Monday, February 6, 2012

Tarcinli ekmek ve Aslan dansi

Yaklasik 45 dakika once ogle yemegine gitmek icin disari ciktigimda ortalik yaniyordu. Hani kazara ayagim takilsa dussem yere izgaraya dusmus balik gibi kizaririm diye dusunmustum :)) Gel gor ki su anda disarida firtina var, gok yarildi sanki oyle bir yagmur yagiyor! Bu ulke hakikaten ilginc bir yer :)

Haftasonu yine goz acip kapayincaya kadar bitti gitti :( Hic sevmiyorum su Pazartesi gunlerini, seven pek kimse de tanimiyorum ya zaten :))

Gectigimiz aylarda ekmek makinamiza nazar degdi, bir muddet onsuz idare etmek zorunda kaldik. Tabii nazar degdi bahanesini ben uydurdum burada :D Isin asli bir aksam kocakisisi ekmek koymus ama mayasindan mi unundan mi ne ekmek tutmamisti. Sabah kalkinca bir baktik ki tas gibi birsey, ekmek demeye bin sahit lazim! Yok yenmez bu deyip, icim aciyarak cope attim. Cope attigim seyin sadece ekmek olmadigini, cok sert oldugu icin ekmegin icinde SIKISIP kalan karistirma aparati da oldugunu aksam kocakisisi gelince farkettik :( Daha once bahsetmistim burada copler mutfaklara bagli. Ufak bir kapaktan copu atiyorsunuz, kanallarla en alt kattaki buyuk toplama alanina gidiyor. Yani cok buyuk kolaylik :) Ama benim gibi tutup en onemli seyleri bile cope atanlar icin geri donusu hic yok!! Zavalli kocakisisi gidip asagidaki cope bile bakmaya calisti (copten disari kacisan kertenkelelere ragmen) ana nafile bulamadik ekmek makinasinin parcasini :( Sonuc olarak ekmek makinasini hadim etmis bulundum bilmeden :)))

Birkac ay ekmeksiz kaldik, marketten sacma sapan ekmekler aldik ama hicbiri evde yaptigimiz mis gibi ekmegin yerini tutmadi. Derken gecenlerde makinanin ureticisinden yedek parcasini bulup karistiricisini tekrar aldik. Abartmiyorum resmen altin bulmus gibi sevindik :)) Meger ne alismisiz ekmek yapmaya, hele hele evde pisen sicacik ekmegin kokusu bir bambaska oluyor… Bu vesileyle kocakisisi de bol bol ekmek denemelerinde bulunuyor, en son kesfi” tarcinli ekmek”. Normal ekmek hamurunun icine bir miktar da tarcin koyuyor piserken, amanin o ne koku oyle resmen ekmek piserken kendimizden geciyoruz koklarken :) Kocakisisi neden hep kendi pisirdiklerini koyup benim yaptigim ekmegi koymuyorsun bloga deyince is basa dustu tabii, buyrun bakalim tarcinli ekmek…



Gectigimiz haftasonu Cin Yeni yili kutlamalari vesilesiyle site yonetimi “Aslan Dansi” gosterisi duzenlemisti. Uzakdogu’ya ozgu rituellerden biri olan bu aslan dansini izlemek bir turlu kismet olmamisti bu gune kadar, bizde bu vesileyle izledik iyi oldu :) Gerci aslan dansi gruplari surekli ortalikta dolasiyor buralarda ve oldukca gurultulu olduklari icin bizde farkediyorduk ama oturup izleme sansimiz olmamisti hic.




Kostumleri hep televizyonda filmlerde veya belgesellerde gordugumuz turdendi. Aslan’in icine genelde iki kisi giriyor, biri kafasini digeri arka kismini olusturuyor - Voltran olusturur gibi :) Hatta bu resimde asagidaki zavalli digerini omzuna alicam diye nasil ezilmis :D



Ilk 10-15 dakika ilginc geliyor ama sonrasinda kesinlikle kafa utuluyor :) Ozellikle zillerin sesi hic cekilmiyor :D birde ilgimi cekti bunu genelde cocuklari falan eglendirmek icin yapiyor Cinliler, ama zavalli cocuklar aslani gorur gormez aglamaya basliyorlar korkudan! Bu nasil adettir anlamadim :)

Haftasonunu sigdirilmis oyunlar ve fotograf kurslari da var ama onlar da baska yaziya kalsin artik.

Guzel gecsin gununuz…

15 comments:

  1. Ee?
    Hani tarçınlı ekmeğin tarifi?
    :))

    ReplyDelete
  2. Bütün sır bir parçaçık tarçında mı?
    Peki, onu ne ile yemeli? Tuzlu ekmek yerine geçiyor mu, yoksa reçelle filan daha mı iyi oluyor?

    ReplyDelete
  3. EKMEKÇİKIZ tarif yok :) Normal bir ekmek hamurunun icine bir kasik tarcin (sanirim cok emin degilim miktarindan kocakisisine sormali) ekleyeceksin hepsi o :))

    Hem tuzluyla hemde tatliyla iyi gidiyor. Mesela biz sabah peynir ve yesillikle hazirlanmis sandwich icin kullaniyoruz cok lezzetli oluyor.

    ReplyDelete
  4. Ya işte bayılıyorum böyle kocaman yusyuvarlak, üzerindeki kabuk mis gibi çatlamış yarık ekmeklere:) her ikinizin de ellerine sağlık:) tarçın süper fikir ama muhtemelen çok az koymuştur eşin, çünkü tarçın çok baskın bir baharat. fazlası acılaştırıp, sadece tarçın yeniyor hissi yaratabilir. Ah o pişerken evde olmak... şu an resmen yaşadım bu duyguyu:) ekmekleriniz bol olsun:)

    ReplyDelete
  5. zero bende bayiliyorum boyle ustu yarilmis ekmeklere, birde makinadan cikip o mis gibi kokusu ortaliga yayildimi tamam, iste o zaman bir butun ekmegi tek oturusta yiyesim geliyor cok tehlikeli bir durum :))

    sordum kocakisisine iki tatli kasigi koyuyormus :) az olursa pek hissedilmiyor aromasi, cok olursa da aci olur dedigin gibi.
    sevgiler :)

    ReplyDelete
  6. Biz de donuyoruz buralardaaa. Dün gerçi hafif bir bahar havası vardı ama ağzımıza bal çalınmış gibi geçti gitti hemen, buz gibi gene bugün:)

    Ya o çöp kutusu sistemi ne güzelmiş. İlk defa duymuş oldum şimdi. Ne büyük kolaylık gerçekten..

    Hii tarçın kokusu burnuma geldi^^ Nasıl da lezzetli görünüyor, zaten tarçına da bayılırım:) Kocakişinin haklı isyanında arkasındayım, onun yaptıkları da yer alsın tabi ki blogta:)

    Ya ben çok sevdim bu sizin yeni yıl etkinliklerini. Alttaki adamın suratına bakarsak o pek sevmiyor sanırım:)

    ReplyDelete
  7. canım çekti ekmeği:)
    tarçının yakışmadığı yer yok bence,evet ben seviyorum tadını,kokusunu...
    çöpün gidişatı güzelmiş:)
    güzel geçsin haftanız:))

    ReplyDelete
  8. tarçınlı ekmeği deneyeceğim güzel bir fikir teşekkür ediyorum

    ReplyDelete
  9. TANIŞTIĞIMA SEVİNDİM
    HOŞ
    BLOG
    EKMEK HARİKA
    BANA DA BEKLERİM
    :)

    ReplyDelete
  10. ekmeğin görüntüsü var ya mahvetti beni :)

    ReplyDelete
  11. Kocakisinizin ellerine saglik :) Pek marifetliymis :) (artik o mu uzerine alinir, makine mi bilmem :P)

    Gece gece gene guldurdun beni :) Oyle sakin sakin yazarken sok haberle kirip geciriyorsun :) Neyse tatliya baglanip parca bulunmus. Artik gunumuz sartlarinda yedek parca bile satmiyor hainler :(

    ReplyDelete
  12. Joy cop sistemi boyle olmasa bu sicakta herkes kokusur zaten :)) cop isi iyi de benim gibi akli bir karis havada olanlar icin hic kullanisli degil :)
    Yeni yil etkinlikleri de bitmedi anacim iki haftadir catur cutur dunyanin havai fisegini patlattilar yeminle ozon mozon kalmadi bu Cinliler yuzunden :D

    CEPAYNASI bence de tarcin heryere cok yakisiyor :)
    sizin de iyi gecsin haftaniz ;)

    MAVIANNE afiyet olsun simdiden :)

    ReplyDelete
  13. bir kase lezzet hosgeldiniz :)
    begendiginize sevindim, hemen iade-i ziyaret yapilacaktir ;)

    Buket sen birde sicakken kokusunu duy onun diyecegim olmayacak :)))
    bu arada senin blogu ne zaman izlemeye almaya calissam listede gorunmuyor her seferinde el yordamiyla gelmem gerekiyor, hic boyle bir sikayet geldi mi sana yoksa sorun bende mi?

    Berceste yok canim ne makinesi marifet kocakisisinde :)) Burdan gaz vereyim de ekmeksiz kalmayalim :D
    Parca isini de hic sorma resmen karayaslara burunmustum o yuzden. Gicik oluyorum bu yedek parca, tamir islerine, dedigin gibi ne yedek parca sagliyorlar ne servis, artik moda eskisini at yenisini al!

    ReplyDelete
  14. Tarçın mutluluk verirmiş...ekmekse malum...vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızdan.Farklı ve güzel bir tarif.

    ReplyDelete
  15. Kardeşim kesinlikle tarcinin mutluluk verdigi dogru, en azindan biz bayiliyoruz neyin icinde olursa olsun :)
    tesekkurler yorumun icin, hosgelmissin :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails