Thursday, February 10, 2011

Izlemeli mi izlememeli mi...

Yine izlenen ve tavsiye edilecek filmler birikti, hemen paylasip rahatlamam ve yenilere yer acmam lazim.

Oncelikle animasyon delisi olan biri olarak tabii ki de animasyonlarla baslayacagim :)

Ilk siradaki animasyon filmimiz yeni olmamakla birlikte adini ilk kez duydugum ve bayildigim bir film; Coraline. 2009 yapimi olan bu film fantastik bir hikaye, annesi ve babasinin hayat telasesine dusup ihmal ettigi mavi sacli kucuk bir kizin hayatinda olan olaylari anlatiyor. Oldukca emek harcanmis bir yapim, inanilmaz detaylar var, kesinlikle tavsiye ederim :)



Ikinci animasyon ise daha yeni gosterimde olan “Rapunzel” yada diger isimi ile Tangled (Karmakarışık)…

Baslangicta oldukca cocuksu dursa da (tam bir Disney filmi!) ilk dakikalarda insani hemen sariyor, hele hele bizim gibi animasyon hastasi iseniz :) Ama bildiginiz peri masali, fazla birsey beklememekte fayda var. Hikaye bildigimiz rapunzel hikayesine oldukca benzerlik gosterse de, konuyu mumkun oldugunca degistirip ilginc bir hale getirmis yapimcilar. Bu animasyonda da bir suru guzel detay dolu ve Rapunzel tam anlamiyla bir sirinlik abidesi. Ozellikle ailecek izlenecek bir film diyorum ;)



Diger filmlere gelince ilk sirada Ye, Ic, Yat filmi var… ups pardon Ye, Dua Et, Sev olacakti. Sevmedim sevemedim! Cok bilindik bir hikaye, artik herseye sahip olan doyumsuz insanlardan ve onlarin hikayelerinden gina geldi. Kaldi ki hikayenin devami da ayni, dunyanin farkli uclarinda kadin kendi kendine bulamadigi ic huzurunu ariyor, gelip Uzak doguda buluyor! Hele hele Bali de… yok yok kesinlikle olmamis, tamam Bali ile ilgili kotu anilari bir kenara birakmaya calistim izlerken ama hersey oyle film!! Ki, gercek hayati gormemis olsam Bali'de yutacagim tum film hilelerini. Kisacasi biz pek sevmedik, onca tantanaya hic gerek yokmus boyle bir film icin, ammavelakin eger cok bol vaktimiz var illaki izleyecegiz derseniz bol eglenceler izleyin gorun gununuzu :)



Gectigimiz hafta izledigimiz bir diger film ise Aşk Sarhoşu adi ile Turkceye cevrilmis olan “Love and other drugs” filmi. Bastan uyarayim, oyle coluk cocuk hep beraber izlenecek bir film degil zira filmde bol bol yatak sahnesi var- eh ne de olsa film bir yandan viagranin varolus hikayesini anlatiyor :)) Yok ben takmam oyle seyleri cocuk mumkun olan en kucuk yasta ogrensin diyorsaniz o ayri :D

Film ozellikle Anne Hathaway oldugu icin izledigim bir filmdi ama ne yalan soyleyeyim pek aradigimi bulamadim filmde (ne ariyorduysam!!) Eglenceli bir film, yapacak birseyiniz yoksa oyle bosbos koltuga yayilip sevgili ile birlikte izlemeye deger.



Ve son izledigimiz film gercekten bir basyapit! Black Swan…

Darren Aronofsky’nin izledigim ilk ve son filmi “Requiem for a Dream” olmustur, o filmden sonra bir daha asla izlemem bu adamin filmlerini demistim ama Natalie Portman olunca isler degisti. Natalie Portman’a ve oyunculuguna bayilirim zaten ama kesinlikle son yillarda izledigim en kaliteli filmlerden birine imza atip harika bir film cikarmis ortaya. Film bir balerinin kendisiyle ve cevresiyle iliskilerini ve bu sirada yasadigi hezeyanlarini cok guzel anlatiyor. Kesinlikle ve kesinlikle izlenmeli derim. Oldukca gerilim dolu, tuyleriniz diken diken biran gozunuzu kirpmadan izleyeceginiz, insana bircok seyi sorgulatan bir film, Natalie Portman’in harika oyunculugu ile bambaska olmus.



Yazmak icin arayi uzatinca sanirim bir kismini da unuttum bile izledigim filmlerin :)

Simdilik benden bu kadar, gidip biraz daha film biriktireyim :)

A.

16 comments:

  1. Verelim bir iki film tüyosu o zaman;
    Animasyon seviyorsun diye belkide izlemişsindir Persepolis. İran devrimini anlatan siyah beyaz animasyon film.
    Sonra yine bir animasyon, Mary and max mektup arkadaşları.
    Ve her defasında izlesemde yine de keyiflendiğim buz devri serisi...
    Bir de şu filmi beğendim,The Duchess !
    18. yüzyıl İngiliz aristokratlarından Devonshire Düşesi Georgiana Cavendish hakkındaki biyografisinden uyarlanan 2008 yapımı film. Başrollerde Keira Knightley, Ralph Fiennes...

    ReplyDelete
  2. Aranofsky'e hele Requem for a dream'e taş ve de laf atmak ha!!! Endonezya'da tatillere gelesiniz.:)))

    ReplyDelete
  3. Rapunzel'deki çılgın ve de kararlı at Maximus ile haydutlar topluluğuna bayılmıştım, çok eğlencelilerdi:)))

    ye-iç-yat filminden ben de nefret ettim, ıyhhh resmen uyuduk sinemda, hele Julia'nın maşşallah dipsiz kuyu ağzıyla hapır hupur ham hum şaralop tıkındığı sahnelerde bi fena oldum ki sorma:)))

    black swan'dan çok etkilendim, böyle birkaç gün aklımdan çıkmamıştı...

    ReplyDelete
  4. animasyonları hep zorla izletirler, hep çok severim, ama sanki hala birinin zorlaması gerekiyor ara verince D:D:

    ReplyDelete
  5. Anne H'nin oyle vasat bir film icin o kadar cok soyunmus olmasi sana da tuhaf gelmedi mi? :))

    ReplyDelete
  6. Son üç haftada aynı filmleri izlemişiz:)Bir tek kuğu filmini oyunculuklar açısından çok beğenmekle beraber, çok iyi bulmadım. Sevgiler:)

    ReplyDelete
  7. Mavi Balon soyledigin animasyonlarin hepsini izledim ciktiklari gibi ;) ama The Duchess benim de listemde, izleyecegim mutlaka en kisa zamanda, sagol :)

    AVRAM USTA ama bu hakikaten kotu bir beddua olmus yahu :))))
    Napim sevmedim sevemedim, bogdu beni o film, hayattan sogudum resmen :( Zaten depresif filmlere gelemem hic, ondandir surekli cocuk gibi animasyon izleyisim :)

    Judy kesinlikle oyle :) ben cok severim Julia Robers'i ama bu filmde bir antipatik geldi bana da ;) dipsiz kuyu super tespit :D

    ReplyDelete
  8. wimparella zorla o zaman kendini, bak Coraline icin deger bence degisik bir animasyon ;)

    Dudu hemde nasil :) cirilciplak gorunce gozlerim yuvalarindan firladi, hic beklemezdim ondan.

    Aslı zevklerimiz ayni desene ;) bana da Black swan'in sonu pek tatmin edici gelmedi ama yine de genelde cok begendim ben.

    ReplyDelete
  9. resmen bunların heepssiiicii benim de listemde var da totomu koltukla buluşturmayı becerebilirsem izleyeceğimm :))

    öperim hasretle yanacıklarındannn

    ReplyDelete
  10. NzN sen simdilik dugun ve gelin dergileri oku bol bol sonra film seyredersin ;)

    ReplyDelete
  11. önerilere teşekkürler
    buradan parisin o ulaşılmaz kokusunu duydum iyi geldi
    sevgiler

    ReplyDelete
  12. Ye, Dua Et, Sev filmi hakkında söylediğin herşeye katılıyorum. Neyse ki ben önce kitabı okumuştum. Kitap çok sıcak, samimi bir dille yazılmış. Ama Hollywood işte belli başlı klişeleri var iş yapmak için :D Adamların derdi samimiyet falan değil para :) Mahvetmişler kitabı.
    Bi de cicim Aranofsky'nin The Fountain diye bi filmi var, çok iyidir mutlaka izle.
    Seviyoruum seni ve öpüyorum bi dahaki skype buluşmasında ben de olcam inşallah :D

    ReplyDelete
  13. MAVİANNE birsey degil, umarim oneriler ise yarar, sevgiler benden de :)

    Lou bak o filmi izlemek bir turlu kismet olmadi, daha dogrusu ilk izledigim filmi kotu intiba birakinca baska filmini izlemeye korktum desem :)
    Neyse bunca oneriden sonra izlemek lazim sanirim ;)

    ReplyDelete
  14. coralin
    Karolayn diil :)))
    İlk kitabını almıştım çocuk korku romanı dediği için iki-üç saatte okudum bitti. Peşinden hemen bunu izlemiştim çok eğlemiştim.
    Rapunzel kardeşimin bana doğum günü hediye filmi olmuştu çok gülmüştüm :)

    Ye, Ic, Yat :)) Kardeşimde böyle diyor kitabı ve filmi çok farklıymış şiddetle boşuna izlemeyin diyorlar. kardeşime yalvarmalarıma rağmen hala izletmedi kitabını temin edip oku der :) Öyle yapacağım sanırım bu gidişle. Diğer filmleri bilmiyordum sağol kardeşe diyim de eksik kalmıyım :) Teşekkürler

    ReplyDelete
  15. şu sıralar tam da bir animasyon arıyordum ki tam üzerine geldim sanırım:)
    harika görünüyorlar:)
    çok çok teşekkür ediyorum bu güzel öneriler için sevgili A-H;)

    ReplyDelete
  16. Kitap Cadısı bu filmlerin kitaplarini okuma sansim olmadi onun icin pek karsilastirma yapamam ama genelde hep kitaplar bambaskadir filmden, asla o duygulari veremezler filmlerde.

    Ebr-i Nisan:) animasyon gibisi yok, cok seviyorum ben :)
    Eger izlemediysen "Mary and Max" da bir diger tavsiyem, onda da Coraline ile benzer bir cizgi var yapim bakimindan. Zira ben birkac yil once izledigim halde hala daha aklimda yer etmislerden biridir ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails