Thursday, February 24, 2011

Pssst sevgili okur bir bakarmisin buraya?

Evet evet sen, sana sesleniyorum sevgili okur ;)

Her sabahki gibi bloguma girdim baktim ne var ne yok blog alemlerinde diye birde ne goreyim :) 200 kisi olmusuz, daha dogrusu olmussunuz :) Napiyorsunuz siz bolunerek mi cogaliyorsunuz yoksa ureyerek mi? Her ne yapiyorsaniz iyi yapiyorsunuz, bu hizla artisa devam ;)

Yok canim oyle blog izleyicisi manyagi falan degilim, herkes beni izlesin modunda hic degilim, ama insanim sonucta seviniyorum birileri izleyince :) Gecenlerde bir blogda okudum blog yazarinin esi demis “kim okusun seni” diye – dusman basina boyle koca. Kocakisisi ne kadar desteklemisti beni blog olayinda, hatta blogun yarisi da ona ait ama yazmiyor ki! Hani hatun ne cok konusuyor adama firsat kalmiyor diye dusunenlerdenseniz altini cizeyim dedim :)

Tum bunlar bir yana hakikaten cok merak ettigim birsey var; Neden okuyorsunuz beni??

Aklinizdan zorunuz mu var :D Yoksa bos vaktiniz mi cok? Belkide okuyup okuyup halinize sukrediyorsunuz Allah ne deliler yaratmis diye :) Ya da ben size izlemeye aldim diye sizde aldiniz ayip olmasin diye (hic geregi yok bosuna zora sokmayin kendinizi sanal alem burasi ben takmam oyle ufak seyleri) ama okumuyorsunuz bile, hatta sileyim diye firsat kolluyorsunuz :D Uzar gider bu liste…

Samimiyetle soruyorum, neden okuyorsunuz benim zirvalamalarimi? Eger bir iki satir yazmaya firsatiniz varsa ve bu merakimi giderirseniz sevinirim :) Hatta sesi solugu cikmayan izleyici kitlesi sizde yorumda bulunursaniz daha da cooook sevinirim :)
Ek olarak baska bir arzuhalde daha bulunacagim, elini veren kolunu kurtaramaz benden :) Blogun dizaynini degistirmek istiyorum ne zamandir. Arka planin cok yuklu olmasindan dolayi sayfayi goruntuleme problemleri olabilir veya her yer rengarenk diye ekledigim cogu fotograf dogru duzgun gorunmuyor bile… Bembeyaz bir arkaplan yapmak var aklimda, ama ilk goruste asik oldugum, Paris hikayesi ile butunlesmis bu bir adam ve bir kadin fonunu kaldirmaya da elim gitmiyor. Anladiniz siz ;) bir akil verin ne yapayim?

32 comments:

  1. Ben kendim izleyici listesi oluşturmadım kendime...Beni izleyenler listesinide görünür yapmadım. Yani sadece ben görüyorum beni izleyenleri ve her gün arttığını görmek gizli gizli beni de sevindiriyor.Bir kaç kez ben de sordum bu soruyu...niye okuyorsunuz , bana nereden ulaştınız diye...Bir kaç kişiden cevap geldi...Biz seviyoruz biyografi okumayı :)))
    Ben sizi bana attığınız yeni yıl kart sayesinde tanıdım ve iyi ki tanıdım...Sizi okurken aynı zamanda değişik bir kültürü de tanıyorum bu sayede...O çorbanın tarifini not aldım mesela ve bir uzak doğu restoranına mutlaka gideceğim.
    Sevgimle.

    ReplyDelete
  2. evet kesinlikle arka fon beyaz olmalı.. ya da gözleri kısıp okumak zorunda kalmayacak baska bir renk, bilemiyorum artık:)
    neden mi okuyorum? 1- yazım dilinizi seviyorum 2- hem egleniyor hem de bilgi sahibi oluyorum 3- düzgün, kaliteli seviyeli..
    aynen devam please...
    sevgiler,esra

    ReplyDelete
  3. hey!200. olma şansını yakaladım..:))
    aslında sayfanın dizaynı çok güzel..
    şablon konusunda çok karar değiştiren biriyim ben..

    ReplyDelete
  4. Valla senin blogunu nerden buldum, ne zaman buldum hatırlamıyorum ama görür görmez özellikle arka planından dolayı vuruldum. O yüzden bence hiç değiştirme; ya da dur azıcık değişiklik yapayım diyorsan yenisini de beğeniriz elbet.

    Neden okuduğuma gelirsek; ehhh benim gibi azıcık deli ve çokça dolusunu görünce okumayıp da ne yapsaydım. Hem yazım dilin sürüklediğinden okuması keyifli oluyor. Talihsiz gezileriniz mi dersin ya da Singapur'daki yemek eziyetleriniz mi her birini okumak hoşuma gidiyor. Öyle işte...

    ReplyDelete
  5. Günaydın ,)

    Açıkçası ben ne izleyen ne de izlenen profiline pek uymuyorum. Ara sırada da olsa içimdekileri yazmak duygusunu köreltiyorum. Diğer türlüsü; yazmak ve yanında başkalarıyla iletişimin ev gezmeli hali gibi olurdu. Bir şey benim için keyif hale gelmişse ben onu, ama o şey bir alışkanlık haline gelmişse o beni yenmiş demektir.

    Reklamımı tamam ettikten sonra geleyim sorunuza. Düzenli takip ettiğim kimse olmamakla beraber; okuduklarımı da, onu okumaktan keyif aldığım için okuyorum. Bu anlamda siz de okuduğum bir kaç yazınızdan anladığım kadarıyla etrafınıza pozitif yansımaları olan birisiniz. Yani beslenmek için okurum.

    Blog şablonu bence güzel. Sağ yandaki kadın ve erkek "boudoir" i anımsatıyor. Solda Paris...Bir kız kulesi eksik.
    Esen Kalın:)

    ReplyDelete
  6. önceee tebrikler şekerim, allah izleyicilerini arttırsın:)))
    ben bayılıyorum senin içten ve dolu dolu yazılarına, yabancı memelektler, egzotik yemekler, günlük hayat derken çok zevkli oluyor okuması.

    arka planı değiştirebilirsin, ben biraz okumakta zorlanıyorum desenli tema üzerindeki yazıları. oyum değiştir yönünde:))

    sevgiler.

    ReplyDelete
  7. laleninbahcesi iyiki tanismisiz o zaman :)
    umarim ilk firsatta tadabilirsin o corbayi, olmadi yapip siseleyip gondereyim bari, ama begenmezsen kufretmek yok ona gore biliyorsun bizim neler yedigimizi burada :)))

    Esra cok mutlu ettin beni :)
    Arka fon icin fikirler ucusuyor kafamda, bakalim ne olacak sonum :))

    Pilli ah sen yokmusun sen :)

    ReplyDelete
  8. Pınar ne yazik ki 200.cu oldugun icin hediye yok ama kocaman sarilip optum say - ha ne isine yarar onu bilemem :D

    gezenti sagolasin :) butun deli dolular bir araya toplanmisiz desene :)) bu da iyiymis.

    zıvanasız nerden biliyorsun izlenen profiline uymadigini, hem daha dur yeni yazmaya baslamissin :)
    kendi reklamina gelince, iyidir bazen kendi reklamini yapmak ;) haberi olmayanlar haberdar olsun iste.
    tesekkurler yorum icin, sablona bir sekil bulacagiz elbet, tamamen silip atmaya el vermiyor icim.

    Judy sevindirik oldum yorumuna :)
    ah sablon ahhh, simdi icime sinen birsey bulana kadar rahat birakmaz beni :D

    ReplyDelete
  9. Nice 200 lere efendim:))
    Valla hiç kimse zorlamıyor, ayıp olmasın falan diye de okuyor değilim, sevdim ben senin anlatışını, hem de sayende Singapur'u tanıyorum. Ayrıca ben okumayacağım blogları eklemiyorum. O yüzden bil ki keyifle okunuyorsun.
    Arka plana gelince, hep söylemeyi düşündüm ama karışıyormuş gibi hissettiğim için belirtmedim. Arka plan beyaz olsa gerçekten iyi olur, daha rahat okunur, diğer resimler dursun gayet güzel.
    Ve son olarak okuyucun ve keyfin bol olsun...

    ReplyDelete
  10. hahhaha;
    hediye istesem başka bloglardan alırdım.
    Önemli olan kalp güzelliği:)
    aldım cebime koydum ..
    bakarsın birgün kocaman bir öpücük lazım olur.

    ReplyDelete
  11. bu fonu kaldırırsan, seni bir daha takip etmem haberin olsun. :)

    ReplyDelete
  12. Sayfama eklediğim sayaçta her sabah düzenli olarak beni taa singapurlardan okuyanın kim olduğunu merak ve biraz da hayal ederek sayfana ulaşmıştım. O zamandan beri de okumaktayım. hatta gönderdiğin yılbaşı kartı gelenlere hava atayım taa singapurlardan bana kart geldi diye de buzdolabının üstünde :)
    Yazılarını çok seviyorum çünki eşinle olanları bir kadın bir erkek programını izler gibi, evimden tanıdık geliyormuş gibi geliyor. ayrıca uzaklardaki yaşamların nasıl olduğunu öğreniyorum.
    Sayfa şablonuna gelince evet derhal acilen değiştirmeslisin gözlerimi kısarak okuyorum bende. yandaki resimler güzel lafım yok ama sayfanın rengi bi başka olsa mesela..
    hadi by..

    ReplyDelete
  13. hımm ben uzun soluklu diilim daha dün buldum seni ne desem boş hepsini olmasada çogu yazını didikledim gülümsedim güldüm puhhaaaa falanda oldum arada üzüldüm de yemek konularında bide farklı bir yerde yaşıyorsun oraları anlatıyorsun amannn ne biliyim sevdim işte takip edcem de oldumu :P

    ReplyDelete
  14. sevmesek okumayız ama öyle değil mi :)))

    her insanın mutlaka anlatacak bir öyküsü, öyküleri vardır. senin öykülerin bana çok cazip geliyor, beni düşündürüyor, bilgilendiriyor yeri geliyor eğlendiriyor. daha ne olsun :))

    ReplyDelete
  15. benimle birlikte izleyici sayısı 201 oldu az önce :) yeni keşfettim bu bloğu. tamamen tesadüf. ilgimi çeken yanıysa farklı bir ülkede yaşıyor ve bunları bizimle paylaşıyor oluşunuz. bende 2 yıl kadar yaşamıştım yurt dışında. o zamanlar blog denilen bişey yoktu bende tüm birikimlerimi dostlara mail aracılığıyla aktarır olmuştum. anlatacak ne çok şeyim vardı benimde... sanırım en çok bu duyguyu biliyor olmaktan dolayı seviyorum bu bloğu. şablon meselesine gelince... rengi biraz açılsa iyi olur bencede. yalan değil bir okur olarak çok yoruyor gözlerimi... ama karar sizin yinede :) selamlar...

    ReplyDelete
  16. Sen benı niye okuyorsun söyle bakalım :D

    ReplyDelete
  17. Bir sekilde bir bloga yolum düser ve daha ilk okudugum yazi beni icine alirsa, samimi ve sicak gelirse ve ben bazen bloglara giremedigimde bile, aklima o blogcunun acaba bu gün ne yazmis, ne yapmis, nerelere gitmis diye merak ediyorsam,disardayken alakasiz bir anda bile birseyler bana o blogcuyu animsatiyorsa, üzgün bir aninda onun icin endiseleniyorsam okurum onu. Nezaketen degil yani, aklimda ve yüregimde yer etmisligindendir.
    Tipki sende oldugu gibi:))

    Bazen her okuduguma yorum yazamasamda, hatta bazen kendi yogunlumdan bazi yazilarini kacirsamda , ki sonradan geri dönüsümlü okuyorum yinede.
    Iyiki yaziyorsun, iyiki seni okuyorum.
    Sayende hic bilmedigim mekanlar ve kültürler hakkinda bilgi sahibi oluyorum.
    Daha ne olsun?:))

    ReplyDelete
  18. merhabaaaaa
    yurt dışında yaşamandan dolayı, kendimle yakın bulduğum için okuyorum. Benden beterleri de varmış değil ama benim gibileri de varmış dediğim için :)
    ve evet arka plan değişsin :)

    ReplyDelete
  19. Bilirkişi akıl verir;
    ''Bak, bunu az gülücüklü yap, bunu ağlayan yap''
    :)))
    Tarih kısmı mor olsun, arka plan kirli beyaz, yazılar soğan kabuğu rengi, başlıklar zeytin yeşili :P
    Kızım ne kasıyorsun?
    Sen bu şablonla ikiyüz dediysen :)))
    Allam yareppim, sen aklıma mukayyet ol! :)))
    Nice ikiyüzlere onyüzbinmilyonlara bebeğim.
    Kocaman öperim! :)*

    ReplyDelete
  20. Ben seviyorum be okumayı işte:) Garip yemekler, yaşadığın enteresan kültürel deneyimler falan merakımı cezbediyor. Güzel de ifade ediyorsun kendini, eh daha ne olsun?
    Paris, kadın güzel de belki civarındaki fazladan görselleri iptal edebilirsin, bilmem ki?

    ReplyDelete
  21. Leylak Dalı ne mutlu bana :)
    kesin arka plan icin de birseyler dusunecegim artik :)

    Pınar o da iyiymis ;)

    Zeynep :D anladim ben seni, yok zaten bende vazgecemiyorum bu arkaplandan ama bir sekilde yazilarin oldugu kismi degistirecegim sanirim :)

    Mavi Balon ben senin Singapurlu hayranindim degil mi :D sen iste ben daha bol bol kart gonderirim sana ;)

    ReplyDelete
  22. Kitap Cadısı oldu :)))
    gulumsetebildiysem ne mutlu bana ;) bu arada bunu derken kendimi komedyen gibi hissettim bir an "onemli olan insanlari guldurmek..." seklinde sacma sapan bir konusma yapan :)

    maya senin öykülerin uzerine bizimkiler öykü bile degil ama,
    kira doke ogreniyoruz iste ;)

    dolphinblue hosgeldin oncelikle :)
    bende bundan onceki yillarimda blog yazmadigima yaniyorum aslinda ama gec olsun guc olmasin degil mi :)
    arka plana kesin el atmak lazim biliyorum :)

    La Loba soruya soruyla cevap verilmez :P

    ReplyDelete
  23. sünter hanim ne icten sozcukler bunlar boyle, mest oldum vallahi ekran karsisinda. kalp kalbe karsi ama soylememe gerek yok siz zaten biliyorsunuz sizi nasil zevkle izledigimi :)
    daha ne olsun hakikaten :)

    Dudu bizimki gurbet kardesligi desene :)
    arkaplan degisecek insallah ben bir yolunu bulunca :) biliyorum cok yoruyor okurken.

    Ella o nasil bilirkisiliktir yahu, yok sogan kabugu yok mor, senin bana kastin var galiba cingen cadirina dondurecegiz burayi rengarenk :D
    200, 400 bahane maksat gonuller bir olsun di mi ;)
    operim bende ;)

    Aslı sagolasin :)
    bende senin bu ictenligini ve sadeligini seviyorum, kucucuk bir cumle ile neler neler soyluyorsun :)

    ReplyDelete
  24. Merhabalarrr A.:)

    Ben de geçen hafta singapur'un irennçç kokan meyvesinden abimler bahsedince neymiş ki o diye google sorayım dedim ve sayesinde bu süper blogu buldum. Normalde pek takip etmem blogları ama senin blogunu 3 günde baştan sona okudum:)

    neden okudum sorusuna gelince; bende çok gezemesemde gönlümün taa derinliklerinde gezengi bir insan olduğum için; benim gibi fotoğraf çılgını olduğun için; yazım uslübun çok ama çok keyifli olduğu için; eşin H. ile oyun oynamalarınız,o oyunlar için beraber oturup hamurdan kabak,koyun yapmanız,gezi ve yemek maceralarınızı gördükçe "ayyy ne eğlenceli bir çift" dediğim için okuyorum. Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın:)

    blogun taslağına gelince beyaz zemin bence de mantıklı, ama mesela beyaz zemin üzerine sağ ve sol köşelere "Bay ve Bayan Smith" filminin afişinde ki pozisyonlarda bir adam ve bir kadın çizgi figürü koyabilirsin..ya da koyabilir misin bilemiyorum,söylemesi kolayda yapması nasıldır bilemem:)

    öyle işte merak etmişsin,sen bizim için o kadar şey yazıyorsun,e buseferde ben yazayım dedim.

    Sevgiler,
    Ayça

    ReplyDelete
  25. Seni, yazdıklarını, anlattıklarını ve yazılarının içine saklanan o küçük kızı sevdiğimizden olamaz mı?

    ReplyDelete
  26. okumuyorum ki :) bi arkadaşa bakıp çıkıyorum satır aralarına girmiş olabilir mi diye :)

    ReplyDelete
  27. ben...
    seviyorum seni,yazılarını ve uzakdoğuyu:)

    arkaplan...geç açılıyor ve evet zor görünüyor....

    kocaman sevgiler....

    ReplyDelete
  28. Sevgili Ayça, hosgeldin diyeyim once :)
    Ne guzel satirlar ne guzel dilekler bunlar boyle, cok mutlu ettin beni, tesekkur ederim.
    Sanirim daha da cok yazip zirvalama sevkim geldi :D

    YAŞAMIN KIYISINDA olabilir tabii ki :) sevindim buna :)))

    zağanos ben satir aralarina saklamam yahu kimseyi :D ama sen yine de bakmaya devam et belki bulursun ;)

    CEPAYNASI cok tesekkurler :)
    benden de kocaman sevgiler...

    ReplyDelete
  29. Her yazdigini kahkalar icinde okuyorum. Cunku gercekten cok samimi yaziyorsun. Ayrica Dudu'nun dedidigi gibi bir yandanda bu kucucuk adada halime sukrediyorum :) Nice 200 okurlara, simdiden 203 olmus bile..

    ReplyDelete
  30. Ben de yasayacaklarimi,yasadiklarimi goruyorum bu yazilarda,cok keyifli ve eglenceli bir sekilde.Ve her okudugumda ,blog yazmanin en iyi ani saklama yontemi oldugunu bir kez daha anliyorum, keske bir yerlere herseyi not etseydim diyorum, ve bu blog beni motive ediyor daha duzenli yazmak icin:-)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  31. lily of the valley tesekkurler :)
    ilk anda yasarken pek iyi gelmiyor ama sonrasinda gulmek ve guldurebilmek guzel :) hakikaten gorun bak dunyada neler var sukredin halinize ;)

    iforev cok haklisin blog yazmak en guzel paylasma ve saklama yontemi anilar icin, ben bundan onceki yillara ve yazmadigim daha nice boyle hikayeye yaniyorum simdi :)
    duzenli yazalim degil mi ;)
    basina gelecekleri ise asla bilemezsin bu adada demek istiyorum ayrica :D

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails