Friday, October 14, 2011

Ah bu Kore dizileri!!

Kore dizileri yuzunden depresyona girmem yakindir :) Ben ki aman insanlar su dizilerden ne anliyor, hic mi adam gibi birsey bulamiyorlar izleyecek diyen insan (millete b.k atar burun kivirirmisin al sana boyle ceza). Elinde cekirdek canagi ile dizi bekleyen yasli teyzelerden beter olduk yahu :) Eski yesilcam filmleri tadinda Kore dramalari ve asklariyla kavruluyoruz.

Onceden de bahsetmistim, Kore dizilerine girisimizi 49 Gun ile yaptik, ama ne giris!! Bir girdik pir girdik cikamiyoruz :) 49 gun’un son birkac bolumu ile hurdaya ciktim zaten aglamaktan, goz pinarlarim sisti icim kurudu vallahi :D Eger sizde benim gibi kendine eziyet etmekten zevk duyan bir manyaksaniz izleyin aman kacirmayin derim :))) Saka bir yana izleyin yahu, kacirilmaz boyle bagimlilik yapan bir dizi :)

Eh dolayisi ile 49 gun bitince boslukta kaldik kocakisisi ile. Yeni arayislara girdik ama oyle dizinin yerini dolduracak birsey bulmak zor tabii! Once bir iki tanesine baktik pek sarmadi, derken “Full House” a denk geldik aman sabahlar olmasin :) Gunlerdir yine isten gelip deliler gibi dizi izlemekteyiz, neyse dun gece bitirdik te rahatladik yoksa gunde 3-4 bolum izlemekten iyice zombie modunda geziyoruz ortalikta :))) Butun gun iste deli gibi calistigimiz yetmezmis gibi aksamda eve gidince gece yarisina kadar dizi izliyoruz, hadi bir bolum daha, aman sununda basina biraz bakalim diye diye…


Full House 49 gun kadar harika olmasa onun yerini tutmasa da bagladi bizi kendine. Ilk bolumde "aman bunlar ne bicim tip!", "ay cocuk ne sevimsiz ve sorunlu" falan demis olsak da, ikinci bolum itibariyle "heycanliymis be, yazik cocuga", "eyvahh ne olacak simdi bu yapilirmi bu kiza" falan demeye basladik :)) Klasik ask hikayesi ama bu Koreliler oyle bir yaziyorlar ki senaryolari ister istemez takilip kaliyorsunuz :)

Bu arada farkettigimiz birsey var ki Koreli yonetmenler ve yazarlar dizilerin sonunu hic baglayamiyorlar! Ozellikle 49 gun’u izlerken en son bolumde yok artik bu kadar da abartmasalarmis keske demistik. Ayni sonucsuz durumu Full House da da hissettik, sonu olmamis i-ih! Ama yine de izlerken eglendik hakkini yemeyelim adamlarin.

Full House da bitti rahatladik :D Lakin birkac gune boslukta hissederiz kendimizi ve yuksek dozda Kore dizisine ihtiyac duyabiliriz heran :D Iste o yuzden ben simdiden arastirmalara baslayayim :)))

Yani siz siz olun bu dizilere hic bulasmayin ;) Ya da bulasin yahu zirva seyler izleyin eglenin biraz, kaptirin kendinizi, sulugoz olun benim gibi bol bol aglayin rahatlayin ;)

Herkese guzel bir haftasonu dilerim...

18 comments:

  1. benide bulastirdiniz ki hem ne bulasma 20.bölümü yani en sonunu bulamiyorum delirecegim

    simdi ben baslamam mi bu dediginiz diziye hemen bulmak icin kollari siviyorum

    hep takipteyim ama bu bir ilkti yorum olarak :)

    ReplyDelete
  2. guney kore fılmlerının bagımlılık yaptıgına ınanmıyor ızlemeyenler..ve cogu ınsan burun kıvırıyor..bende tam bır muptelasıyım:) ama hıc dızı ızlemedım..epeydır fılm ızleme ımkanımda olmadı ama kendımı depresyona sokmak ıstıyorum :) bu 49 u ızleyebılırım..
    dızı dısında fılm ızlemek ıstersenız blogumda en ıyılerın oldugu bı arsıv var gecmıs tarıhlerde :)
    onerılerde bulunabılırım..

    ReplyDelete
  3. '49 days' in 10. bölümündeyim, kelimeleri yavaş yavaş söküyorum, eh 'full house ' la da cümleleri sökerim artık, allah aracı olandan razı olsun :))

    ReplyDelete
  4. yani bunu bilerek yapıyorsun!
    tr'de devam eden dizi manyaklığını bir de kore dizilerini bizlere bulaştırmaya çalışıyorsun.
    hadi sen bulalşmıssın, bizi niye zehirliyorsun.
    gösterdiğin yemeklerden zaten midemiz kalkık bir vaziyette bütün gün dolaştığımız yetmediği gibi bir de geceleri de aklımızı karıştırıyorsun:)
    erken yatın artık. bırakın dizileri:)

    ReplyDelete
  5. Mutlu bulastirarak iyi ettim umarim :D Ne bileyim biz cok eglendigimiz icin baskalarida belki ayni sekilde eglenir demistim, umarim yanilmamisimdir :)))
    Tesekkurler yorumun icin ilk ve son olmasin olmazmi ;)

    Berrin o burun kiviranlardan biri de bendim bak sonum ne oldu :))) Saka bir yana hakikaten inanilmaz bagimlilik yapiyorlar :) Birde filmlere dalarsak yandik :/

    serpil severek ve eglenerek izliyorsaniz ne mutlu araci olana ;)
    ama bagimlilik yapacak da sizlerde uykusuz kalip, ardimdan kufredersiniz diye korkmuyor da degilim hani :D

    ReplyDelete
  6. creep kimseyi zorlamiyoruz yahu begenmeyen izlemesin ;) ama sonra aglasma tuh benim neden haberim olmadi boyle eglenceli biseyden diye :)))
    hem tr deki dizilerden iyi olan taraflari var; birincisi bilmedigin bir ulkenin insanlari ve kulturu oldugu icin yeni seyler ogreniyorsun, bir digeri de tr dekiler gibi 5-10 yil surmuyor diziler, genelde 15-20 bolumde bitiyor mis gibi :)))
    ayrica nedendir cozemedim garip bir sekilde bagimlilik yaratiyorlar :D memlekettekiler boyle diil, bayiyor beni bizim diziler.

    ReplyDelete
  7. çok dolaşan aha arkadaşım benim:)
    ki sen bi filmde bile oynamış ama eteğinin bir kısmını seyretmiş biz insanlarız:)
    senin daha hassas daha duyarlı olmalısın ki, bizi dizginleyebilesin:)

    ReplyDelete
  8. bazen dizginlerden kurtulmak, aklina eseni yapmak lazim creep ;) ben insanlar mutlu olsun, biraz da olsa dizginlerinden kurtulsun diye ugrasiyorum burada ;) yoksa pek cilginlik yapmaya alisik bir millet degiliz, kuralciyiz aslinda :)
    Iste bizimkisi o hesap, ertesi gun is oldugunu bile bile uykusuz kalmak, ne icin? sadece kendimizi eglendirmek icin :))

    ayrica benim etegimin ucunun gorunmesinin konuyla alakasini cozemedim hala :D

    ReplyDelete
  9. Onu-bunu bilmem; yakışıklısıçok yakışıklı oluyor bunların!
    Ne menem bir ırk ise bunlar :) bu kadar mı ''bebek gibi-kusursuz'' yakışıklı olunur nan? :)))
    Burda var bi Kore'li arkadaşım, adam 33 yaşında, görsen 25 demezsin, diyemezsin...bir de yakışıklı.
    Yok abicim, ben zaten dizi manyağıyım.
    Bir sararsam kendimi, evi, işi-gücü, bu kadar dil kursunu toparlayamam.
    Kanıma girme kuzum:)

    ReplyDelete
  10. :) hiç seyretmedim Kore dizilerini. Başlarsam ben de senin gibi olurum kesin :)

    ReplyDelete
  11. Ellam karizmatik belki ama yakisikli iihh! Yakisikli falan olmuyorlar yahu, hepsi tuyu bitmemis lise bebesi gibiler :D Tamam ayi gibi olmasinlar ama boylesine kilsiz da adam mi olurmus yahu :)) Dedigin gibi bebek gibiler ayni, hatta bebek poposu kadar puruzsuz :D
    Uzakdoguda yuzune en bakilir irk Japonlar gerisi yalan ;)
    Sarmaya gelince, sar be cicim sar birazcik sunlara bak gelmis geciyor hayat, dil mil paraladin kendini koyver ipleri birazcik ;)
    Operim cok

    Yesim ol benim gibi siddetle tavsiye ediyorum :))) Olan bir pisman olmayan bin pisman ;)

    ReplyDelete
  12. Ay ben şimdi ne yapsam bilemedim. Bu iş temposunda geceleri mutfaktan yorgun argın dönüp bir de ekran başına kitlenirsem vay halime diyorum ama pek de istiyorum aslında bu ara bir şeyleri tutkuyla izlemeyi:)

    ReplyDelete
  13. hiç kore dizisi izlemedim desem ayıp mı olur
    bulaşmamayım hiç o zaman bizim diziler başıman aşkın zaten :))))

    ReplyDelete
  14. zero basini yakmayayim diyecegim ama tam da kelimesini bulmussun "tutkuyla izlemek"! Bizim yaptigimizdatam anlamiyla bu, simdilik tutkuyla izliyoruz zamanla bikarmiyiz bilemem :)

    MAVIANNE neden ayip olsun ki ;) Benimde pek ilgim alakam yoktu ama ogrendim guzel oldu, bende simdi baskalarini bulastiriyorum ki kacirmasinlar bu eglenceyi :)))

    ReplyDelete
  15. Personal taste'i şiddetle öneririm dram değil ama aşık olunası bir dizi

    ReplyDelete
  16. ne var ne yok ilk firsatta bir goz gezdireyim, zaten su aralar ne izlesem diye bakiyordum cok sagol oneri icin :)

    ReplyDelete
  17. City Hall
    Yi San
    Thank You
    Eger Kore dizisi izleyecekseniz bunlari izlemenizi tavsiye ederim. Bu dizileri izlerken,bazilarinda agladim,bazilarinda guldum, vaktimin de bosa gectigini sanmiyorum.

    Selamlar

    Gokce

    ReplyDelete
  18. Gokce bakayim onlara da mutlaka, tesekkurler tavsiyen icin ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails