Friday, October 21, 2011

Aile ile beraber - Son Part (Agustos 2011)

Aile ile beraber gezme serimizin sonuna geldim bu yazi ile birlikte. Oncekileri kaciranlar icin; PartI ve Part II burada. Agustos ayinin tumunu burada gecirmemis olsalar da yine bol gezmeli ve yemeli bir surec oldu :) Kalan son gunleri de gormedikleri, denemedikleri seylere ayiralim dedik ve hizlandirilmis bir program uyguladik :))

- Oncelikle haftasonlari hep birlikte genis genis kahvalti yapmanin tadini cikardik :) Ve bu kahvaltilarin olmazsa olmazlari; meyvalar... Annemin hazirladigi su tabaga bakarmisiniz sanat eseri gibi resmen, dragonfruit ler mangolarla ve yildiz meyvalari ile dans ediyor sanki :)


- Daha biz buraya yerlesmeden internette gordukleri ve mutlaka gormek istedikleri ve hatta tepesinden yuvarlanmayi dusundukleri binayi gormeye gittik. NTU kampusundeki mimarlik bolumunun binasi :) Hakikaten oldukca ilginc bir dizayni var ve insanda tepesinden yuvarlanma istegi uyandiriyor :)) Ama yakikina gidince gorduk ki yuvarlanilamayacak kadar dik.


-Agustos ayinin ilk haftasinda anne kisisinin dogumgununu firsat bilerekten, bizimkilere tattirmaliyiz mutlaka diye dusundugumuz "Teppenyaki" usulu Japon restoranina gittik. Teppenyaki oldukca yaygin burada, yiyecekleri gozunuzun onunde buyukce bir izgarada aninda pisirip servis ediyorlar. Yani bir cesit Japon ocakbasi desem yanlis olmaz herhalde :))

-Bu asagida gordugunuz "Chawanmushi" yani icinde cesitli sebze veya denizurunleri olan bircesit yunurtali karisim. Bunu genelde buharda yavas yavas pisiriyorlar ve puding gibi bir kivami oluyor.



- Bu da benim en sevdiklerimden biri "Miso Soup" yani Miso corbasi. Oldukca basit ve geleneksel bir Japon corbasi. Icinde genellikle tofu ve yosun bulunuyor, tabii birde kendine ozgu bir tadi var suyunun, sanirim deniz urunlerinden olusma bir karisimdan hazirlaniyor.


- Ve esas yemegimiz izgarada gozumuzun onunde pisiyor :))



- Ve bir baska haftasonu kahvaltisindan bir kesit daha; Papaya.
Bu meyvayi her ne kadar cok sevmesem de (cunku buyuklerinin tadi domatesi andiriyor, domates tadinda meyva mi olurmus hic!) gorunumu oldukca cekici :) Renkler sekiller buyuleyici :)
Bu arada bizimkiler gittikten sonra papayalarin Malezya versiyonlari gelmeye basladi buraya, daha kucuk ve daha lezzetliler. Resmen cicek kokuyor meyvayi kestiginiz zaman :)


-Ve ayni kahvaltidan bir baska kesit :) Anne tarafindan yapilan tazecik, sicacik simitler! Memleketten onbinlerce kilometre uzakta bu keyfi yasamak ne demek bilemezsiniz :)))


- Ayni gun evimizin yakinindaki semt pazarina gidelim dedik. Megerse geleneksel "Hungry Ghost" yani ac hayalet festivali imis. Ne demek olduguna gelince taksici amcadan ogrendigimize gore Cin takviminin 6. ayini mi ne kutluyorlarmis.


- Yol boyu her yer tutsuler ve bir takim kagitlar yakan insanlarla doluydu. Ve hatta yolun kenarina tanrilar ve de ac hayaletler yesin diye bir suru yemek birakan insanlar... Ancak birakilan yiyeceklerin tek talihlisi cevredeki kuslar boceklerdi gordugumuz kadariyla :)



- Ve iste pazar yerine asil gidis amacimiz; Durian yemek. Her ne kadar dunyanin en kotu kokulu meyvasi ise de bizimkiler oldukca sevdi. Hele babam bayildi, gorenlerin agzi acik kaldi sanki adam dogdugu gunden beri Durian yiyor :)



- Ve bir gecemizi de yine Japon yemeklerine, ozellikle de Sushi ye ayirdik. Bizimkiler tadmadan gitmesinler istedik ama olurda hic yiyemezlerse diye de yanina tempura ve Japon usulu soba makarnasi ile takviye yaptik :))


- Mmmhhhh bak yine agzim sulandi bu resimleri gorunce :) Ben eskiden hic sushi yiyemezdim simdi gorunce canim cekiyor, iyice uzakdogulu oldum mu ne :)))


- Bu da benim hazirladigim, ozellikle soguk servis edilen "Soba Noodle" yani soba makarnasi. Uzerinde kurutulmus yosun ile birlikte...


- Kucuk kardese soz verdigim seylerden biri de birlikte cupcake yapip suslemekti :) Makaron seanslarinin ustune birde cupcake pisirip dekore etmeyi ekledik. Birlikte seker hamurlari ile oynamak, pasta hazirlamak inanilmaz eglenceli idi, gecenin bir yarisina kadar ugrastik ama degdi :))


- Son gunlerde bir turlu firsat bulamadigimiz Hint mahallesine de gidelim dedik. Her yerde bol bol bulunan, bizim ilk baslarda aa ne guzel cicekleri cok seviyorlar diye yorumladigimiz ama aslinda tanrilarina ibadet icin satilan cicek tezgahlarindan bir gorunum bu da...


- Ve kucuk kardes gitmeden cok istedigi hint kinasini yaptirdi :) Asagida desenin yapilisini goruyorsunuz. Adamin bu deseni yapmasi ise yaklasik 10-15 dakika surdu.



- Bu da kinanin bitmis hali...
Ne yazik ki umdugumuzdan kisa surede cikti kina, sadece 1-2 hafta dayandi :( Halbulki kucuk kardes dondugunde en azindan bayrama kadar dayanir diye umuyordu. Ama gitmeden her gun burnumuza sokup "kinami koklamak istermisin?" diyerekten bize kokusu ile eziyet etmeyi ihmal etmedi :D


- Ve gitmeden bunu da deneyin icinizde kalmasin diye zorla yedirdigim bir diger ilginclik daha :)
Aslinda bu bildiginiz kizarmis patates :)) Ama sekli farkli olunca tadi da farkli olacakmis gibi geliyor insana :D Halbuki tuzu da yoktu pek bir tatsiz tuzsuz biseydi :))


- Tam zamanina denk geldiler, gitmeden bunun da tadina baksinlar diyerekten aldigimiz bir diger ilginclik daha; Mooncake yani ay keki.
Gectigimiz yil surada bahsetmistim, bu kekler cinlilere ozel sanirim biraz da dini bir sembolu olan kekler, zira yilin sadece bu zamaninda cikmaya basliyor ve "Mid-Autumn Festival" e kadar devam ediyor. Gecen yil disi yumusak kaplamalilari denemistik, hatta kucuk kardese yine onlardan aldik cok merak ettigi icin. Bu sefer de geleneksel olanlari yani disi kek gibi hamur kapli, firinda pisirilmisleri deneyelim ve bizimkilere de denetelim dedik.
Demez olaydik!! O ne feci bir tattir oyle, halbuki meyvali-findikli almistim. Ama sadece meyva ve findikla kalmayip birde icine binbir cesit baharat ve otu sokusturmuslar. En iyisi corek otu varin siz gerisini hesap edin! Hele bazilari var ici yumurta sarili! Yumurta sarisini oldugu gibi koyup yusyuvarlak pisiriyorlar, oylesi makbulmus. Yenilecek birsey diil o ben diyeyim size :))

Once kekleri servis ettim, ben caylari koyup oturup benim kekin tadina bakana kadar bizimkiler yemis bile. Tadina bakmamla "ayy bu ne, yenilecek gibi degil" demem bir oldu. Ama birde ne goreyim bizimkiler yemis yutmus bile. Ben "nasil yediniz yahu o seyi yenilir gibi degil" derken annem demezmi "Evet cok kotuydu tadi ama yedik iste, yoksa begenmeyince sen kiziyorsun uzuluyorsun" demezmi :)) Ne diyecegimi sasirdim, hatir icin cig tavuk yemek bu olsa gerek :)


Velhasil aile ile iki aylik bir yaz macerasini da boyle tamamlamis olduk :))
Ayrilmak cok zor oldu tabii ki. Ancak onca aglasmanin arasinda havaalaninda su otomatik fotograf makinelerinden birine kucuk kardes, kocakisisi ve ben girip hatira fotografi cektirdik gitmeden (bizim adetimizdir kocakisisi ile) :D
Inanilmaz eglenceli ve guzel bir fotograf oldu paylasmayi isterdim sizinle :)
Herkese guzel bir haftasonu dileyerekten bu postu da burada sonlandiriyorum :)

Bu arada anneannem beklenmedik bir sekilde rahatsizlandi aniden ve bu sabah bypass ameliyati olacak. Endise ve merakla oradan gelecek haberlerde kulagimiz. Dualarinizi esirgemeyin olur mu ;)

8 comments:

  1. Çok çok geçmiş olsun; ama eminim sorunsuzca atlatacaktır. eski topraklar bizden çok da sağlamlar maşallah. inşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırsın da yüreğin rahatlar birazcık.

    Bu arada o suşiler sabahın köründe bile olsa ağzımın sulanmasına sebep oldu. öğlen suşi mi yesem acaba??

    Ayrıca cupcake'ler de enfes görünüyor; ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  2. Annenin rahatsızlanmasına üzüldüm, bir an önce toparlanmasını dilerim. Annenin hazırladığı meyve tabağı gerçekten bir sanat eseri, çok beğendim. Çatalımla bir gıdımcık çaldım...

    ReplyDelete
  3. Ya siz anne kız ne yeteneklisiniz?? O meyve tabağı nee?? Evde simit mii, mis görünüoo.. Cupcakelere bak yerim. Benim de ablam olur musuun:D

    O çorba güzel mi gerçekten inanamadım. Garip görünüyo:D Sen uzakdoğulu olmuşsun gerçekten o kıvamdasın:D

    En çok meyveleri sevdim ve merak ettim galiba:)Ahh bir de ben de sushi seviyoruum, bunlar da pek leziz görünüyo, can çekmez mii^^

    Kınanın deseni çok güzel ve 15 dakikada yapmış olmasına çenem düştü ama böyle eli yaralıymış gibi gösterdiğini düşünüyorum her defasında:D

    O çubukta patates burada da var bir süredir. Daha seyrek yerleştirilmişi:) Leş gibi yağ koktuğundan daha yanaşamadım, denemem de heralde:D

    Ay çok konuştum. Son olarak fotoğrafını benimle paylaşabilirsin isterseen:D

    ReplyDelete
  4. Canım benim,
    dualarım anneanneciğinle.
    Allah şifalar versin.
    Başından sonuna dek kahvemi yudumlaya yudumlaya okudum...son cümleye dek her şey yolundaydı.
    Ben hastalık, sağlık gibi konularda çok takıntılıyımdır, tadım tuzum kaçtı birden.
    Hele bir alalım güzel haberleri senden, sonra oturur yorumun en alasını yaparım hatta suyunu çıkarırım.
    Seni seviyorum.

    ReplyDelete
  5. Hepsi çok çook güzel de bende o binanın tepesinden yuvarlanmak istedim, birde o süslü ufacık pastaları yemek:))

    ReplyDelete
  6. Keşke laptop kabını da ekleseydin :D

    ReplyDelete
  7. gezenti tesekkurler, atlatti bile cok sukur. Hatta eski huysuz haline donmus hastahanedeki hemsireleri canindan bezdiriyormus :))

    Bugday Tanesi tesekkurler :) Keske bloglar sadece yazi ve goruntu ile sinirli kalmasa birde tadima acik olabilse :D

    particle senin de ablan olurum tabii ki ama oyle uzaktan zor oluyor ablalik buraya gelmen lazim hizlandirilmis mutfak kurslari icin :D
    corbanin tadi guzel bu arada ;) sushiler ise harika :)
    cubukta patates hakikaten yagli ve lezzetsizdi, pek tavsiye etmem. bu arada patates dilimler halinde degil tek parca seklinde ;) ozel bir aletle koparmadan incecik kesiyorlar :)))

    ReplyDelete
  8. Ella atlattik cok sukur ameliyati, durumu gayet iyiymis :) Hatta dedigim gibi eski huysuz formuna geri donmus hemsirelerin canina okuyormus :D

    YAŞAMIN KIYISINDA binayi gorunce tepesinden yuvarlanma hissi olusturuyor hakikaten ama yuvarlansaydik bir kac kirik cikik kacinilmaz olurdu :)))

    Kucuk kardes onu unutmusum bak ;) Hem kedinin biyiklari yok hala daha :(

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails