Friday, October 7, 2011

Bir haftasonu kacamagi: Malezya / Tioman Adasi

Gectigimiz haftasonu baliklarla bir randevumuz vardi yine, bekletmek olmaz dedik kostura kostura gittik yine :))) Cumadan baslayan kisa bir haftasonu kacamagi yapmakti maksat, lakin haftasonu kacamagi bile olsa yolculuk oldumu macera ve turlu sacmaliklar pesimizi birakacak mi sandik? Tabii ki hayir! Biz demek macera demek, aksilik demek, olmayacak isler silsilesi demek :))) Sanirim siz bile alistiniz bizim bu hallerimize ;) O halde alin cayinizi kahvenizi basliyorum anlatmaya.

Snorkel ile yuzmeye kafayi taktigimizdan beri cevrede gidilebilecek neresi var, ne yapsak nasil yapsak da mercanlik bir adaya atsak kendimizi diye bakiyoruz artik :) Iste bu sebepten arkadaslardan duydugumuz, snorkelle yuzmek icin harika dedikleri Malezya’nin Tioman adasina takmistik kafayi. Hatta bizimkiler buradayken birlikte gidelim demistikte istememisti bizimkiler bocek mocek cikar diye! Zira babamin Pariste otel odasinda butun bir gece bocek sulayip bizi uyutmamisligi vardir!! Aman dediler ayni vakayi tekrarlamayalim :D


Neyse efendim biz kocakisisi ile aradik arastirdik, Singapur’dan Tioman’a kadar paket turlar oldugunu gorduk. Yol, otel hersey dahil olunca aa iyiymis, ayrintilarla ugrasmayiz dedik ayarladik. Cuma gunu de sabahin kor karanliginda yola ciktik. Ciktik cikmasina da once deli bir firtina patladi heryeri su aldi. Bu arada ilk kez kara yolu ile sinir disina ciktigimiz icin giris-cikis prosedurunun ne kadar ugrastirici oldugunu da gormus olduk. Ama gelelim isin en civcivli kismina :))) Turizm sirketinin otobusu tam bir kulustur cikmasin mi! Ustune ustluk soforde manyak cikmasin mi! Ben ki bunca yil memleketimin otobus soforlerine soylenmisimdir, vallahi onlari mumla aratti bu herif. Elin Cinlisi, Cin de ne kural var ne bisey tabii nasil cilgin gibi kullaniyor otobusu anlatamam. Otobus de kulustur olunca iceride bos sarap siseleri gibi bir o yana bir bu yana sallandik durduk yol boyu. Tabii bos sarap siseleri benim kadar hatim indirmezler korkudan o ayri konu :))))))

Yol boyunda gorebildigimiz kadari ile Malezya hala daha oldukca el degmemis bir ulke (en azindan bizim gordugumuz kismi). Her taraf inanilmaz sekilde yemyesildi, eh onca yagmura az bile. Yol kenarlarinda neredeyse her yerde bol bol palmiyeler ekilmisti, sonradan ogrendik ki “Palm Oil” yani palmiye yagi oldukca onemli gecim kaynaklarindanmis. Dedigim gibi oylesine bozulmamis ve el degmemis ki yol kiyisinda “dikkat fil cikabilir” tabelasi vardi :D Birde soforun yavas gittigi yegane zamanlarda (onu sonra anlatacagim) yol kenarinda basibos dolasan maymunlarin oldugunu farkettik, hemde o kadar coklar ki!


Yaklasik 5 saat sonra feribot iskelesine ulasip oradan feribotla adaya gectik. En son Bali’de yasadigimiz bot faciasindan sonra ilk baslarda tirsmis olsak da, gayet duzgun bir yolculuk gecirdik adaya dogru. Adaya ilk ulastigimizda el degmemis bir doga, icinde yuzen rengarenk baliklari kolayca gorebildigimiz piril piril sular bizi bekliyordu :)

Otelimiz yine buralarda alistigimiz usullere gore kucuk kucuk bungalowlar seklindeydi ve oldukca temizdi :) Halbuki ben arkadaslarin tavsiyelerine gore beklentilerimi cok daha dusuk tutup her turlusune kendimi hazirlamistim daha onceki feci tecrubelerimizden sonra. Hatta odamiza sadece bir kere kerten girdi, o da kendiliginden cikti hemen, oldurmeye ve mucadeleye gerek kalmadan :)))

Odaya girer girmez ustumuzu basimizi degisip kendimizi disari atalim diye bavulu actim hemen. Bavulu acmamla birlikte talihsiz seruvenlerimizin basladigini hatta bizi hic birakmamis oldugunu farketmem bir oldu! Bavulun alt kismi ve icindeki esyalarin alt tarafta duranlari tamamen islak. Ve bilin bakalim alt taraftaki kiyafetler kime ait? Tabii ki bana!! Kuru tek bir parca esyam dahi kalmamisti mayolarim dahil :( Peki bu bavul ve esyalar neden islanmis? Embesil turizm sirketinin kulustur otobusunun alti delikmis!! Ve o yagmurda deli gibi kullanan embesil bir soforumuz oldugu icin butun bavullar sirilsiklam olmus esyalarla birlikte!

Benim renkten renge girdigimi goren zavalli kocakisisi bile “yuh yahu neden hep seni buluyor boyle seyler benim tek esyam bile islanmamis” diyerekten – halime aciyarak kollari sivadi ve en gerekli parcalari yikamaya basladi zavallim. Zira ben dokunsaniz aglayacak durumdayim hani kendimi balkondan aticam ama bungalowdayiz :))) Korku dolu yolculugun ustune birde camasir yikadik anlayacaginiz otel odasinda.


Sabah beri birsey yemedigimiz icin once bir karnimizi doyuralim dedik once. Ama hem camasir yikarken hemde yemek icin oldukca vakit kaybetmis olsak gerek deniz kiyisina yuzmeye indigimizde birde ne gorelim deniz gitmis :D Birkac saat once orada olan deniz gel-git etkisi ile oldukca cekilmis ortaya bu manzara cikmisti :)

Hatta karsida gorunen adacik bile sahille birlesmisti, yuruyerek ulasilabiliyordu yani.

Bunlarda denizin cekilirken sahilde biraktigi izler…

Sahilin diger ucunda, adanin obur ucunda yuzduk bizde. Hakikaten de arkadaslarin dedigi gibi Tioman snorkelle yuzmek icin en ideal yerlerden biri. Mercanlar ve baliklar oylesine guzel oylesine rengarenkti ki saatlerce cikamadik sudan :) En sonunda sular iyice cekildiginde mercan kayaliklarinin arasinda kisilip kalmamak icin cikmak zorunda kaldik :))
Ilerleyen saatlerde sularin cekilmesini firsat bilerek bol bol deniz altinda cekemedigim (cunku kamerama uygun koruyucu kilif alamadim bi turlu) mercanlarin fotograflarini cektim bol bol :))) Her ne kadar cevrelerinde dolanan baliklarla bambaska oluyorsa da mercanlar, denizaltindaki bu harika dunyayi ucundan da olsa paylasayim sizlerle bu sekilde…










Bu arada ikinci gun yakindaki adalara bot turuna katildik, maksat daha guzel mercanlar varsa onlari gormek :) Botla 15-20 dakika mesafedeki bir adaya gittik ilk once. Bottakilerin cogu can yeleklerine sarilmis teknenin dibinden ayrilmiyordu, kalabaliklasinca oradan uzaklasalim istedik. Birde kaptan adanin cevresini dolanabilirsiniz 1 saat burdayiz deyince basladik yuzmeye, ada zaten ufacik biseydi. Adanin diger ucuna ulasmisken, biz kendimizi denizaltinin o buyulu dunyasina kaptirmis hulyali hulyali baliklari seyreylerken birde ne goreyim… birkac metre ilerimde bir kopekbaligi!! Hemen kocakisisini aradi gozlerim, adam kopekbaliginin tam ustunde yuzuyor!!! Allahim yok boyle bir korku ve panik :( Her ne kadar okudugum kitaplardan onlarin mercan kayaliklarinda olan zararsiz kopekbaliklari oldugunu bilsem de insan o yuzgecleri gorunce normal dusunemiyor. Can havli ile ben oldugum yerde kocakisisinin ardindan deliler gibi bagiriyorum, o da kulaklarina su kacmasin diye taktigi tikaclar yuzunden beni duymuyor ve kopekbaliginin ustune ustune yuzuyor!! Sonunda bagirislarimi duydugunda artik iyice takatim kesilmisti hem korkudan hemde bagirmaktan. “Kopekbaligi var altinda!” dememle yarim saata yuzdugumuz mesafeyi gerisin geriye 5 dakikada yuzduk sanirim :) Neyse ki kocakisisi kopekbaligini gormemis, yoksa burun buruna gelse cok daha kotu olabilirdi. Kendimizi bir kopekbaligina yem etmedigimiz vardi o da olacakti neredeyse :) Ucuz kurtardik cok sukur, bu macerayi da kazasiz belasiz kapattik ve otele donuste yol boyu millet gordugumu kopekbaligini anlatip hava attik :D

Gittigim yerlerde en sevdigim seylerden biri yerli cocuklarin fotograflarini cekmektir benim :) Ama o kadar da kolay degil onlarin en dogal hallerini yakalayip cekmek. Iste bu sebepten sanirim benim gezide favori fotografim bu :)

Bu da yerel halkin yasadigi klubelerden biri. Garibanlik inanilmaz bir sekilde goze carpsa da, dunyanin bu ucunda bu cennet adanin boyle bir sahilinde yasamak aslinda en buyuk zenginlik mi? diye dusunmeden de edemiyor insan.

Iki gunluk ruya gibi kacamagi bol bol yuzerek, sahilde yuruyusler yaparak bitiriverdik hemen. Ucuncu gun ogleden sonra yolaciktigimizda feribottan cektim bu fotografi. Bir diger koyda kayaliklarin uzerine yapilmis bir baska oteldi bu. Koca kisisi ile bir sonraki sefere de burada mi kalsak diye sormadan edemedik. Sevdik biz bu adayi denizinde kopekbaligi olsa da, yine gelmeliyiz :)

Feribottan indikten sonra birde ne gorelim, yine ayni otobus ve ayni sofor bekliyor bizi!! Butun bavulumuzu ve esyalarimizi islatmissin deyince piskin piskin gulmezmi birde! Baktik olmayacak (baska caremiz yok bu otobusle donmek zorundayiz) otobuste bulunan turizm acentasinin gorevlisine soyledik durumu “ya bu sofor cok hizli ve tehlikeli kullaniyor siz uyarabilirmisiniz” diye. Adam demez mi “o hep oyle herkes sikayet ediyor ama hep boyle kullaniyor” diye. Biz yine okunaraktan bindik dort tekerli tabuta tabii el mecbur :( Birkac saat sonra kocakisisi dayanamadi ben uyaricam bu soforu yoksa harbi gidecegiz obur tarafa diyerekten, kalkti soforun yanina gitti. Kocakisisinin “lutfen biraz daha yavas ve dikkatli kullanirmisiniz” demesinin ustune (valla bizdekiler de doverler adami boyle durumda) sinirlenen sofor utanmadan demezmi 30-40 la mi gideyim diye! Kocakisisi “tabii ki o kadar degil ama 100 un uzerinde hizla suruyorsunuz en azindan 60-70 ile surun” dedi, ama zivanadan cikti bir kere sofor. Hem suclu hem guclu misali sirf pislik olsun diye hizini 10 a, abartmiyorum saatte 10km ye dusurdu once! Iste bizde o arada gorebildik yol kiyilarindaki maymunlari :))) Tabii soforun sirf pislik olsun diye yaptigi bu hareketi anlayamayan bazi sig! beyinli yolcular bu seferde bize sardirmazmi neden sofore yavas git dediniz diye. Inanamiyorum dunyanin bu kadar cok malla dolu olduguna! Birakacaksin bunlari o otobusun icinde bocek gibi gebersinler ama ayni otobusteyiz. Sonunda istedigini elde eden pislik sofor milletinde soylenmeleri ile eskisi gibi canavar gibi kullanmaya basladi bir sure sonra yeniden. Ama Allahin sopasi yok az ileride trafik tikandi ve adim adim geldik Singapura kadar :D

Sonrasinda ne mi oldu? Biz bir daha arastirip sorusturmadan olmadik otobuslere binmemeye karar verdik oncelikle. Bir de ustune o pislik sofor icin turizm sirketine upuzun bir mail dosendim geregini yapin yoksa size butun gezi sitelerinde rezil ederim diye :D

Deliyim yaparim, hic belli olmaz sagim solum!

Bu arada yol boyunca yuzumuzu guldurebilen detaylardan birini paylasmadan edemiyorum affiniza siginarak :D Anladigimiz kadari ile bu banka Malezyanin buyuk bankalarindan biri olsa gerek zira bircok subesini gorduk, nasil bir yatirim yapiliyor iceride diye dusunmeden edemiyor insan :))) resimlemeden edemedim :D


Velhasil bir geziyi daha olaysiz diyemeyecegim, bol olayli tamamladiktan sonra bir haftadir kendimize gelmeye calisiyoruz yine :)

Hepinize cok guzel bir haftasonu diliyorum :)

14 comments:

  1. :)) senin bu anlatımına bayılıyorum. Hep gülümseyerek okuyorum.

    bu arada şu en sonda ki banka resmini bir mahsuru yoksa gönderebilir misin? Güzel bir örnek oluşturacak bu :)))))

    öpüyorum ve en kısa zamanda yeni maceralara çıkmanızı diliyorum :))

    ReplyDelete
  2. denizin çekilmesi ve ortaya çıkan mercanlar...
    inanılmaz güzellikte:)
    gezin siz,gezin...
    okumak harika...

    keyifli haftasonları:))

    ReplyDelete
  3. bence yılın bankası ve bence yılın fotoğrafı bu:)
    ay çok güldüm:)

    ReplyDelete
  4. Birden çok sıradan, renksiz ve basit bir hayatım olduğunu düşünmeye başladım...

    ReplyDelete
  5. yahu her şey var sizin şu gezilerinizde en güzel anlardan korkuya kadar öyle ki tebessümle okumaya başlamışken birden kaşlarımın çatıldığını sonra korkudan gözlerimin açıldığını falan farkediyorum her ruh halini yaşıyorum sayenizde :))

    ReplyDelete
  6. Kızmasınız dimi, ben bütün aksilikleri gülerek okudum. hele o şoföre:)
    Resimlere bakınca tüm olumsuzluklara değdiğini gördüm...
    Umarım yaşayacağınız aksiliklerin sonuncusunu yaşamışsınızdır.
    Sevgimle

    ReplyDelete
  7. Efsa gulumsetebiliyorsak ne mutlu :)) gerci olaylari yasadigimiz dakikalarda biz pek gulemiyoruz ama sonrasinda dusundukce guluyoruz bol bol :))
    Resme gelince uzerine sag tik ile tiklayip farkli kaydet dedigin de kaydedebiliyor olman lazim. Eger olmuyorsa soyle mail atayim ;)

    CEPAYNASI cok soz dinlerim ben, geziyoruz bol bol :D Bende guzel bir haftasonu dilerim
    Opuyorum :)

    creep vallahi bizde cok gulduk goruverince :D

    ReplyDelete
  8. M e l k i t s e d e k oyle deme yahu ;) Bakma sen benim boyle anlattigima bir suru kotu yanlari da var da kimsenin canini SIKMAYALIM maksat o ;) Hem surekli yuregimiz agzimizda geziyoruz aman kopekbaligi mi isirdi, aman okyanusa mi gomulecegiz, ay nereden ne hayvan cikacak simdi diyerekten :)))

    beenmaya bizde aynen oyle yasiyoruz gezilerin kendisini, sonrasinda da yeniden yasar gibi yaziyorum iste :))

    laleninbahcesi yok kizmam, gulmek serbest ;) Ama pis sofore kufur etmek de serbest bilmem anlatabildim mi :D

    ReplyDelete
  9. Serüven üstüne serüven!vallahi ne maceralar yaşamışsınız...ama kelamın öyle bir yaşattık ki beni...gözümde canlandı o halleriniz bir bir! şoförün hışımı!ıslanmış bavulu görünce "yine mi ben!" hallerin, köpekbalığı ve de o size oyun oynar gibi çekiliveren sahil!:) film gibi gerçekten de:)ellerine,kalemine sağlık...sayende gitmiş, gezmiş ve görmüşçesine yaşamış oldum ben de..

    son foto.da
    tam onikiden vurmuş sahilleri:)sevgiler, iyi haftasonları dilerim...

    ReplyDelete
  10. canım ağzım açık okudum yeni seyahat maceranızı. o gelgitin etkisine çarpıldım. deniz ne kadar çok çekilmiş gelgitte, inanılmaz bir görüntü. o deniz altında mücevher gibi kayaları süsleyen mercancıkların gün ışığında öylece kalakalması... onları gün ışığında görebilmek muazzam bir deneyim olmalı.
    o Çinli şöföre de Behzat Ç. usulü bir küfür yolluyorum:))

    Bankaya da yorum yapamiycim ahahaha:))))

    ReplyDelete
  11. Ne demek ''deniz gitmiş'' ? :D
    O kısımda içtiğim kahve ağzımdan burnumdan geldi ofiste, oturup yorum yazmaya da zamanım yoktu :)))
    Çok güldüm kuzum, kusura bamya artık :D
    Yine harika bir yazı olmuş, fotoğraflar şahane.
    O mercanlara bittim :)
    Köpek balığı olayına ''no comment'' :/ Iyyy!
    Sen bir seyahate çıktığında başına olmayacak bir iş gelmese şaşıyoruz artık :)
    ''Bu sefer ne olmuş''? düşüncesiyle okumaya başlıyorum yazıları.
    Son olarak; o banka var ya o banka?
    O yine iyi bebeğim...

    Görüyorum ve artırıyorum;

    http://www.amsat.org/amsat-new/index.php

    Her binanın çatısında-sağında-solunda bitmeye başladı bu yazı ve reklamlar.
    Korkarım çanak anten, uydu bilmemnesi gibi bir şey.
    Gülsem mi? ağlasam mı? bilemiyorum artık ):(

    ReplyDelete
  12. ESMİR aynen oyle macerasiz bir dakikamiz gecmiyor biz yollara dokulduk mu :))

    Judy mercanlar mucevher gibiydi gercekten :) Denizin oyle cekilmesi ve mercanlari gorebilmek inanilmaz guzeldi, ben hic denizin bu kadar cekilebilecegini dusunmemistim :D

    Ella deniz gitmis cicim ya inan saka gibi :D ama birde onun kocakisisi versiyonu var aksam yemek vakti denizin tekrar yukseldigini gorunce "oley deniz geri gelmis" diye cocuk gibi sevindi :))
    Bankadan sonra seninki de saka gibiymis hakikaten :)))))

    ReplyDelete
  13. Mercanlar çok güzel♥Süper resimler;)

    ReplyDelete
  14. yerdenuzak tesekkurler sevindim begenmene :)
    Hosgeldin bu arada :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails