Friday, February 3, 2012

Bu yazi da basliksiz oluversin

Hayat bazen hakikaten zor olabiliyor, bildigin elinde torpu torpuluyor seni hatir hutur :))
Zaten nasil bir yilsa bu 2012 girdigimizden beri kosturuyorum, hani dedikleri gibi 2012 dunyanin sonuysa ben kostururken gitmesem bari obur tarafa. Allah muhafaza hizimi alamayip kaynar kazanin icine duserim falan :))

Isler yetmezmis gibi yanisira surekli bozulan, kirilan, sorun cikaran seyleri duzeltmeye calisiyorum. Gecenlerde demistim ya geldi mi hersey ust uste geliyor diye, aynen oyle iste! Kuftu, kirik kapiydi derken birde bulasik makinasi bozulmustu hatirlarsaniz. Yahu 1,5 yila bulasik makinasi bozulurmu hic!! Eh artik hersey Cin mali olunca durum boyle. Yetmezmis gibi paramizla rezil olduk teknik servis ancak uc haftaya geldi! O da yetmezmis gibi ne oldugu belirsiz parcaya makinanin ucte biri ucreti odedik! Uc haftadir isten gel, yemek yap, bulasiklari yika seklinde icime ev kadini kacmis moddayim vallahi hayattan bezdim yahu.


Tam "oh" dedim isler yoluna giriyor, sanirim yukaridan birileri oh dememi duyup yeni duzenlemeler yapti!
Ev sahibi evden cikin dedi!!


Yani velhasil simdi ev aramalara baslamis bulunuyoruz :( Omru tasinmalarla gecen ben artik tasinmak istemiyorum yahu :( Kaplumbagalardan beteriz serefsizim, sirtimizda evimiz gezip duruyoruz! Tabii normalde bu gezme kismindan hoslanirdim ama isin ucu ev tasimaya gelince sevmiyorum pek :)) Kaldi ki Singapur'da ev tutmak bela ki ne bela. Kiralar ates pahasindan da ote bisey, buradaki dandik ev kirasina Istanbulda bogazda otururum be!

Su aralar pek SIK bakar oldum John Lennon in mutluluk hakkindaki sozcuklerine. Sanirim biraz motivasyon ariyorum :))

Iste bizim durumlar pek bir limoni su aralar. Bunca seyin arasinda da bloga yazamiyorum, yazmiyorum. Sevimsiz seyler yazmaktan hoslanmiyorum, sanki hayat hep piril pirilmis gibi :)))

11 comments:

  1. taşınma kabusu bizi de bekliyor. Daha büyük bir eve çıkmaya karar verdik. Verdik de kiracı olmaya alışık olmayan biz nasıl oluruz diye düşünüyoruz. Burada da komisyoncu, depozito gibi bir sürü dert var. Kolay gelsin diyorum.

    ReplyDelete
  2. lale o derdin aynisindan burda da var, emlakcilar sanki azmis kiralar gibi bir kira ucreti aliyorlar, ev sahipleri de iki kira depozito...
    yani toplamda 5 kira ucretini cebe koyup ev aramak gerekiyor ki aman aman :(
    tasinma stresini saymiyorum tabii ;) kolay gelsin size de, umarim sorunsuz tasiniriz hepimiz :)

    ReplyDelete
  3. Anlamadım ben.. bi buçuk yıllık makina bozuluyor ve siz servisve yedek parça ücreti ödüyorsunuz? E bunun garantisi yok mu?
    Ev sahibi sadece "çıkın!" diyor ve siz çıkıyorsunuz.. Kiralananlara ilişkin Kanun yok mu? Yahu kontrat var kontrat.. O da mı anlam taşımıyor orada. Yemişim öyle memleketi...

    ReplyDelete
  4. haydaaa kız kontrat falan yk mu oralarda? hani kiracı hakları??!!!
    durup duruken evden çıkın demek de neymiş?? bak gebeş gebeş getirmesinler beni oralara elimi göbeğime koyar kafa tutarım haaa!!!

    ReplyDelete
  5. Kuzum, derdi neymiş ev sahibinin?
    Yok mu kontrat vs?
    İyi ki burada değilsiniz, bir de kış ortası -15 civarlarında ev aramak-taşımak zorunda kalırdınız ki; of offf! :/
    vardır bunda da bir hayır.
    bakarsın yeni evinizde seni bu kadar dert/terslik beklemiyordur.
    Belki daha da mutlu olacaksınız orda.
    Du' bakalım :)
    Şimdiden kolay gelsin kuzum size.

    ReplyDelete
  6. AVRAm usta 1 yil garanti var daha da yok! Adamlar biliyorlar ne dandik oldugunu onun icin 1 yildan fazla garantisi yok burda elektrikli aletlerin :(
    Kontrat vardi ama bitti :)

    NzN aman sinirlenme sen sakin gebes gebes :))
    Kontrat bitti sorun o, ev sahibi de yenilememek icin oyle bir fiyat cekti ki akillara zarar :(

    Ella yukarida da yazdim kuzum kontrat var ama ev sahibi dolayli yoldan pislik yapti :(
    Alsin evini dursun buksun!!... daha ne diyeyim :))
    En cok zoruma giden de bunca is arasinda ev ara, bul, artik bizden once oturan Hintli midir Cinli midir onun bokunu pusurunu temizle ve tasin :(

    ReplyDelete
  7. canım kolay gelsin,,evden soğuduysan bişey diyemiyorum ama öyle rahat çıkarmak kolay mı oralarda...gönlüne göre bir evin olur umarım..bulunca haber ver ki sevinelim..ev işleri bize de dert oluyor..içini rahat tut..

    ReplyDelete
  8. Kiracı ve tüketici haklarına ben de takıldım ama yukarıyı okuyup aydınlandım. Ancak anladım ki ev sahipleri her yerde aynı anacım. Allah kolaylık versin taşınmak zor iş. İyi düşünmeye çalış bu aralar negatif yüklenmişsin belli ki.

    ReplyDelete
  9. off kolay gelsn hakikaten. ben de sevmiyorum hic tasinmayi. kedilere benzetiyorum kendimi cok zor alisiyorum yeni yerlere alistim mi da cikmak istemiyorum. ama bir yandan da tebdili mekanda ferahlik vardir sen oyle dusun belki de cok daha guzel bir ev cikar onunuze. oyle dusunleim oyle olsun dilerim :)

    ReplyDelete
  10. Merak etme, yakin sen bacim, bu cihette de durumlar farkli degil. Bir zamanlar oyle idik, simdi boyle demek icin yaz gene de :)

    Ev bulmak ayri, bir de milletin pisligini temizlemek ayri sorun :( Kaplumbagalar en ala sekilde yasiyorlar. Evleri sirtlarinda, nereye gitseler yanlarinda. Kira derdi de yok. I ih olmamis o benzetme :P

    ReplyDelete
  11. Nihan umarim kisa surede ve kolayca yeni bir ev buluruz, bakiyoruz bakalim :))

    La Loba ben bizdeki ev sahiplerini kotu zannederdim buradakiler betermis valla :)

    Gulcin umarim tebdili mekanda ferahlik olur ve guzel birsey cikar karsimiza biran once :)

    Berceste valla sen deyince farkettim olmamis benzetme ;) Onlar mis gibi yasiyor kira yok bisey yok :))

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails