Wednesday, February 29, 2012

Miyazaki filmleri

Miyazaki filmlerine sarmis durumdayiz su aralar.



Totoro’nun ustune sevgili zero’nun tavsiyesi ile “Kiki’s Delivery Service” (Kiki’nin kurye servisi veya kucuk cadi kiki diye cevirmisler Turkce’ye) ile devam ettik. Kiki de kesinlikle tavsiye edeceklerimden biri, kara kediye bayildimmm :)


Ve gecen gece “Howl’s Moving Castle” yani Howl’un yuruyen satosunu izledik. Tek kelimeyle harikaydi! Zaten Miyazaki’nin yaptigi herseyi zevkle izledim bugune kadar “Spirited Away” haric, onu da neden sevmedim, sevemedim bilmiyorum.

Sanirim su ana kadar izledigim en iyi Miyazaki filmi Howl’un yuruyen satosuydu diyebilirim. Miyazaki’nin o alisilmis stili devam ediyor ve buyulerle, bilinmeyenlerle basliyor animasyon oyle de devam ediyor. Adamin yaraticiligina, hayal gucune ve cizim gucune hayran kalmamak mumkun degil. Inanilmaz detaylar var filmde, ayrinti vermeyecegim ki seyretmek isteyen olursa hevesi kursaginda kalmasin :) Izledikce bana Dali’yi animsatti cogu yerde, sekiller veya cizimler degil dus gucunden bahsediyorum! Hele Howl’un odasini ilk gosterdigi bir sahne vardi ki, agzimiz acik kaldi resmen kocakisisi ile, saygiyla egildik adamin hayalgucunun onunde :)

Izlemeye deger bir film (daha dogrusu animasyon) kesinlikle kacirmayin derim, emin olun pisman olmayacaksiniz!


Aslinda sadece Miyazaki yazisi olacakti bu yazi ama daha gecenlerde izledigimiz “The Imaginarium of Dr Parnassus” filmini de ayni tadi alarak izledigimiz icin onu da ekleyeyim dedim. Fantastik filmlerden hoslaniyorsaniz kacirmayin derim! Zira bu filmi izlerken de Dali tadi aldik biz nedense, tum deliler bir noktada birlesiyor mu ne :)))

Film insanlarin dus gucunu etkileyebilen, kendi zihninde insanlarin dusledigi herseyi onlara farkli sekilde sunan Dr Parnassus’un ve cevresindeki insanlarin hikayesini anlatiyor. Dedigim gibi dus gucu konusunda oldukca iyi bir is ortaya cikarmislar, gorseller harika! Hele hele ayakkabilarla ilgili bir sahne vardi ki tam benlik, iste orada ben bittim :)) Oyuncular da oldukca iyi, ilerleyen sahnelerde filme giren oyunculari gorunce insan bir an gozlerini ovusturuyor, sonra birbirine soruyor bizim yaptigimiz gibi “bu o mu?” diye. Oyuncular konusunda inanilmaz suprizlerle dolu bir film, konusuda ilginc, yani izlemeye kesinlikle deger.

16 comments:

  1. Princess Mononoke de cok cok guzel, henuz seyretmediysen tavsiye ederim. Benim en cok sevdigim Spirited Away :) Aslinda birbirinden ayirmak oldukca zor, hepsi cok yaratici ve harika kesinlikle.

    ReplyDelete
  2. Burcak hemen Howl'un satosunu izledigimizin hemen ertesi gunu izledik Prenses Mononoke'yi :))
    Gerci ne yalan soyleyeyim Howl'un satosundan sonra biraz yavan geldi bana o, dedigim gibi benim en cok sevdigim bu oldu simdiye kadar ;)

    ReplyDelete
  3. nerede miyazaki filmi varsa hepsini izledim...hatta birkaç kere..hepsine de bayılıyorum, çok seviyorum...“The Imaginarium of Dr Parnassus”u izlemedim ama , bu h.sonu izleyeceğim...Nihan Sarı diye biri var, onun iki kitabı,,TR sınırları içinde, bu kadar hayalgücü dolu kitap yazabilen yazarlar da varmış dedirtiyormuş......buradaki egoya bir yuh çekebilirsin ama içinden lütfen ehem ehem...

    ReplyDelete
  4. Nihanim kitaplarini okumak kismet olmadi henuz ama eminim oyle dedirttiginden ;) Senin hayalgucunun sinirlari olmadigini biliyorum zaten harika cizimlerinden :)
    Dr. Parnassus'u izle mutlaka, sana hitap edecegine ve sevecegine eminim ;)
    Operim cok

    ReplyDelete
  5. Miyazaki filmleri şahane,Totoro favorim, belki ilk izlediğim o olduğu içindir:) diğer filme de bakacağım mutlaka. iyi seyirler:)

    ReplyDelete
  6. ben de totoro ile başlayıp, kiki, prenses mononoke ve laputa ile devam etmiştim miyazaki babaya:)) howl'un yürüyen şatosu'na bayılmıştım. spirited away'de ise büyülendim resmen. artık böylesine bir düş gücü, bu denli zengin ve renkli yaratıcılığa ne denir bilemem, ellerinden öperim miyazaki'yi ancak:) ponyo'yu izlemedim bak şimdi aklıma geldi, deniz kızı ponyo vardı, o da güzeldir herhalde:)

    ReplyDelete
  7. neslihan belli, sayfana ne gelsem totoro'ya takiliyor gozum zaten ;)
    umarim digerini de begenirsin :)

    Judy totoro herkesin baslangic noktasi :)) Totoro'dan once ve sonra diye ayiracagiz zamani :))
    Ponyo benim de izlenecekler listemde, kisa bir ara verdik simdilik ilk firsatta onu da izleyecegiz ;)

    ReplyDelete
  8. Laputa,komşum totoro kikis delivery service,ponyo,ocean waves hepsi mükemmel ama 2011 de çekilmiş parmak kızın türkçe versiyonunu bulamadım ah bir bulsam :(

    ReplyDelete
  9. Pek bir cahil kaldım ayol haftada kafadan 6 7 film izlerim habire tweetlerim de bilirsin kesin ama bunlardan bi haberim desene. İlk fırsatta göz atayım sağol canım

    ReplyDelete
  10. ne var ne yok hic denk gelmedim ona :(

    Edi goz at mutlaka Miyazaki konusunda hayal kirikligina ugramayacagina eminim ;)

    ReplyDelete
  11. Howl’s Moving Castle'ı izledim ve çoook beğendim.Tavsiyeniz için teşekkürler...

    ReplyDelete
  12. emili cok sevindim begenmene :))
    ayrica geri donusune de sevindim tesekkurler :)

    ReplyDelete
  13. kitana sende izledin mi? bende cok sevmistim gercekten, bayiliyorum boyle fantastik seylere :))

    ReplyDelete
  14. Sprited away ben de bitirememiştim
    The Secret world of arriEtty de süperdir izlemediysen önerebilirim
    İzlerken durdurup çizimlerin detaylarını inceliyorum
    Doyamiyorum

    ReplyDelete
  15. Euphoric cok tesekkurler tavsiye icin, ilk firsatta bakacagim mutlaka ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails