Tuesday, July 17, 2012

Ekmek arasi dondurma

Singapur'da yasamaya basladigimizdan beri gun gecmedi ki ilginc, garip, sacma sapan birseylerle karsiya gelmeyelim...

Ilk zamanlar oyle cok seye agzim acik kaliyor hayretlerle bakiyordum ki kaydini tutamaz haldeydim :) Simdilerde ise hala daha gariplikler devam ediyor, ben sasiriyorum ama eskisi kadar cok degil. Icinde yasadikca insana normal gelmeye basliyor sanirim :)) 
Iste bu da onlardan biri, tarihin tozlu sayfalarina not duselim de unutmayalim bu ilgincligi :)

Bir Singapur klasigi; ekmek arasi dondurma!


Ilk gordugumde ne olduguna hicbir anlam verememistim. Hatta sadece su sokak saticilarinin sattigini gorunce de denemeye bile tenezzul etmedim ne yalan soyleyeyim. Hani buralarda her buldugumuzu yutar hale geldik, aman sunu da deneyelim bunu da tadalim diye dusunuyoruz ama yine de bizim de limitlerimiz var yani :)))



Dedigim gibi sonralari buna da alistik, tabii yemeye degil gormeye! :)
Zamanla Cinlilerin ve cogu uzak dogulunun tatli ve ekmek kulturunun neredeyse sifir oldugunu gorduk. Tatli dedikleri seyler neredeyse hic sekersiz ve sutsuz tatlilar (cunku tropik ulkelerde sut uretimi sifir), joleler, buzlar soslar falan... Ekmek deseniz hayatta cok nadir yedikleri birsey, onun yerine bol bol pirinc lapasi var :) Hani yemekte ekmek yemek zorunda kalinca moralleri bozuluyor o derece :))
Eh bu iki yiyecekten pek birsey anlamayan bir topluluktan da boyle bir ilginclik (!) ortaya cikmasi sasilacak birsey degil :))

Sadece ekmek arasi dondurmayla kalsa iyi. Dondurma adi altinda satilan bir diger urun daha var ki, hala daha markette gordukce uzuluyorum dondurmanin dustugu hallere :)

Iste bu diger dondurma mucizesinin adi da "Potong" :) Malezya usulu dondurma...

Fotografta detaylari goruyorsunuz, kosebent birsey :)
Lakin ilgincligi sekli degil dondurmanin aromalari! 
Kirmizi fasulyeli, durian'li, misirli, jack fruit'li (durian gibi kokulu ve lastik tadinda bir meyva bu da), yam'li (patates gibi kok bitkisi bu da, sebze yani), siyah pirincli...
Anlayacaginiz adam gibi meyva aromali, tatli biseyler yok, varsa yoksa zerzavat aromali :)))

Fasulyeli dondurma olurmu yahu!!! oluyormus :)


*Fotograflar bana ait degil hepsini internetten buldum.

14 comments:

  1. Bildiğimiz Algida orada Wall's yani...
    Ekmek arası dondurma bana pek yabancı gelmedi ne yalan söyleyeyim, biz de de bisküvi ya da helva arası vardır ya, ne bileyim işte... Ama tost ekmeği olmasına biraz şaşırdım:-)

    ReplyDelete
  2. Kunegod Algidanin biraz daha cakmasi, bol margarinli Cin isi bi dondurma :))
    Haklisin bizde de dondurma kagit helva arasina, waffle arasina konuyor ama tost ekmegi ne yahu!! :D

    Nesrin daha ne ilginclikler var burda :)))

    ReplyDelete
  3. Hayır son fotoğraftaki renklere baksan süper görünüyor. kırmızı olan ne güzel parça çilekli, sarıların biri ananas, diğeri limonlu, mor olan böğürtlenli, turuncu olan portakallı falan sanırsın. hatta ağzım sulanır ama yazan çeşitleri görünce bir anda iştahım kaçtı. bayağı bir zorlama olmuş bu çeşitler. hani onlar denemiş de satılıyor olması çok ilginç.

    ReplyDelete
  4. ekmek sanki çöreğimtrak tatlımsı bir şey gibi düşündüm nedense. Zaten pek biizmki gibi mayalı ekmekleri de yok herhalde değil mi : )

    ReplyDelete
  5. aa ama ekmek arasi ya turk kulturune uyabilir bence :)

    yalniz fasulyeli dondurmayi napsam bizim kulturun yanina bile yaklastiramadim. zerzavatli dondurma mi olur ya :)

    ReplyDelete
  6. gezenti sen oyle soyleyince farkettim hakikaten renkleri guzel duruyor :))
    dedim ya bu adamlarin tatli algisi biraz farkli, onun icin kapis kapis satiliyor burada bunlardan :/

    don kişot mu olmalı ne ilginc kullanici ismi bu boyle :))
    ekmek ne yazik ki coregimtrak bisey degil, bildigin hazir tost ekmeklerinden :) ama haklisin mayali ekmekleri veya koy ekmegi falan yok, allahtan yok onunla hic cekilmezdi dondurma :))

    ReplyDelete
  7. Gulcin ekmek arasi doner falan olur anlarim da dondurma neymis :))
    oldu olacak fasulyeliyi de pirincliyle karistiralim kuru-pilav ikilisine benzessin :)
    iyyy soyleyince bile igrenc geldi kulagima :D

    ReplyDelete
  8. biz ekmek arası ekmek yiyen bir toplum oldugumuz için ''ekmek arası dondurma '' bize vız gelir tırıs gider :)

    Ancaaaaaak gerçekten limitlerimiz var.Fasülyeli dondurma nedir yahu?Şöööyle güzel kapuskalı yapcan ki iyice iğrenc olsun :))

    ReplyDelete
  9. Kavruksusam ekmek arasi ekmek ne kuzum? yok artik diyorum :))
    Ama kapuska fikri hakikaten cok igrenc oldu yahu :D

    ReplyDelete
  10. Ekmek arası dondurmayı anlayabiliyorum ama fasulye aromalı nedir ya? O zaman kuşbaşı etli de olur ehehe.

    ReplyDelete
  11. yurdum insani yaraticilikta sinir tanimiyor goruldugu gibi :)))
    La Loba kapuskali ile yarisir bu igrenclikte hehe :D

    ReplyDelete
  12. ekmek arası dondurma mı ? ekmek arası dondurmayı hangi manyak yapmış acaba ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ensonpazar Cinliler sagolsun ;) daha onlarda ne ilginclikler var bir bilsen :)

      Delete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails