Sunday, February 17, 2013

Cin Yeni Yilindan Payimiza Dusenler

Cin yeni yili baslayali bir haftadan fazla oluyor ama ne zaman bitecegi mechul :)
Birkac hafta daha surecek bu tantana, tantana diyorum cunku neler var neler. Bazen gorduklerimize inanamiyor "yok artik daha neler", "nasil yani o ne yahu" diye saskin soylenmeler esliginde acik kalan agizlarimizi kapatmaya calisiyoruz :))

Misal su an pazar gecesi saat 1:30 ve disarida manyagin biri havai fisek veya benzeri birseyler patlatiyor! Bir diger yanda 3-5 insan bir araya toplanmis sokakta ve hatta bizim apartmanin onunde kagit, plastik ve bilimum sacma sapan seyler yakiyor!!
Tamam aliskanlik farkliliklari, kulturel farkliliklar ilginc ama bir noktadan sonra da oldukca absurd bir hal alabiliyor :)

Bakiniz sekil A :)))



Bu da neyin nesi simdi degil mi?

Yan dairedeki komsumuzun Cin yeni yili kutlamasi icin kapinin onune biraktigi adak veya sunak turu bisey!

 

Bizim kapinin onune ve bize degil tabii :D Apartmanin genel koridorunda kendi kapisinin onune koydugu, tanrilar, ruhlar veya ne icin oldugunu bilmedigim daha birsuru sey icin koydugu sunaklar.

Hani dalga gecmeyeyim, gulmeyeyim diyorum ama benimde bir sinirim var yahu :)
Allah'in mandalinasini, portakalini, kabagini, kekini kapinin onune boyle susleyip pusleyip koymalari sacma degil de ne? Birde onlari kirmizi kurdelelerle falan suslemis, tam bir haftadir kapi onunde duruyorlar. Kimisi yetinmiyor apartman girisine, bahceye, yol kenarlarina falan birakiyor. Bocegin, surungenin bunca cok oldugu ulkede varin gerisini siz dusunun...

Zaten HDB'ye (Singapur toplu konutlari) tasindigimizdan beri anlatacak hikaye sayimiz oldukca artti. Gerci hepsini biriktirdim anlatmaya bir firsat olmadi ama anlatirim insallah zamanla :)
Bakalim sizler ne dusuneceksiniz buranin gariplikleri hakkinda.


Firsattan istifade yeni yil bahanesiyle ortaya cikan, zannedersem Malezya veya Endonezya asilli "bin katli kek" yani thousand layer cake (lapis kueh) in tadina bakma firsatimiz oldu. Her kati ayri ayri yapildigi icin oldukca zahmetli ve bir o kadar da pahali bir kek bu. Eh madem bu kadar ozel denemeden olmaz dedik, herseye burnumuzu soktugumuz gibi bunun da tadina baktik :))

Gorunusu guzel de tadi neye benziyor derseniz pek guzel birseyler soyleyemeyecegim, bildiginiz kek iste :)
Hatta bildigimiz kekten biraz daha fazla yagli ve agirdi.
Goruntu guzel ama lezzet olmamis!



Simdilik durumlar budur buralarda.
Tasinma, esya kutulama, paketleme derken bir yandan da gezmeye, yeme-icmeye, alisverisin b*kunu cikarmaya, fotograf cekip not almaya devam...
Ilk firsatta hepsi paylasilacak tek tek ;)

7 comments:

  1. Hahah ben orda olsam herhalde tanrılara sunulan tüm mandilanaları yer tanrılarımız dahada çok mandilina istiyorlar derdim :D ama sanırım çekik gözlü olmadığımdan dikkat çekerdi :)

    ilk resimdeki soldaki neyse kabakmı? ya mandalinalar büyük ya kabak küçük :D

    en son paylaşılan gıdayı merak ettim hehe ^^

    mutlu yeni yıllar dileyerek yorumumu yolluyorum :D

    ReplyDelete
  2. bu kadar gariplikler için yorumum allah kolaylık versin size:)) kek güzel görünüyor gerçekten. afiyet şeker olsun.
    türkiye'den sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Demet iyi fikir aslinda mandalinalari yiyip tanrilar daha cok istiyor demek ama yerken bir yakalanirsak bizi de tanrilara kurban ederler korkarim :))))

    Fotografta en soldaki kucuk bal kabagi, onun yanindaki yesil renkli olan sey hormonda uzay yapmis bir cesit mandalina :))) bende daha once bu kadar buyugunu gormedim :D
    ucuncu siradakiler mandalina, uzerlerindeki kucuk yesiller "lime", sanirim bizde misket limonu diye geciyor, en sondakiler ise kekler... umarim aciklayici olmusumdur :))))

    ReplyDelete
  4. AsOrTiK daha ne gariplikler ne gariplikler :))
    kek fena degildi ama abarttiklari kadar ozel de degildi ne yazik ki ;)

    ReplyDelete
  5. Ben buna benzer şeylerin Türkiye de olabileceğini düşününce ürktüm. vallahi yağmalarlardı sokaklarda hiç yememiş gibi.
    Yine nereye taşınıyorsunuz ben kaçırdım:) Sizi izlerken yoruluyorum. Size bebek lazım

    ReplyDelete
  6. Ebru haklisin bak yagma olayini hic dusunmemistim :))

    "Sende mi Brutus!" demek istiyorum sana cocuk konusunda, tam da tepeden tirnaga dolu oldugum anda yazmissin bu yorumu, iyiyiz biz boyle ;)

    ReplyDelete
  7. cıkss öyle de iyi oluyor dene bak:)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails