Saturday, April 20, 2013

Memleket Halleri 3

Uzun zamandir sesim solugum cikmiyor olmasi gezmekten vazgectim anlamina gelmesin sakin :)
Halen daha memleketteyiz, halen daha uzunnn tatilimizin tadini cikariyoruz :))
Her ne kadar havanin sogugundan sikayetci olsak da, ara sira hava sicakliginin yukseldigi gunleri degerlendirmeyi de ihmal etmedik hani. Misal su anda kalorifer tepesine tunemis olabilirim lakin gectigimiz haftasonlari gunesi yorunce vurduk yine kendimizi yollara...

Ilk istikamet Bursa'nin Misi Köyü idi.
En son cocuklugumda gitmistim sanirim, o da okulla birlikte piknik icindi. Yillar gecmis ustunden, Misi pek bir degismis. Zamanla sehir genisledikce sehre yaklasmis, neredeyse sehrin icinde kalmis.
Baharin gelisi ile birlikte dagdaki karlar erimeye baslamis, dereler guldur guldur akiyordu - bilmeyenlere dipnot: pek bilindik bir Bursa manzarasidir bu :)


Koyun tepesine dogru ufak bir tur attik once. Eski koy evlerini elden gecirmis, yenilemisler pek guzel olmus.



Derenin kiyisi ise cift tarafli caybahcesi doluydu, hatta bizimkilerin dedigine gore yazin yaz sicaginda sandalyeleri derenin icine atip ayaklar suda iciyormus insanlar caylarini kahvelerini, fena fikir degil hani yani :)


Ufak bir tur attiktan sonra bizde aldik dere kenarinda yerimizi.
Bir yanda semaverde cay, diger yanda mis gibi gozlemeler... degmeyin keyfimize :)



Cicek acan ayva agaclarini da gorunce "Ayva cicek acmis yazmi gelecek" turkusunu dilimize dolayaraktan donus yolunu tuttuk, hani memleket iyi guzel de yaz gelse artik biz pek usuduk :)



17 comments:

  1. ısınıyor havalar ama azıcık daha kalmanız gerek buralarda:)

    ReplyDelete
  2. sevgili A-h ne de iyi ettin güzel fotoları paylaşmakla

    ReplyDelete
  3. Asli isiniyor gibi yapip yapip bizi heveslendiriyor sonrasinda soguyuveriyor hemen. Ama bizden kacis yok bi muddet daha burlardayiz, guzel havalarin tadini cikarmadan gitmek yok ;)

    Nesrin begenmene sevindim :)
    Buyuk gune az kalmis olmali bu arada, hazirliklar iyi gidiyordur umarim?

    ReplyDelete
  4. yilbasi kart etkinligi ile Singapura gönderdigim kart 3 ay sonra gecen hafta bana geri döndü.. Zaten gideceginden süpheliydim, Isimsiz kart nasil gider diyordum?

    ReplyDelete
  5. Berfin zannedersem tasindigimiz ve adresimiz degistigi icin geri donmus :(
    Sebep isimsiz olmasi degil, zira Singapur'da posta kutularinin uzerinde isim yok hic, herbiri adresle geliyor zarflarin ;)

    ReplyDelete
  6. o çivit mavisi ev ve ayva çiçekleri bayıldım özellikle onlara...

    ReplyDelete
  7. bi de hava isinsa super olcak hemserim de donuyoruz bugun de :-)

    ReplyDelete
  8. lale ablacim bende cok sevdim o evi :) hele hele bastonlu dede ile oyle guzel bir kare oldu ki onlarca fotografini cekmisim evin ve dedenin :))))

    Pilli Aralik taklidi yapan Nisan ayi da bize denk geldi sansimiza :)

    ReplyDelete
  9. Sen hala Bursa'da misin :))
    Ben De 11 mayis gibi ilk kez Bursa'ya gidicem kismetse. Haftasonu bir gezi plani yaptik, bakalim... Belki Heykel'de falan karsilasiris :))

    ReplyDelete
  10. Neslihan burlardayim hala ;) buyur gel bekleriz hatta bir kahvemizi falan ic :)

    ReplyDelete
  11. Ah keşke, çok ama çok sevinirim A-H ile tanışmayı!! :)

    ReplyDelete
  12. Onca yil Bursa'da (Yenisehir'de) yasayip hic duymadigim Misi koyu ile ilgili 2 gunde 3 yazi okudum bloglarda. Bu kadar cok Bursali blogger oldugunu da farketmemisim :)

    Bu yazilar ve harika fotograflardan sonra bir firsat bulup gitmeli bu sirin koye :)

    ReplyDelete
  13. Neslihan mesaj biraktim sana gorusmek icin vaktin olursa goruselim :)

    Yasemen mutlaka gidin derim pisman olmazsiniz ;) hani kinali kar dizisinden sonra Cumalikizik köyü meshur oldu cok ama bence Misi de oldukca ilginc ve guzel bir köy :)
    Ayrica bir dip not benden; senin siman bana cok tanidik geliyor biryerlerde tanistikmi acaba diyorum her seferinde senin fotograflarina bakarken :D

    ReplyDelete
  14. Ben senin fotografini gormedim sanirim hic blogda ya da varsa da gozumden kacmis olmali, ama merak ettim simdi, mail atabilirsin belki :) Dogduktan sonra universiteye kadar oralardaydim hep, karsilasmis olabiliriz bir yerlerde :D Bu arada ismini bile bilmiyorum oradan da varsayimda bulunamadim. Ozellikle kartpostal etkinliginden beri isim mevzusu gizemini koruyor :)))

    ReplyDelete
  15. Yasemen blogda kisisel bilgilerimi ve fotograflarimi paylasmayi tercih etmiyorum sadece hepsi bu ;) yoksa gizem falan degil yahu birgun firsatimiz olursa tanisiriz umarim :))

    ReplyDelete
  16. buraya Elif'in Elizi'ni ziyaret ettiğimde gidecektik. kısmet olmadı.
    Bir daha ki sefere..

    ReplyDelete
  17. Zeynep sen ne zaman Bursadaydin bilmiyorum ama bence en iyisi baharda gitmek ;) Neyse birdahaki seferine bekleriz artik :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails