Friday, December 3, 2010

Muson boyle birseymis

Muson yagmurlari her ne hikmetse ya sabah ise giderken yagiyor yada aksam is cikisinda. Aralik ayinin ilk iki gunu ikisinde de eve ayaklarimdan sular fiskirarak geldim.


Saka maka degil bildigin bilegime kadar islandim. Semsiye falan hak getire sadece kafanin tepesi islanmiyor semsiye sayesinde o kadar :)
Aynen bu resimdeki gibi yagiyor, hatta bazen daha da fazla... Birde simsekler varki... Omrumde simsekten bu kadar korkmamistim ki ben. Simsek bile degil aslinda yildirim, tam burnunuzun ucunda bir yerlere dusuyor, gozunuzle goruyorsunuz resmen, tabii ayni anda gok ikiye ayriliyor sanki catirdayarak.

Daha ayin basinda skor 2 bakalim sonuna ne olur.
Ilk zamanlar ise parmak arasi terliklerle gelenleri gorunce yadirgiyordum "anladik hava cok sicak ama bu kadar da rahat olunurmu canim" falan diye. Simdi anliyorum dertleri sicak degil yagmurmus insanlarin.

Zaten benim ayakkabi sorunlarim bitmek bilmiyor, burada kacinci parcaladigim ayakkabi bu (tamam kabul gezentiligimin de payi var). Eskitmek falan degil parcaliyorum resmen ayakkabilari ya :( Dun yine islak islak eve donunce "bakalim bu ayakkabilar ay sonunu gorurmu bunca yagmura" dedim kendi kendime, hay demez olaydim... Bu sabah topugu dustu ayakkabimin :( Gorunen o ki yine ayakkabicilara dogru bir tur beni bekliyor :)


Oyle boyle degil, dakikada metrekareye dusen miktar acisindan dunyada ikinci siradaymis Singapur, yagmur ormanlarindan sonra :)
Tadini cikarmaya calisacagiz artik yapacak birsey yok gibi gorunuyor :)
A.

17 comments:

  1. Ben Thailand'dayken de müthiş yağmıştı aynı şekilde . Islanın ıslanın iyi faydalıdır diyorlardı ama bilemiycem artık :)

    ReplyDelete
  2. kendimi düşündüm de sinüziti olan ve birkaç damla yağmurda bile kafasını ıslatmamaya çalışan biri olarak benim hali nice olurdu acaba oralarda :)))

    ReplyDelete
  3. Kon-Tiki valla pek bir faydasini goremedik simdilik ama :) olan benim ayakkabilara oldu her seferinde.

    beenmaya civi civiyi soker diye bosuna dememisler hepsi geciyor burda emin ol :) isin en guzel yani islaninca birkac dakikada kuruyorsun disarisi sicak oldugu icin :) oyle ipislak titremiyorsun soguktan, sanirim bunlarda etkili sinuzitin azmamasinda.

    ReplyDelete
  4. Antalya'da da muson iklimi var da biz mi bilmiyoruz acaba:))) Yıllarca her bahar her kış benzer yağmurlardan illallah deriz, ilk fotoyu görünce orayı hatırladım (laf aramızda özledim evimi, evlat zorunlu hizmeti bitse de gitsem:). Neyse ki sizin oralar sıcak hemen kurutuyor, biz okula zor bela ulaşınca öğrencilerle birlikte buhar olup tüterdik saatlerce:)))

    ReplyDelete
  5. Sevgili Leylak Dalı buradaki yagmurlar ilk fotodan cok ikinciye benziyor, eh haliyle biz de oradaki amcaya benziyoruz yagmur yaginca :D
    Umarim en kisa surede kavusursunuz evinize yine :)

    ReplyDelete
  6. Kuzuuummm yaa ben nasıl özeniyorum sana :D Bildiğin üzere en büyük hayalim sürekli yağmur yağan bi yerde yaşamak. İçim açılıyor :D Kıskanıyorum seniii burası hala sıcak tişörtlerle dolaşıyoruz ben istiyorum ki delicesine yağmur yağsın bırak yağmuru aralık geldi artık kar mevsimi biz daha sobahar göremediik :( Neyse hafta sou havalar soğuyacak diyolar umutluyum :P

    ReplyDelete
  7. muson yağmurlarını ben de sakin sakin yağar sanıyordum :))) bence de keyfini çıkarmaya çalışmak en güzeli...benim yerime de ıslan :))

    ReplyDelete
  8. Lou bak var bir bos odamiz sana gore :D inan ozenilecek sey degil yahu, hic sevmiyorum ben yagmuru, hele hele muson versiyonunu daha da sevmedim iih.
    Hem bak niye uzuluyorsun kis gelmedi diye gorunen o ki bizim memlekette de tropik iklim olacak yakinda, artik Aralikta bile tisortlerle geziyorsaniz ;)

    minimalist valla bende oyle saniyordum, hani yavas yavas yagsin butun gun amenna, ama bu oyle feci ki altinda kalinca dayak yemise donuyorsun resmen :))

    ReplyDelete
  9. Bu güzel yağmurların keyfini sürün...farklı iklimleri yaşamak da güzel:)İstanbul'dan sevgilerimle....

    ReplyDelete
  10. Aman Tanrıım youtube da muson yağmuru konu başlıklı bi video izledim gökyüzü grileşti deli bir rüzgar esti ve inanılmaz bi yağmur döktürdü:D:D

    ReplyDelete
  11. En güzel çözüm şu;
    parmak arası terlikler, altı ıslanınca kaymayanından olacak... elbiseyi kapatacak uzunlukta yağmurluk :)
    Bir çift pabucu işyerinde bırakacaksın, yağmurluğu çıkarıp, parmak arası terlkleri kenara koyup cicilerini giyeceksin :)
    Budur hacım.
    Aynı olayın kar versiyonunu burada yaşıyorum.
    Dışarıda kardan adam misali, botlar, eldivenler, fanilalar, yün kazaklar... lahana gibi kat kat, iş yerine gelince en afilisinden pabuçlar :) t-shirt, olmadı bluz vs. Hepimiz Cosmopolitan'dan fırlamışız sanki :) Şaka nan şaka :) botlarımı çıkarmam, kış bu, adı üstünde. Sıcaksa sıcak, bana ne.
    Hahaha :)
    Adamların var bi' bildiği yani.
    Yabana atmamak gerekiyor :)

    ReplyDelete
  12. yağmuru cok sevdıgım ıcın ve simseklerı benım ıcın güzel olurdu :)
    tadını cıkarmaya bakın..hem yagmur suyu saclara cok faydalıymıs :)


    berrin..

    ReplyDelete
  13. Esmir elimizden geldigince yasamaya calisiyoruz :)
    sana da sevgiler cok ;)

    Lou gercegini hakikaten gormen lazim cicim ;) bakalim o zamanda yagmur yagmur diye tutturabilecekmisin :)

    Ella o dediklerinin hicbiri tutmuyor valla :( eninde sonunda islaniyorsun kacisi yok yani :) Veya evden cikmayacaksin ki, nerde...
    Kar lafini duyunca ben yine bu yagmura raziyim, cok cektim gecen yil kardan ben, almayayim oldukca uzun bir sure :)

    ReplyDelete
  14. Berrin hosgeldin oncelikle :)
    Yagmur ve simsek iyi de firtinaya dondugunde pek eglenceli olmuyor ne yazik ki ;) Faydasini hic goremedim henuz ama bekliyorum umutla :)

    ReplyDelete
  15. singapur'da ıslanmışlığım var bu yağmurlarda:)
    soğuk ve yağmurdan daha iyi sıcak ve yağmur bence:))

    ReplyDelete
  16. CEPAYNASI kesinlikle sicak ve yagmuru soguk ve yagmura tercih ederim bende :) Ama yinede pek iyi olmuyor ise sirilsiklam gitmek ;)

    ReplyDelete
  17. ooyy çok feci hiç bana göre değil, ıslanmaktan nefret ederim :(

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails