Sunday, June 5, 2011

Sac bakimi ve kellik uzerine bir oyku

Kendimi bildim bileli hep saclarim gucsuz olmustur ve dokulmustur. Ve ben surekli kuaforlerde, bakim urunleri satan dukkanlarda, yok o da olmadi cilt doktorlarinda gezmisimdir. Eh harcanan para da cabasi ama nafile...


Tam bu sekilde uc asagi bes yukari bir avuc sacla yasamaya alismis ben Singapur'a geldikten sonra bes beter oldum. Gelmeden once eh iste seklinde dokulen saclarim buraya geldikten sonra cildirdilar! Onceleri pek aldirmadim ama sonra sonra baktim ki olacak gibi degil bu hizla giderse kel kalacagim!! Kocakisisine dedim benim saclarim normalden fazla dokuluyor vallahi kel kalacagim diye. Yok yahu husnu kuruntu ediyorsun yoktur bisey takma kafani deyip beni basindan atti! Annemle konusuyordum telefonda, anne dedim burda bir gariplik var saclarim feci dokuluyor kel kalicam yakinda. Birde ondan aldim agzimin payini, yok yahu kendi kendini hastalik hastasi etme yoktur bisey sen kafani taktin diye dokuluyordur diye. Eh hal boyle olunca sustum tabii, dedim toptan kel kalayim da o zaman inanirlar belki, iste o zaman cemkiririm suratlarina beni dinlemediniz diye :))

Aradan bir sure gecti (benim her zaman bir avuc olan saclar yarim avuca dustu tabii bu arada) kocakisisi mizildanmaya basladi yahu benimde saclarim dokuluyor sanirim sen haklisin diye! Buyur burdan yak! Ben deyince kimse inanmiyor ta ki kendi baslarina gelene kadar. Havadan mi sudan mi derken bir sure sonra farkettik ki cevremizdeki cogu kisi aslinda normalden fazla sac dokulmesi yasiyormus burada. Ancak sebebi nedir ne degildir halen daha bulabilmis degiliz :(
Sebebi bulamadik bari tamamen kel olmadan cozumu bulalim diyerekten ve kuaforun sonsuz israrlari sonucu Kerastase'i bir miktar zengin etmis bulundum :) Lakin nafile... Azalsa da durmadi sac dokulmesi :(

Gecenlerde denk geldigim bir promosyon sonucu bu haftasonu kendimi Singapur'un en unlu sac bakim merkezlerinden birinde buldum. Dedim belki sirf sac bakim merkezi oldugu icin bir ise yarar. Nitekim kuaforlerden farkli olarak bu sac bakim merkezleri sadece sac problemlerine yonelik hizmet veriyormus. Zaten iceride kadinlarin yanisira kel beylerin de bulunmasi bana biraz daha dogru yerdeymisim izlenimi verdi :)))

Neyse efendim gittik once sac diplerimin ve derimin taramasini yaptilar. Sonrasinda sac dokulmesi problemimin aslinda derimin ve yag bezlerimin duzenli calismadigindan kaynaklandigi sonucuna vardilar. Tabii bunlara en buyuk sebeplerden biri stresmis! Iyi de kardesim ben kendimi bildim bileli hep stresliyim orayi gec diyemedim tabii :) Sonuc olarak dokulmenin onlenmesi icin bir seri sac bakimi uygulanacak, sacima ve sac derime normalde nasil calismasi gerektigi ogretilecek! mis. Ancak tahmin edersiniz ki bunu bedavaya yapmiyor arkadaslar, hani kel olmamanin da bir bedeli var :)) Dedim ki once su bedava olan sac bakimini bir yapin gorelim nedir ne degildir sonra karar verelim gerisine cunku benim bunca yildir kafama surmedigim sey kalmadi yine dokuluyor yine dokuluyor.


Bu sac bakim merkezi ile ilgili olarak hosuma giden ve icime sinen tek sey tum urunlerinin dogal bitki ve otlardan uretilmesi oldu. Iceri girince kuaforlerdeki gibi parfum ve kimyasal karisik bir hava degil de daha cok baharatci dukkani gibi kokan bir hava karsiliyor sizi :) Bakim urunlerinin en onemli bilesenleri de Cinlilerin mucizevi bitkisi "ginseng". Bu bitkiyi gordukce aklima hep Pan'in Labirenti adli filmde kizin annesinin yataginin altina koydugu o insanimsi bitki geliyor.

Neyse dedigim gibi icerisi buram buram ot kok kokuyordu ve sac bakimini da tamamen dogal urunlerle yaptilar. Icmek icin ikram ettikleri cay bile ginseng cayi, tadi da fena degildi. Gelgelelim kullandiklari malzemeler dogal hic kimyasal yok falan ama kafam dunden beri baharatci dukkani gibi kokuyor :( Hani verdikleri sampuan bile badem yagindan da beter...

Badem yagi deyince aklima bu sac dokulmelerine careler aramaya basladigim ilk yillar geldi. Lisedeyim o zamanlar ve hani simdiki gibi dunya kadar sac bakim urunu falan da yok piyasada. Olanlarda ates pahasi ve ben bir gariban memur cocugu :) Olur ya su sacma sapan genc kiz dergileri, Hey Girl falan gibi, iste onlardan birinde sac dokulmesi icin dogal maske diye okudum hemen atladim tabii ben. Tarifi tam hatirlamasam da ana bilesenler zeytinyagi, badem yagi ve yumurta idi. Ben bunlari bir kasede birlestirdim ve kafama surdum guzelce.

Ancak dikkat etmedigim bir nokta var yumurtanin sadece sarisi konacakmis karisimin icine :)) Bir sure sonra benim kafadan bozuk yumurta kivaminda kokular gelmeye baslayinca anladim tabii durumu :) Ama nafile aradan yarim saat falan gecti tabii bu arada ve yumurta benim kafanin sicakligi ile pisti bile :D Birde yetmezmis gibi o saci soguk su ile degil sicak su ile yikamadim mi! Allahim yok boyle bir igrenclik, saclarimin arasindan parca parca rafadan yumurta kivaminda yumurta aklari cikiyor :( Bir yandan kokudan oguruyorum bir yandan aritmaya calisiyorum ama ne fayda! Sanirim on kez falan yikadigim halde yine de tam anlamiyla temizlenmedi sacim. Ve dolayisiyla ilerleyen gunlerde (en az 2-3 gun) surekli bir haslanmis yumurta kokusu ile yasadim, sacimi her tarayisimda aralardan cikan sumuksu yumurta beyazlari da cabasi :)) Sanirim o gun saclarimi gidip kokten kestirmeye en yaklastigim gundu, cok sukur pazar gunu kuaforler acik degildi o zamanlar :)))


Dun sonuc olarak, bedava bakimimi yaptirdiktan sonra sac dokulmemin cok kotu olduguna ve mutlaka bu sorunu cozmem gerektigine dair bir dizi konusma dinledim, sanki ben bunlari bilmiyormus gibi. Firmalarinin ne kadar iyi oldugundan tutun da kac yildir bu isi yaptiklarina kadar ve ne kadar cok insani bu problemden kurtardiklarina kadar... Ikna oldum mu? olmadim sanirim cunku bu yasima kadar kafama surmedigim sey kalmadi okudugunuz gibi ama yine de bir ise yaramadi. Lakin sac bakim uzmaninin bana satmaya calistigi sac bakim paketini uzunnn bir pazarliktan sonra dortte biri fiyatina aldim :D
Birde bunu deneyelim bakalim. Bakarsiniz gercekten bir ise yarar, zaten eger bu da ise yaramazsa ya saclari sifira vurduracagim ya da kafami arap sabunuyla yikamaya baslayacagim haberiniz ola :)

7 comments:

  1. A-H imdaaaat:))
    Aynı sorundan muzdaribim, tepemdeki saçlar iyice seyreldi, kendimi çok kötü hissediyorum, hele boya zamanım yaklaşıp dipten beyazlar çıkmaya başlayınca. Meret saçlar pırasa gibi de dümdüz kabarmıyor ki kapatsın, ayan beyan parlıyor kafa derim saçların altından. Ne yapsak ne etsek bilemedim. Haydi senin süreci takibe aldım bakalım nasıl olacak, umarım çözüme ulaşır bize de tavsiyelerde bulunursun:))

    ReplyDelete
  2. Canım inşallah işe yarar bitkisel saç tedavisi, sen de Kate Middleton gibi saçlara sahip olursun. Şahsen az ve de kısa saçlı biri olarak Kate'in o güsgür parlak saçlarına pek özeniyorum da:)) Yumurtalı macerana çok güldüm ama o zamanlar kabus gibi olmuştur amma saçını taradıkça rafadan yumurta aktığını sahne sanki gözümün önünde canlandı:))

    ReplyDelete
  3. yumurta anisina cok guldum:-)
    benim de bir sinif arkadasim yapmisti,sanirim yazdi, yanyana durunca bile buram buram yumurta kokuyordu, o yuzden kokunun ne kotu oldugunu tahmin edebiliyorum:-(
    Umarim bakim kuru ise yarar!

    ReplyDelete
  4. İnşallah işine yarar cicim :)
    Pazarlık ruhuna hayran kaldığımı belirtmeden geçemiiciim :D 4te 1i nedir yaa neredeyse bedavaya alıyormuşsun :P
    Bi de o yumurta faciası neymiş aman yarabbiiiimm, annem de yapardı kendi saçlarına o tarz bişi badem yağı ıvır zıvır :D
    Evimiz mucize doğal reçete temalı bi sürü tarifle dolu. Yok göz altı morluğu için yok parlak saç için :D

    Öpüyoor ve seviyorum seniii bi de özledimmm:)

    ReplyDelete
  5. Leylak Dalı inanilmaz kotu kokuyor ama bugun ilk kez sampuani ve diger bakim ivir zivirini kullandim ve sacim inanilmaz hacimli oldu :) Dilerim tek seferlik birsey degildir, kalici olur :) Eger ise yararsa haberdar ederim ;)
    Hatta kocakisisi bile inanilmaz sasirdi saclarimin bu haline, kaptan magara adami gibi olma diyerekten egleniyor :D

    Judy hic dikkat etmemisim onun sacina, zira ben kabullenmistim bir avuc sac ile yasamayi :)

    iforev simdi bende guluyorum da o zaman sinirimden aglamistim iyi hatirliyorum :))
    Yumurta kokusu korkunctu :) Gerci simdiki urunlerin ginseng kokusunun da pek farki yok ya neyse :)

    ReplyDelete
  6. Benimde zaten ince telli ve zayıf olan saçlarımla sonunda yarım avuçla idare eder oldum.
    Çok döküldüğü zaman başka sıkıntılarımda olduğunda TSH Yani hormonlarıma bakıldı ve maalesef troidimin çalışmadığı tesbir edildi. Hormonlarını ölçtürmen acizne tavsiyemdir. Tabi bu arad yıllarca kısacık saçlarla geziyorum biraz uzaması bile hayal, biraz uzaması hemen dökülmesine yol açıyor.

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  7. Lou emin ol 4te 1i bile iyi bir para :/ Yani adamlar beni coook kaziklamaya ve degerinin uzerinde bir ucret odetmeye calisirken ben sadece yeterli buldugum miktari odedim diyelim :))
    yumurta ise aman diyeyim, zaten o ilk ve sondur bir daha da omrumde dogal maske falan yapmadim :)

    YAŞAMIN KIYISINDA bende alisigim bir avuc sacla yasamaya, bakalim bu da ise yaramazsa bir daha da birsey denemem artik, otururum o bir avuc sacimla :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails