Sunday, September 11, 2011

Cin mali cupcake kursu ve tehlikeli bir pazar gezisi

Cumartesi gunu isyerimin ayarladigi bir cupcake kursu vardi. Ilani ilk gordugumde heyecanlanip atladim hemen bende katilacagim diye. Cunku ilanda royal icing ve seker hamuru ile susleme bilgilerinin verilecegi bir kurs oldugu yaziyordu ve bende bir mutfak faresi olarak bu kursun bana uygun oldugunu dusunmustum.

Yanilmisim!!

Hem de ne yanilmak... Kurs baslangic seviyesinin de altiydi neredeyse. Toplamda otuz kisilik grupta bir allahin kulu cupcake yapmamis omru hayatinda - ben haric. Zaten asci Cinli kadinin biriydi ve cogunlukla da cince konustu durdu! Bununla da kalmayip susleme kisminda da elle tutulur gozle gorulur birsey yoktu! Royal icing hazirlamayi gosterdi guya ama hazirlarken yumurta aki kullandi kolayina geldigi icin. Diyemedim "dunyanin bir numarali pasta sefleri yumurta akini royal icing icin kullanmiyor cunku cig yumurta akindan bir suru hastalik bulasiyor!!" diye. Gicik oldum oturdugum yerde. Malzemeler, ortam, ogretilenler oylesine ucuz oylesine basitti ki...

Tam Cin mali cupcake kursuydu yani. Elin cinlisi ne anlar cupcake yapmaktan allahini seversen, hem tatli bile sevmiyor ve yemiyor ki bunlar!
Asagidaki cupcake de verilen dandik otesi malzemelerle yapabildigim en duzgun susleme oldu :(



Tabii kurstan memnun kalmayan tek kisi bendim sanirim, diger katilanlar oyle eglendilerki sormayin gitsin. Yalniz omurlerinde hic mi birsey gormemisler (pasta kitaplari ve binlerce pasta blogu gibi) yoksa ben mi fazla mukemmeliyetciyim bilemedim. Zira ben malzemelere dandik derken ve dogru duzgun bir susleme yapamazken cevremdekiler cilginlar gibi oynadi durdu. Ama ne oynamak :))) Bana sorarsaniz ilkokul cocuklari da bu kadar el becerisine sahip zaten, yahu 25 yasindaki bir insan yapa yapa bunu mu yapar sorarim size!?
Yanimdaki kizin susledigi icler acisi cupcakeler asagida - gizlice resmini cektim paylasmak icin :)) Ama cok feci gorunmuyorlarmi sorarim size.

Birde yaptigimiz sanat eserlerini!! eve getirdik kurs sonrasi. Kocakisisinin kutuyu acar acmaz yuzu morardi, sonrasinda da ilk cumlesi "ne kadar ucuz gorunumlu renkler boyle" oldu :))



Bugun de pazar gezisi yapalim dedik ve daha onceden de (ailemizle beraber) gitmeyi planladigimiz ama gidemedigimiz (iyi ki gitmemisiz isabetli kararmis) dogal reservlerden birine dogru yola koyulduk. Patronum ve arkadaslar cok methetmislerdi Sungei Buloh Wetlands isimli bu dogal rezervi (yada Turkcesi dogal koruma alani sanirim). Hatta timsahlari gormek icin sabah erken saatlerde gitmek lazimmis biz onun icin kendimizi guvenceye alip oglen gittik :))
Iyi de yapmisiz zira girer girmez bizi karsilayan Singapur'un karakteristik! hayvanlarindan monitor lizard oldu yani monitor kertenkelesi. Karakteristik diyorum cunku bu ada da bol bol gorduk bunlardan, hemde sehrin icinde olmadik yerlerden bile cikabiliyorlar. Birisi sormustu bana orada hic sokak kedisi kopegi yokmu diye. Sanirim bunlar olsa gerek buranin sokak hayvani :)) Saka saka o kadar cok degiller en azindan.

Neyse efendim, dedigim gibi daha rezervin kapisindan girer girmez bizi bunlar karsiladi, tabii bende ufak capli bir ciglik, hoplama ve titreme belirdi o anda. Zira kucucuk kertenkeleye bile dayanamayan ben bir metreden buyuk bu yaratigi hemen yanibasimda gorunce feci tirstim ne yalan soyleyeyim :)) Kim tirsmaz ki!



Giriste gordugumuz monitor lizardlarin soku ile iceri girsek mi girmesek mi diye birbirimize bakiyorduk ki kocakisisi ile hadi dedik girelim, geldik buraya kadar donmek olmaz. Ilk giristeki sulak arazinin uzerine yapilan kopruden gecerken dedim ki "zaten cogu yer boyle yuruyus yolu seklindeymis, platforma cikamazlar cok yuksek bu platformlar" diye. Tabii bilmiyorum daha o zamanlar basimiza gelecekleri.


Benim lafim bitti bitmedi asagidaki tabelayi goruverdik. Dikkat timsah cikabilir! manasinda. Ikimizde ciddi ciddi tirstik bu sefer, nereye geldik biz yaaaa demeye basladik.


Ve kopruyu gecmemizle birlikte kendimizi bu patika yolda buluverdik. Yani timsah gayet rahat cikar tabii nehrin sularindan buraya. Ha birde tum reservin yuruyus parkurlari boyleymis sonradan gormus bulunduk!


O andan itibaren bizi aldi bir korku, duydugumuz her hisirtida saga sola bakinmaktan birsey anlamadik. Her an bir koseden timsah cikacak diye tas kesildik korkudan. Ne birsey gorduk ne birsey anladik cevreden. Hani birsey saldirsa bir kisi bile yok cevrede oyle issiz sessiz bir yer. Bildiginiz ormanlik alan, daha dogrusu bataklik ve biz iki ahmak! titreyerek geziniyoruz :)))

Kocakisisi surekli soyleniyor "Zopa yok ki zopa, bir zopa olsa neler yaparim" diyerekten. Sanki timsah cikinca sopayla dovup korkutabilecegiz :)) O arada cantadan birsey cikardi, birde baktim ki bizim evdeki sebze bicagi :))) "Yahu adam sen onu hayvanin derisine bile sokamazsin, o arada o bizi yutar da sindirir bile" dedim ama dinletemedim :D Herseye ragmen adamim beni korudu ya da korumak icin elinden geleni yapti :))


Derken biz iki urkek tip titreyerekten yururken :)) yolumuzun ortasina salinarak asagidaki arkadas cikmaz mi! Hemde biri gidiyor digeri geliyor!! Bayagi bayagi hizlilardi ve boylari 2 metreyi cok rahat geciyordu. Allahim nerelere kacayim, yolun ortasinda bunlar kenarinda sular var. Suya atlasam timsah kapar, o kapmazsa bataklikta olurum zaten. Bunlar bize dogru bir saldirsa iste o an bittigimiz andir! Bu arada elimize tas aldik hani gelirlerse atacagiz :))) Neye yarardi bilemem ama durumumuz tam komedi veya umutsuz vakaydik bilemem. Derken sessizce yoldan cekildiler ve suya daldilar. Bizde yuregimiz agzimizda titreyerek yola devam ettik.


O arada onumuze bir gozlem kulesi cikinca sevindik. Neyse biraz sunun tepesine tirmanalim ve soluklanalim daha uzun yolumuz var diyerekten. Kulenin girisinde ne yazsa begenirsiniz! "Bu siginak sadece sizlere degil diger vahsi canlilara da (yilan ve orumcekler gibi) e sahipligi etmektedir, lutfen onlari rahatsiz etmeyiniz". Tirsarak ve kufrederek en tepeye tirmandik. Asagida monitor lizardlara yem olmaktansa yukarida yilanlara soktururuz kendimizi diye :) Neyse ki birsey cikmadi da biraz batakligi izledik tepeden.


Karsi kiyilar da Malezya kiyilari.


Oyle hizli ve stres dolu bir geziydi ki hicbirsey goremedim nereden hayvan cikar bizi isirir diye tetikte beklemekten :) Ama en onemli birkac seyi fotografladim tabii ki. Bu agaclar buradaki batakliklarda bulunan cok onemli bir agac turu; mangrove. Kokleri inanilmaz...


Ve en son olarak bunu da paylasayim dedim :))) Gezinin sonlarina dogru, korku ile ne cikacak bir sonraki koseden diye beklerken bu cikti birden bire. Kocakisisi de demezmi "korkma korkma roket atarli bir adammis" diye, koyverdim orada kahkahayi adamin suratina karsi :D


Yine bir macera bulduk girdik icine kisa sureli de olsa, akillanmayiz biz!
Ama bundan sonra dogal rezerv falan yok tovbe gitmem, bana gore degil "ah ne guzel dogal hayat, hayvanlar dogal ortaminda iste lay lay lay" muhabbetleri. Ben biliyorum onun dogal ortami oldugunu da hayvan biliyormu bakalim o ortamin benim dogal ortamim olmadigini ki saldirmasin!

Yarin is var ben burada oturmus blog yaziyorum gece yarisi olmus bile, artik bana musade :))
Umarim sizler guzel ve korkusuz bir haftasonu gecirmissinizdir :)

Dipnot: Susan Miller'in aylik burc yorumunu okudum gecen gun 12 Eylul'de evi su basabilir aman dikkat diyordu. Hic olmayan sey bu aksam sularimiz kesildi! Oyle bir tirstim ki! (zaten bugunum tirsmakla gecti hep) Musluklari beser kere kontrol ettim :))) Bu hatun harbiden biliyormu ne!

10 comments:

  1. hımm bak bu cup fotolarını sevdim benim için de yapar mısın :))) hani çayın yanında nası güzel gider. ayrıca o kurs tam bana göreymiş hani bana kek çırp desen çırpamam da :))

    ellerine sağlık :)

    ReplyDelete
  2. Senin koca komik adam:) Bu arada kekler için haklısın.
    Her türlü hayvandan feci korkan biri olarak bir adım bile atamazdım sanırım ben olsam. Yalnız resimler yine çok hoş.

    ReplyDelete
  3. Okurken cok guldum,ama ayni hayvanlara ben de Malacca'da rastladim, ama bu kertenkeleler rezervde degil, sehrin icinde, yolda yururken birden yavru timsah boyunda kertenkeleler cikabiliyor sehirde ki nehirden:(

    Bir de yan tarafiniz da ki cup cake ler hakikaten cok estetik:p

    ReplyDelete
  4. Pilli ayiptir cicim evlenmeden ogren mutlaka cupcake yapmayi :))) yada haziri bol yahu pastanelerde, aliverirsin uzme kendini hic ;) en azindan bizim memlekettekiler boyle uyduruk cin mali degil :D

    Nehir İda komiktir sagolsun, onun icin aldim zaten onu :)))
    Bende nasil korkardim bir bilsen, kucucuk bocekten delice kacan ben ne hale geldim burada :D Kocakisisi bile sasiriyor sen nasil olduda bayilmadin korkudan diye :))

    Idil aynisi burasi icin de gecerli, reservdeki kadar cok degiller ama gecenlerde bizimkiler yuruyuse ciktiklarinda gormusler yolun kenarinda, hemde birkac metre boyundaymis :D yazida dedigim gibi bunlarda buranin sokak hayvani olsa gerek :))
    Cupcakeleri hic sorma :)) Eve gidince aferin de demislerdir o arkadasa ne guzel yapmis diye :))

    ReplyDelete
  5. gidesim vardı senin oralara, sayende çok güzel soğutuyorsun:)

    ReplyDelete
  6. creep gorulecek guzel seylerde var onlarida anlattim ya bol bol :) ama tabii dunyanin en harika yeri gibi anlatmak yanlis, kotu yanlarida anlatiyorum iste :))

    ReplyDelete
  7. aaa...
    ben de hiç cupcake-normal kek yapmadım ki....
    Çinli miyim neyim:)))

    size bir tatiltehlikesavarı(böyle bir şey var mı,bilmem ama olmalı) lazım!

    sevgiler.....

    ReplyDelete
  8. CEPAYNASI hani bizim toplumda pasta kek olaylarinin ve ozellikle kadinlarin altin gunlerinin falan ayri bir onemi vardir ya :D onun icin sanki kafamda biz daha duskunuz boyle seylere gibi bir imaj var :)) yoksa yapmayanlarda var canim (Bkz:Pilli)
    ben yaparim size keki, sizde cayi demlersiniz olur biter degilmi ama ;)
    tatiltehlikesavari super fikir, tam bizlik :D yoksa bile icat etmek lazim geliyor artik :)))

    ReplyDelete
  9. olsun sayende kötü kursları, görmediğimiz bir çok yeri gördük. biz memnunuz :)

    ReplyDelete
  10. Buket bu seferkiler pek renkli ve eglenceli olmadi ama :))) yani en azindan bizim icin eglenceli degildi belki okurken oh ne beter yerler var cok sukur halimize diyerek siz eglenmissinizdir ;)))

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails