Tuesday, November 1, 2011

Lower Pierce Reservoir ve Cumhuriyet bayrami kutlamasi

Cumartesi sabah erkenden suslenip puslenip "Lower Pierce Reservoir" yollarina dustuk. Buraya geldigimizden beri her turlu hayvanat, bocek cucek yuzunden basimiza gelmeyen kalmadigi icin pek de oyle doga sever bir cift degiliz ne yazik ki :) Sevmemek degil aslinda, sadece oyle doga yuruyusleriymis, tirmanislarmis falan bize gore degil... bizi denizlerde kopekbaligi kovalamak (bkz:Tioman gezimiz) sariyor sanirim :D

Buradaki ilk ve son dogal rezerv gezimiz "sungei-buloh, wetlands" idi, zaten o gezi sonrasinda da bir daha hicbir dogal reservi gezmeyiz tovbe dedik :) Ama buyuk konusmus olmaliyiz ki yine yolumuz bir digerine dustu bu haftasonu :)

Taksi anayoldan arayola girip giris kapisina yaklasinca bir grup maymunu (yaklasik 8-10 tane) yolun ortasinda gorunce oldukca tirsmis olsak da, zira sehrin ici diyebilecegimiz bir yerde bir maymun surusu gormek hic de normal degil, gunun geri kalaninda hicbir kotu suprizle karsilasmadik :)



Lower Pierce rezervini ziyaret edis amacimiz gezmek degil fotograf cekimi idi :) Birkac ay once almis oldugumuz indirim kuponlari sayesinde sectigimiz bir dis mekanda fotograf cektirecektik, bizde burayi sectik. Gidince gorduk ki oldukca dogru bir secim yapmisiz, zira ortam fotograf cekimi icin cok uygundu. Sansimiza hava da uygundu tabii :)


Sonuc olarak yaklasik 1-1.5 saat boyunca bol bol poz verdik, fotograf cektirdik, yerlerde yuvarlandik, opusup koklastik :) kocakisisi beni kucagina ben ise onu sirtima aldim :)) Uzun zamandir hic bu kadar delilik yapip eglenmemistik :D

Birde ustune harika pozlarla profesyonel fotograflara sahip olduk :)

Sonradan farkettik bizim gibi fotograf cekimi icin gelen baskalari cok daha hazirlikli gelmis, asagidaki cift gibi, balonlar falan ucusuyordu ortalikta.


O yorgunlugun uzerine kendimizi birde sushi ile odullendirdik :D Uzun suredir gidelim gidelim diye tutturdugum bir "running sushi" (yani boyle siz otururken onunuzden sushi tabaklari fildir fildir geciyor istediginizi aliyorsunuz) vardi, oraya gittik. Cok basarili degildi ne yazik ki ama en cok "mochi" (bir cesit Japon tatlisi) lerine bayildik :)


Ve gunu hayatimizin belkide en guzel Cumhuriyet bayrami kutlamasi ile sonlandirdik. Buyukelciligin duzenledigi 29 Ekim'e ozel piyano ve keman resitaline katildik. Gunlerin yorgunlugu, uzuntuleri, stresi muzigin etkisi ile yok oldu gitti. Hele hele resitalin sonlarindaki memleket ezgileri bizim gibi memleket kokusu burnunda tutenler icin agizda eriyen cikolata tadindaydi :)


Velhasil memlekette Cumhuriyet bayrami kutlamasi tartismalari surup giderken biz binlerce kilometre uzakta, memleket hasreti ile hayatimizin en guzel Cumhuriyet bayrami kutlamalarindan birini yaptik.

Cumhuriyetimizin 88. yili kutlu olsun, daha nicelerini kutlayacagiz umarim :)

13 comments:

  1. Ayy bayıldım, ne keyifli gün olmuş:D Hem de olaysız.. Maşallah diyim:))

    ReplyDelete
  2. Yıllar yıllar, yüzyıllar sonra öldüğünüzde... gözünüz açık gitmeyecek, en çok buna seviniyorum :)
    İsteyip-yapamadığınız bi'şi kalmamış olucek o güne dek kuzum :)
    N'egzel, n'egzel :)
    Benim yerime de çıkarın tadını sushilerin-mochilerin güzelim.
    Bal'ımla seni kocaman öpüyoruz.
    Kocakişisi'ne hürmetler :)

    ReplyDelete
  3. Joy olaysiz olmasi hakikaten ilginc degil mi :))) ben bile sastim bir ara aman dilimi isirayim nazar degmesin :)

    thebiglebowski olsun o kadarcik yahu, kirk yilda bir felekten bir gun caldik iste :D

    Ellam yuzyillar sonra oldugumuzde mi :D cicim o kadar yasamayiz yahu, yoksa gizli bir formul buldun da bu dunyaya kazik mi kakacagiz hep bereber :)))
    Bal'ini severim senin :) yalniz enistenin pabucunu dama attin sanirim simdiden ;)
    Operim cok

    beenmaya dimi ;) valla bence de sence :)

    ReplyDelete
  4. vukuatsız bir gezi haa...
    inanılır gibi değil:))

    ReplyDelete
  5. Bize burada kutlatmadiklarini saniyorlar 29 Ekim'i ssst caktirma, duymasinlar! Ne iyi etmis sizinkiler. Emeklerine saglik!

    Incuk soyler misin, ilk fotografta sag cihette yerdekiler nedir? Benim gozler secemedi :(

    ReplyDelete
  6. CEPAYNASI degil mi :) sanirim seytanin bacagini kiriyoruz yavas yavas :D

    Berceste cok guzel bir kutlamaydi gercektende :) gerci kocakisisi salona bir Turk bayragi bile asmamislar diye soylendi durdu ama buna da sukur :)))
    Ilk fotografta sagdaki bir adet kucuk bot gibi birsey ile iskele :)
    noldu ki? cok mu acayip duruyor

    ReplyDelete
  7. Yesilliklerin uzerindekileri merak etmistim.

    ReplyDelete
  8. Berceste sanirim taslari soruyorsun sen :)))

    ReplyDelete
  9. Tas mi onlar! :)))) Orada tasin ne isi var yahu!

    ReplyDelete
  10. Evet adrenalinin az oluğu bir gezi olmuş bu : ).. Şu önceden hazırlık yapıp gelen çiftler olayınada hastayım. Onlar hangi pozları vereceklerini bile önceden kararlaştırmışlardır. Suşileri görünce canım çekti peeeh : )

    Gezmeye görmeye devam : )

    ReplyDelete
  11. Gurkan arada nasil oluyorsa oluyor iste boyle adrenalini dusuk geziler ;) Her durum da gezi gezidir ama :))
    O planli ciftler beni saskina ugratti resmen, sabahin korunde ben kalkip sacimi basimi zar zor duzeltmisken onlar parti modunda gelmis :D

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails