Wednesday, December 14, 2011

Biz kadinlar hic buyumeyen kiz cocuklariyiz aslinda

Bir kiz cocugunun buyumesi ne zaman biter acaba?
Ilk adet gordugunde mi, 18 yasini doldurunca mi, evlenince mi, sacina ilk ak dusunce mi?

Bence hicbiri degil. Bir kiz cocugu buyumez, kac yasina gelirse gelsin asla buyumus gibi hissetmez kendini. Son nefesini ici arzularla, heyecanlarla dolu bir kiz olarak verir...


Diyor sevgili Zulfu Livaneli son kitabi Serenad da. Belki de kitabi okumadan beni boylesine sarmasinin en buyuk nedenlerinden biri yukarida ki satirlar. Kadinlari bu iyi kadar cozebilmis, bu kadar iyi anlayabilmis bir erkegin satirlariydi beni etkileyen. Benim her zaman dusundugum ama dillendirmedigim satirlari bir erkegin boylesine net soyleyisi idi beni etkileyen...


Yok yok bu bir kitap inceleme yazisi degil kesinlikle, onu da yazacagim ama bu yazi o yazi degil :) Bu yazi "kadinlar ne ister?" yazisi, ya da "kadinlar nasil mutlu edilir" yazisi.


Nereden cikti simdi bu derseniz...

Is, guc kosusturma ile kendimi kaybetmisken tam da bugun, kapidan giriste is yerindeki guvenlik gorevlilerinin bana seslenmesi ile irkildim birden. Ne oldugunu anlamak icin geri donup baktigimda adima birakilmis kocaman bir kutunun resepsiyonda beni bekledigini gordum. Ancak iki kolumla sarip tasiyabilecegim, gosteristen uzak, sade, hos bir kutu. Nedir bu? diye sordugumda bir kuryenin benim icin biraktigini soylediler ve hediyeymis diye eklediler. Peki kim birakmis diye sordugum da ise bilmediklerini soylediler.


Gondericisinin belli olmadigi, uzerinde adim, adresim ve telefonumun oldugu kutumu kucaklayip ofisime dogru yollandim saskinlik icinde. Aralik ayi hediye ayi olmustur benim icin cocuklugumdan beri, hep heyecanla hevesle beklerdim ay sonunun yaklasmasini eskiden. Eh bu heyecani bilen, anlayabilen ve yakinimda olan yegane insan kocakisisi olduguna gore, kesin o gondermis olmali kutuyu, baska kim olabilir ki. Aslinda henuz biraz erken ama... kesin beni sasirtmak icin boyle birsey yapti. Kutuya baktim soyle bir, beyaz arkaplan uzerine sirin ciceklerin oldugu karton bir bir kutu. Hmmm... cicek olmasin sakin icinde? Boyle bir kutuda cicek gondermek ilginc olurdu, ben olsam saplarini koparip bir suru cicek doldururdum bu kutunun icine :))) Yok yok kesin pasta kurabiye falan olmali, hem ne kadar da benziyor kartondan cupcake kutularina! Offf meraktan catlayacagim, bak birde supriz yapamiyorum diyor bana, nerden de aklina gelmis boyle bir kutuyu kuryeyle gondermek, ben bile akil edemezdim bak bu kadarini.


Bu dusunceler beynimde dans ederken ofisime ulastim sonunda...
Heyecanla sirin kutumu masamin uzerine koyup kenarindaki bantlari kestim. Kapagi yavasca actim, birde ne goreyim... Kutunun ici cesit cesit cips, biskuvi, cikolata falan dolu :))) Anlasilan yil boyu harcadigim binlerce dolarin yuzu suyu hormetine (binlerce dolar benim degil tabii isyerinin bu arada) satis yapan bayilerden biri hediye olarak birakmis bu kutuyu benim adima :) Asansorde gecirdigim sure biraz fazla uzamis ki bende kafa da yazmisim da yazmisim senaryoyu :) Tam da dun aksam kocakisisi benim hakkimda "husnuzan" et "suizan" etme diyordu, al iste husnuzan ettim ne cikti ben daha ne yapayim :)

Uzun lafin kisasi deyip bagliyorum :) Beyler kadinlari anlayamamaktan yakinirlar ya hep (caktirmayin biz bile anlayamiyoruz kendi kendimizi bazen) , en basta dedigim gibi hic buyumeyen kiz cocuklariyiz biz aslinda. Kadinlari mutlu etmek zannettiginizden de kolay ve basit. Sevgiye ve ilgiye ihtiyacimiz var her daim, o yuzden arada sacimizi oksamayi, omzumuza kolunuzu dolamayi unutmayin ;) Oyle tek taslarda, pahali mekanlarda, marka hediyelerde gozumuz yok cogumuzun. Hic beklenmedik bir anda en sevdigimiz cikolata veya seker paketi ile belirin bak kapinin onunde, gorursunuz bir cikolata ile bile ne kadar mutlu olabildigimizi. Veya kaciniz durup dururken, sadece sevdiginiz kadini sevindirmek, mutlu etmek adina en sevdigi meyvadan kocaman bir torba alip gittiniz bu gune kadar durup dururken. Sebepsiz yere bir buket cicek alip sevdiginizi sasirtmak neden bu kadar zor gelir hic anlayamamisimdir ben...

Diyecegim o ki, biz kadinlar kucuk kiz cocuklariyiz sadece sevgi ve ilgi bekleyen, hani o kadar da zor degil bizi mutlu etmek yeterki biraz kafa yorun ;)

dip not: tam da 200 uncu yazi olmus bu :) dile kolay tam 200 yazidir kafanizi utuluyorum burada :)))

9 comments:

  1. 200. yazı için tebrikler. keşke hepsini okuyabilsem :) ayrıca

    "Beyler kadinlari anlayamamaktan yakinirlar ya hep (caktirmayin biz bile anlayamiyoruz kendi kendimizi bazen) "

    bunu çok sevdim :)

    ReplyDelete
  2. Püsküt, püskevit, püsküvi :D
    Çikolata, cips, şeker, jelibon ayıcıklar çıksın her kutunun içinden n'olur işalla! :)))
    Allam yareppim, bana da gelsin öyle kalori bombası bir kutu!!! :))))

    ReplyDelete
  3. Bir kız çocuğu, ancak annesi ölünce büyür bence.

    ReplyDelete
  4. sen daha çok 200kez kafamızı ütülemeye devam et tamam mı? ve o kutunun içindekileri tek başına yeme bize de ayır :)))

    yaızya gelince evet aslına bakarsan bir kadını mutlu etmek o kadar kolaydır ki çoğu zaman bırak hediyeyi içten gelen bir söz bile yeter bazen...

    ReplyDelete
  5. Nice 200'lere küçük kız! :))
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. çiğdem tesekkurler
    oyle degil mi ama bazen ben bile hemcinslerimi anlamakta zorlaniyorum ;)

    Ella kutuyu oldugu gibi buradan oraya postalayayim daha elimi surmedim ama ne kadar saglam gelir onu bilemem :))

    Bir Kadın o zaman hic buyumemek en iyisi.

    ReplyDelete
  7. maya ayirayim hepsini size de icinden karidesli kraker de cikti, cin isi acayipliklerden biri daha, yermisin bilemem :))

    EKMEKÇİKIZ cok tesekkurler :))

    ReplyDelete
  8. vallaha hiç büyümeyeceğim...onu bilir onu söylerim..

    ReplyDelete
  9. Nihancim hic buyume zaten hep boyle kal ;) biz cok memnunuz senden ve senin robotlardan :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails