Saturday, April 7, 2012

Tasindik! 500m ilerideyiz...

- Gectigimiz hafta sonu Nisan 1 sakasi gibi tasinmis bulunmaktayiz. An itibari ile yeni evden ilk yazimi yazmaktayim. Ne temizligi bitti, ne kutulamasi, ne de kutularin acilmasi. Evdeki durum ayni yandaki fotograftaki gibiydi; kutular, kutular,kutular... Gunlerdir icimize temizlikci kadin kacmis misali koca kisisi ile hep bir elden yerlesmek icin canla basla calisiyoruz ki bir haftaya ancak oturulabilir hale getirdik evi. Ev temizlendi ama bizde pert olduk yani. En son olarak kocakisisi Yalan Dunya dizisindeki Servet hanim gibi camasir suyu sisesine sarilip mutlu mutlu koklamaktaydi :))))

Pes kardesim su cinliler ne pis insanlarmis! Bizden onceki kadin bina yapildigindan beri temizlememis sanirim bu evi! Hani biz konu komsuya veya gordugumuz herhangi birine "ayy ne pis" diyerekten dedikodu yapmayi seven bir milletiz ya, sanirim bunlari gorse herkes birbirini kucaklar ne temiz insansin diye :) Yazin bir koseye super temiz bir toplumuz, hatta bu yasima kadar gordugum ulke ve insanlar arasinda en temizleri biziz diyebilirim!!

- Birde gectigimiz hafta eski evin dolabindaki yiyecekleri bitirme cabasina girince farkettim ki buzdolabina en cok stokladigim ve sona kalan seyler bol bol bezelye ve kiyma olmus. Eh durum boyle olunca gectigimiz haftanin menuleri evlere senlikti;
Kiymali makarna
Mantarli bezelye
Kiymali bezelye
Kiymali Patates
Bezelye corbasi...

Sanirim uzunca bir sure kiyma ve bezelye gormek istemeyiz :)))

- Bu arada hayat ne hizli akip geciyormus bir kez daha animsadik. Yaklasik iki yil once bu zamanlar Almanya'da kutu toplamakla mesgulduk. Yapistirdigim bos kutularla eglenip "kutu tavsani" oldugum zamanlari animsayip egleniyoruz simdi. Ne cok tasinmisiz yahu, daha da bitmedi...

- Ayrica gecen gun farkettik ki insanlarin ailelerinden miras kalan aliskanliklar var, istesen de kurtulamiyorsun. Soyle ki kocakisisine kalan aile mirasi durmaksizin tasinmak! Hatta kendisi ailesini "Israilogullari" diye adlandirarak dalga gecer bu durumla bol bol :)
Bana kalan, kurtulamadigim aile mirasi ise en olmadik durumlarda, en SIKISIK zamanlarda, misafir agirlamaktir. Diyecegim o ki biz ne kadar ugrasirsak ugrasalim yine de bu aile miraslari pesimizi birakmiyor... Ordan oraya tasinmamiz malum, birde uzerine taa Almanya'dan hic planda olmayan misafirler eklendi haftasonu bizde kalmak uzere, seyreyleyin siz senligi!! Onca yorgunluk, temizlik, yerlesme derken iki gundur forza gibi sokaklarda misafir gezdiriyoruz, sonumuz hayir olsun :)

12 comments:

  1. kolay gelsin. taşınma işlerini bilirim, ailemle biz de çok taşındık, aynı şehirde ama olsun, sayılır dimi:)

    yeni evinizde güle güle oturun, sevgilerimle...

    ReplyDelete
  2. Canım çok geçmiş olsun :)
    Çinli mi??? Offff!
    Onlar Hintlilerden beterler :D
    Kırk kere paklamadıktan sonra oturulmaz bıraktıkları yerde.
    Rahat insanlar, temizlikle vs. zaman kaybetmiyorlar :D
    'Nasılsa bizden sonra gelen temizler' diye düşünmüşlerdir :)
    Misafiriniz de üzerine gül kondurmuş :)))
    Sesini duymak güzel, bi'de özledim :)

    ReplyDelete
  3. Güle güle oturun, kolay gelsin. Taşınmak meşakkatli iş gerçekten.

    ReplyDelete
  4. yeni evin hayırlı o0losun güle güle otur bizde taşınma telaşını yeni atlatanlardanız :) bitmek bilmiyor gerçekten şu kartonnlar :)

    ReplyDelete
  5. bir an önce temizlik yerleşme bitsin,
    misafirler gitsin...
    ve evde keyif yapın diye bir dilekte bulunuyorum...
    kolay gelsin:)

    ReplyDelete
  6. Uzakdoğulular genel anlamda pasaklı insanlar bence. Gerçi İngilizler'de de pek temizlik göremedim ama yine de idare ederler.

    Biz de abartıyor muyuz acaba bu temizlik işini :) Gözüm dönmüşçesine derz beyazlatmak da neyin nesi ya? Manyaklaştım ben evde oturmaktan.

    Hayırlı olsun yeni eviniz. İnşallah ev sahibiniz de şeker gibidir sizin gibi.

    Öperim.

    ReplyDelete
  7. çift olarak sizi tebrik ediyorum hem taşınıp hem misafir ağırlamak kolay iş değil hakikaten:) ayrıca temizlik konusunda sana katılıyorum gezdiğim her ülkeden sonra söylediğim ilk cümle "biz toplum olarak gerçekten temizmişiz":))

    ReplyDelete
  8. Hepinize cok tesekkurler guzel dilekleriniz icin.
    sevgiler ve opucukler tek tek :))

    ReplyDelete
  9. Güle güle oturun. Taşınmayı hiç sevmiyorum. Aynı şehir içinde o kadar sık taşındım ki neyseki 3 yıldır sabitiz.
    Keyfiniz neşeniz daim olsun.

    ReplyDelete
  10. Nehir Ida tesekkurler ;)
    valla bende hic sevmiyorum tasinmayi ama tasindikca tasiniyorum :))

    ReplyDelete
  11. Yeni eviniz hayirli olsun gule gule oturun:) Kesinlikle katiliyorum Turk insani gibi temizi yok sanirim dunya uzerinde :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails