Friday, October 5, 2012

Dizi dizi diziler

Kimini yazip yayinlamamisim aylar olmus, kimini yazarken yarim birakmisim, kimini de yazayim deyip gecmisim baslamamisim bile...
En son ekranin basina oturup birini daha yazmaya niyet ettim, birde baktim ki eskilerden eksik kalan kalana...
Eh bu sebepten eski-yeni, yarim-butun tum dizileri toparlayayim dedim bu postta :) Sizinde begendikleriniz olursa aradan secer secer izlersiniz artik ;)

Ilk sirayi gectigimiz hafta basi baslayip hizlandirilmis bir sekilde (sanki pesimizden atli kovaliyor) haftasonuna iki sezonunu bitirdigimiz ve bitince de "iyi ama ne izleyecegiz biz simdi yaa" dedirten, ikinci sezonu simdilik bitirmis olsak da hala daha ruyalarimdan ejderhalari atamayisimin tek sebebi olan "Game of Thrones" a veriyorum.


Fantastik filmlere ve dizilere bayilanlar icin birebir. George Martin'in "A Song of Ice and Fire" serisinden duzenlenmis bir dizi ki ben bugune kadar bu seriyi ve hatta bilgisayar oyunlarini nasil gozden kacirmisim ona yaniyorum! Ilk firsatta kitaplar alinip okunacak, zira dizinin cekiminin sonlanmasina daha biraz var gibi :))

Adindan da anlasilacagi uzere dizi "Taht Oyunlari" uzerine. Oncelikle harika bir jenerikle basliyor, her seferinde kocakisisi ve ben ah su maket bizim olsa ne oynardik diye ic gecirdik :))
Yedi farkli kralligi bunyesinde toplayan kralin, ailesinin ve tum kralligin tum entrikalarini, alavere-dalaverelerini, akil almaz planlarini izliyorsunuz. Tabii bol miktarda fantastik detaylarla suslenmis sekilde :) Gerci fantastik detaylar haric bu yazdiklarim bol miktarda gunumuzde de var, asirlar gecse de insanlar degismiyor sanirim...
Kralin cevresindekilerin, basta ailesi olmak uzere, tek derdinin guc oldugunu ve insanlarin bu guce sahip olabilmek adina neler neler yapabilecegine sahit oluyorsunuz izledikce. "Yok artik" diyorsunuz, "yuh yahu bu kadarda olmaz!", "ne tahtmis kardesim millet yapmadigini birakmadi k.cini koymak icin" diyorsunuz :)


Dedigim gibi fantastik oykulere bayilanlar icin bulunmaz bir nimet bence, ve kesinlikle cok kaliteli bir yapim! Tum cekimler acik alanda ve gercek mevsimlerde cekiliyormus, zaten onun icin her sezon anca 10 bolum cekiyorlar. Ve birinci bolumden baslayarak insan soluksuz izliyor, hele hele her bolumun bitisi insani soka sokuyor. En beklemediginiz anda en beklemediginiz sey oluyor, kesin olur gozuyle baktiklariniz bir anda yerle bir oluyor falan... Suprizlerle dolu bir dizi yani :)

Tek dezavantaji var diyebilirim o da bol miktarda kan ve cinsellik icermesi. Bana sorarsaniz pek de abartilacak detaylar degildi ama birkac kez yemek yerken denk geldik istahim kapandi diyebilirim :) Ancak yine de hikaye oylesine harika ki bir sure sonra hicbiri goze gorunmuyor, sadece biraz SIKIN disinizi o sahnelerde derim ;)
Sonuc olarak kacirmayin diyorum! 
2. sezon bitti, 3. sezon Nisan 2013'de imis :( Bekliyoruz bizde simdi haci bekler gibi :D

Pek oyle film veya dizi incelemesi yapan/yapabilen bir insan degilim, hem cok fazla detay vermekten de hoslanmiyorum olurda ufacik birsey kaciririm agzimdan izleme keyfi kacar diye :) Onun icin eger dizi hakkinda detayli bir inceleme okumak isterseniz buyrun burada. Ama ben yine de diziyi izlemeden incelemeleri okumayin dizinin suprizi kacar derim ;)



******


Ikinci siraya herkesin agzindan dusmedigi icin nasil birseymis bu diye merak ettigim ve yine gectigimiz hafta can SIKINTISI ve bosluktan goz attigim "Once Upon a Time" i aliyorum. 
Tabii siralama dediysem yeni-eski sirasi bu, basari siralamasi degil yani :))


Bu dizi tek kelimeyle beni hayal kirikligina ugratti!

Belki Game of Thrones gibi bir efsanenin ardindan izledigim icin, belki de cogu yerde fazlaca abartilarak anlatildigi icin bilemiyorum. 

Dizide cocuklugumuzun peri masali kahramanlari gunumuz dunyasina geliyorlar. Kotu kalpli kralicenin dunyayi kastederek "mutlu sonlarin olmadigi cok kotu bir yere gidiyoruz, hayal edemeyeceginiz kadar kotu" deyisi bu dizideki en buyuk favorim sanirim :) Dogru soze ne denir!

Ilk basta hikaye ve karakterler ilginc gelse de bir sure sonra hikaye bogmaya ve ilerlememeye basliyor ne yazik ki :( Birde degisik olsun diye ugrasirken masallari sacma sapan sekillere sokmuslar, katletmisler yahu! Pamuk prensesi iyi ve guzel yapmaya calisirken biraz fazla ezik ve saf yapmislar mesela. Yakisikli prensinde ondan kalir yani yok boyle sumsuk prensmi olur. Sanirim benim en cok gozume giren (kotuleri pek sevmedigim halde) "Rumplestiltskin" oldu, ama onun da hangi masal kahramani oldugunu pek anlayamadim o ayri :)



Fikir guzel, karakterler guzel ama olmamis! 
Izlenmeyecek gibi bir dizi mi? degil ama ancak bosa harcayacak bol vaktiniz varsa...



*****


Ve ucuncu sirada Avram Usta'nin tavsiyesi ile bir goz atalim bakalim nasil birseymis diye basladigimiz ve bir iki aya 4 sezonu birden bitirdigimiz Castle var. Halbuki bep polisiyeleri, cinayetleri falan sevmem :)



Iyi ki de goz atmisiz, uzun zamandir zevkle izledigimiz dizilerden biri oldu. Dedim ya 4 koca sezonu bir cirpida bitirdik simdi 5.sezonu bekliyoruz :)

Unlu roman yazari Rick Castle ile cinayet masasi dedektifi Kate Beckett'in bir araya gelmesini ve farkli cinayet davalarini cozmeye calismalarini izliyoruz. Her bolumde farkli farkli bir cinayet davasinin cozumleniyor olmasi dizinin SIKICI olmasini engelliyor. Ayrica derinden derinden Kate'in hayati ile ilgili cok daha baska bir hikaye daha anlatiliyor dizide. Birbirlerine duyduklari ilgi ve Kate'in olmasi gerekenden cok daha fazla temkinli halleri yuzunden ikilinin bir turlu birlikte olamayislari da cabasi :) Yani isler gittikce ilginclesiyor...

Ilk sezondan itibaren cirkin ordek yavrusu Kate'in guzellesmesini izliyoruz bir yandan da :) Ayrica cok yakisikli cok yakisikli deyip durduklari Castle'in bariz belli olan gobegi ve inanilmaz zevksiz kiyafet secimleri cildirtip "neresi yakisikli bu adamin yahu" diye sorgulamaniza sebep oluyor :)

Sonuc olarak kesinlikle tavsiye ederim listemize Castle da giriyor. Izleyin pisman olmazsiniz ;)

*****


Son olarak da bir Kore dizisi ekliyorum, dizi kosesi olur benim blogumda da Kore dizisi olmazmi. Aslinda bu diziyi izleyeli neredeyse bir yil oluyor, yayinlanmamis bekliyordu, bahaneyle onu da ekledim listeye :)

"Secret Garden" yani Gizli Bahce Kore dizisi sevenlerin kesinlikle kacirmamasi gereken bas yapitlardan biri. Bir tesaduf sonucu birdenbire kendilerini birbirlerinin bedeninde bulan bir ciftin hikayesini anlatiyor. Bir yandan oldukca komik ve ilgincti, bir diger yandan da son zamanlarda en cok agladigim dizi bu oldu herhalde. Her seferinde aglamayacagim su Kore dizilerine diyorum yine aglamaktan yamuluyorum, eh ne yapalim adi ustunde drama!



Oyuncularin hepsi birbirinden yetenekli ve sevimli. Basroldeki dublor kiz "Gil Ra-Im" biz ona hep Ibrahim dedik tabii :)) inanilmaz basariliydi. Kim Joo Won rolundeki Hyun Bin'i ise ilk kez seyrettik ama bayildik, hemde pullu esofmanina ragmen :)) Ama sanirim benim favorim Oska oldu, onun o cocuksu hareketleri, safligi falan bitirdi bizi. Hatta hala daha arada aklimiza Oska'nin yaptiklari gelip kocakisisi ile guluyoruz :)) Gil Ra-Im'in karizmatik gorunmeye calisan ama sasi gozlu hocasi Im Jong Soo ise beni bitirdi yahu! Adam uzaktan pek bir "cool" gorunuyor ama yakindan sasi resmen, hep profilden ceksinler onu, ben baktikca gulmekten kendimi alamadim :)) Ama Ingilizceyi aksansiz konusmasiyla gonlumuzu fethetti o ayri ;)
Tabii birde Gil Ra-Im in Oska coraplari var ki olmazsa olmazlardanmis, Kore de ilk is onlardan aldim :) 



Dizinin tum oyuncularda oldukca iyiydi, bir an kahkahalarla gulerken diger dakika bir bakiyorsunuz bogaziniz dugumlenmis agladi aglayacaksiniz...
Her Kore dizisinde oldugu gibi dizinin sonunu yine becerememisler. Bu Koreliler super dizi yapiyorlar ama sonunu hep berbat ediyorlar, neden pek anlayamadim. Ama yine de bu izledigim en iyi sonlardan biriydi :)

Sonuc olarak izlenir mi? Izlenir tabii ki! Hele hele Kore dizisi duskunuyseniz sakin kacirmayin, ilk siralarda izlenmesi gerekenlerden biri derim ;)

Simdilik diziler bu kadar, umarim hosunuza giden olmustur, izlerseniz dusuncelerinizi paylasin merak ediyorum baskalari neler dusunuyor diye :)
Simdi gidip bir miktar daha izleyip biriktireyim sonra yine yazarim :)) 

11 comments:

  1. haha.. castle yeni sezon başladı.:)) erkek gözü ile nick castle yakışıklı mı diye sorarsan.. fena da değil be derim. ama asıl mesele şu: adam ünlü bir yazar, hayal dünyası geniş ve rafine birisi. ehh para ve şöhret de var, üstelik magazn sayfalarının vazgeçilmezi. çocuk ruhlu bol miktarda şımarık. bunlardan ortaya çıkan da hercai, ilgi çekici bir adam. çocuk sahibi oluşu, annesi ile ilişkisi ise kadınların gözünde anında evlenilecek adam kategorisine girmesine sebep oluyor ki ilgi odağı olmasının bir nedeni de bu. (ne analiz ama.:P)
    Taht oyunları için söyleyebileceğim tek şey.. hastasıyım...

    ReplyDelete
  2. Game of Thrones benimde favorilerimden, kesinlikle muhtesem bir dizi!
    Once Upon A Time i ilk basladiginda begenmistim ama sonradan baymaya basladi, vasat bir dizi bence de :(
    Bu arada Castle'in 5. sezonu basladi haberiniz olsun ;)

    ReplyDelete
  3. Şimdi garip bir şey soracağım size..Geçen yazın sonunda tavsiye ettiğiniz bir diziye başlamıştım.. sanırım 15 bölüm falan izledim ama sonra izlediğim siteye birşeyler oldu , açılmadı. başka yerde de bulamadım diziyi.Size dizinin sonunu sorsam komik olur mu? :))Adını da unuttum iyi mi :)) hala merak ediyorum neler oldu diye :)ölüp diğer tarafa geçemeyen bir kız vardı, nişanlısı kızın babasının şirketini ele geçirmek istiyordu. Kız geceleri bir garson kızın içine girip olayları düzeltmeye çalışıyordu.. umarım hatırlamışsınızdır :)Kore dizisiydi. Hay allah bu nasıl tarif :)))

    ReplyDelete
  4. Avram usta super analiz hakikaten ama yine de pek cekici bi eleman degil bana gore :)) yeni sezonun basladigini biliyorum, bekliyoruz birkac bolum biriksin oyle izleyelim diye ;)

    Adsiz bir ben degilim yani Once Upon a Time i yetersiz bulan ;)
    Evet gordum Castle baslamis, bekliyorum simdi biraz beklesin bolumler diye :))

    ReplyDelete
  5. serpil 49 gün dizisinden bahsediyorsun sen :))
    super bir sonu var ben soylemeyeyim burada sen mutlaka bul izle, bir suru turk sitesi veriyor artik kore dizilerini turkce ;) ben calisan bir link bulursam sana haber veririm :)

    ReplyDelete
  6. Yeppudaa diye bir site çalışıyormuş, diziyi şu anda bitirdim, çok teşekkür etmek istedim tekrar tavsiye ettiğiniz için, harikaydı :)

    ReplyDelete
  7. GOT biz de cok severek izliyoruz À-H ne cekmis adamlar. Bu arada umarim hersey yolundadir sesin cikmaz oldu bir zamandir. Umuyorum tatildesinizdir :)

    ReplyDelete
  8. serpil kusura bakma ben bulamadim ama sen bulup izlemissin bile ;)
    begenmene sevindim gercekten benimde cok severek izledigim bir diziydi o :) eger kore dizilerinden hoslaniyorsan diger bahsettiklerime de bak derim eminim onlari da begenirsin ;)

    Gulcin valla ne cekmis adamlar, simdi resmen Nisan 2013 icin gun sayiyoruz yeni sezon baslasa diye :))
    Is guc yogunluktan yazamiyorum bir turlu, oysa yazilacak seyler oyle birikti ki... sen soyleyince baktim son yazidan bu yana 10 gun gecmis bile :/ gezi falan yok ne yazik ki, sadece is guc :( ama hersey yolunda cok sukur ;)
    sevgiler

    ReplyDelete
  9. Selamlar! Blogunuzu yeni kesfettim, cok hos bir tarziniz var, cok begendim. Ozellikle Game of Thrones izleme zevkimizin tamamen uyustugunu soylemeliyim :) Simdiye kadar gelmis gecmis en iyi dizilerden birisi kanimca, hem gorsel acidan hem de senaryo acisindan.. Kore filmlerine bayildigim halde, hic Kore dizisi izlememistim, merak ettim izleyecegim. Komedi dizisi severseniz ben de Modern Family'i siddetle tavsiye ederim.. iyi seyirler!

    ReplyDelete
  10. Selamlar! Blogunuzu yeni kesfettim, cok hos bir tarziniz var, cok begendim. Ozellikle Game of Thrones izleme zevkimizin tamamen uyustugunu soylemeliyim :) Simdiye kadar gelmis gecmis en iyi dizilerden birisi kanimca, hem gorsel acidan hem de senaryo acisindan.. Kore filmlerine bayildigim halde, hic Kore dizisi izlememistim, merak ettim izleyecegim. Komedi dizisi severseniz ben de Modern Family'i siddetle tavsiye ederim.. iyi seyirler

    ReplyDelete
  11. thekitchencrashers bloguma hosgeldin oncelikle :)begenmene sevindim ;)

    Game of Thrones sevilmeyecek dizi mi ;) kesinlikle bir efsane bence de son yillarin en iyilerinden, umarim sonuna kadar boyle gider.
    Kore filmlerinin de en kotulerine denk geldim simdiye kadar, onun icin de filmlerini izlemiyorum artik :)

    Dizilerinin hepsi guzel degil acikcasi, her yil ancak bir iki tane cok kaliteli ve guzel cikiyor. Oldukca bagimlilik yapiyor, hatta ben aglamam diyenleri bile bol bol aglatabiliyor :)

    Drama, romantizm, romantik-komedi tarzi dizileri seviyorsan bir goz at derim ;) ama bahsettigim gibi iyilerine goz at yoksa hevesin boza gider.

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails