Monday, July 19, 2010

Dikkat bu bir oyun yazisidir

Cuma sabaha karsi yarilan gokyuzu ve evin en ucra koselerini dahi aydinlatan simsekler bizim Sentosa planlarimizi mahvetme habercisiydi. Bizde cumartesiyi evde yatip yuvarlanarak ve "hic" yaparak gecirdik. Hani fena da gelmedi dinlenmek.
Sessiz sakin bir gunun aksami sessiz sakin olsun diyerekten aldik yeni aldigimiz oyunumuzu gectik masanin basina. Bir turlu firsat olmamisti bu oyunu anlatmaya.

Yazinin bu kismi biz ve bizim gibi cocuk kalmis ve hic buyumemislere hitab eder, birde platform oyunu severlere ;)

Beni sarmaz diyenler bir sonraki yaziya ,meyve, sebze, Singapur konularina atlasin :)
"Space Hulk" oyununu buradaki platform oyunu delisi arkadaslarimizin tavsiyesiyle aldik, ve goruyoruz ki cok da iyi etmisiz. Ne zamandir bu kadar eglenmemistik, tabu, monopoly gibi oyunlardan bikmis ve degisiklik arayan bize cok iyi geldi.

Oncelikle oyunu ve figurleri hazirlama asamasinda cok eglendik. Figurleri kestik, bictik, birlestirdik... Tabii bir tanesinin kollarinin birlesme noktalarini H. fazlalik diyerekten kesip attigi icin adamimiz colak kaldi :( onuda japon yapistiriciyla hallettik artik :)


Ustteki lacivert renkliler "Genestealer" lar, yani yaratiklar ordusu. Kirmizi olanlar ise "Space Marine" ler yani iyi adamlar. Yapim asamasini tamamlayinca iki gruptan da kucuk birer ordumuz oldu. Aslinda bu figurlerin boyanmis halleri bir bambaska guzeller ama onuda bir baska zamana yapacagiz artik, bize baska bir hafta sonu etkinligi olsun. Gerci H. boyamak icin sabirsizlaniyor ama kopan kollardan sonra boyama konusunda neler olabilir dusunemiyorum bile :)

Cumartesi gecesi iste bu yeni oyunumuzla oynadik. Oyunun en guzel yani iki kisilik bir platform oyunu olmasi, oyle gruba falan gerek yok. Yani sessiz sakin bir gece de oturup sevgiliyle oynanacak cok guzel bir oyun. Gorev kitabindan sectigiiz herhangi bir goreve gore haritanizi kurup oynamaya basliyorsunuz.
Oyunda ben "genestealer" lar ile oynadim, H. de "Space marine" leri aldi. Yani ben kotu adam oldum anlayacaginiz, cok eglenceliydi :)


Iste Space marineler kapinin ardinda oyunun baslamasini bekliyorlar. Oyun baslar baslamaz karanlik koridorlara dalip cok onemli bir odayi yok etmeleri gerekli, tabi benim yaratiklarimi gecebilirlerse :)


Iste kapi aciliyor ve koridorda ilerlemeye basliyorlar...


Ama onlar ilerlerken yaratiklarda bos durmuyor tabii ki, koskoca bir genestealer ordusu bekliyor onlari ileride...


Ve iste karsilasma ani... Her zaman iyi adamlar kazanmiyor aslinda, bu oyunda iyi adamlar benim yaratiklarima yem oluyorlar sadece :)
Bir daha ki sefere ben iyi adam olacagim bakalim nereye kadar ilerleyebilirim :) Guzel bir oyundu, cok eglendik. Eger ki sizde boyle oyunlara duskunseniz kesinlikle tavsiye ederim.
A.

8 comments:

  1. Harikaaa!!! :)
    Bayıldım cicim :)
    Bugüne dek platform oyun oynamadık hiç sevgilimle ama birlikte birsürü oyun oynuyoruz.
    Online oyunlar bizim tercihimiz genelde. Birbirini bütünleyen karakterler açıp, oyuna girip, yanyana oturup sohbet muhabbet oyun oynuyoruz.
    Konuşmalar şöyle;
    Kuzum bu adamın niyeti kötü, dikkat et, koru beni.
    Saldırırsa non-stop heal ok? :)
    Buff bitiyor aşkııııııım, buff buff buff! al işte öldüm! :)
    Kuzu bu boss'a dalsam sence kaç çakar kafama? :D
    Hahhaa bu böyle gider.
    Bi'de böylesini denemek lazım demek ki :) Tabi çolak etmeden adamları :)
    Hehhe.

    ReplyDelete
  2. Ella bizde hep bilgisayar oyunlarina takiliyorduk ama malum yas aldi basini gidiyor bizim sirtimiz basimiz dayanmiyor o eziyete haha :)
    Ama eger seviyorsaniz birlikte oyun oynamayi kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim, hem hazirlik asamasi cok zevkli (tabi kol bacak kesmezsen), hemde oynamasi cok zevkli. Hem burada oldukca pahali ama avrupada bulmak cok daha kolay ve ucuz.

    ReplyDelete
  3. sen var yaa,tam benlik bi hatunsun.gün geçtikçe daha iyi anlıyorum.bırak singapuru buraya gel yakınıma yerleş.hariiikaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. Nihan senin robotlara benziyorlar degil mi :)
    Ah birde boyanmislarini gorsen sen bu figurlerin bayilirsin, nasil ince is nasil detay anlatamam. Harikalar hakikaten :)

    ReplyDelete
  5. canım benim,(oyun yazısına yorum)
    ben bunları biliyorum.hatta boyamışlığım vardır.bi de ben seni merak etmeye başladım.feys in var mı.hadi lütfen ama

    ReplyDelete
  6. Nihan valla hic sasirmadim :) hatta bunlari koyarken sen ve senin robotlar aklima geldi :)

    Feysbukum vardi ama gecenlerde kapattim :(
    yahu neyimi merak ediyorsun bildigin normal insanim iste ;) iki goz, iki kulak, bir agiz, bir burun falan :))) hayal kirikligina ugramayin diye gostermiyorum kendimi hic :D

    hem kimbilir belki ilerleyen zamanlarda bende gelirsem memlekete soyle bir blogcular toplantisi yapip tanisiriz. ne guzel olur degil mi ;)

    ReplyDelete
  7. aşkolsun ne hayal kırıklığı.dünkü çocukmuyuz.
    ben izmir de yaşıyorum. o toplantılara gelemem.neyse daha sonra tekrar denerim:))

    ReplyDelete
  8. Nihan estagfurullah ne cocugu ;)
    Ciddiyim sevmiyorum ben feysbuku, sarmadi beni hic zaten hep oyun oynuyordum :) birsure once bir yazimda bahsetmistim.

    Ayrica dert ettigin seye bak, sen izmirdeysen bende singapurdayim :) maksat bulusup gorusmek olsun gerceklestiririz belki, ne oldu senin hayalgucune :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails