Monday, July 12, 2010

Singapur Kesif Turlari 1

Singapurda ki yeme, icme ve tarihi mekanlari kesfetme turlarimiza baslamis bulunuyoruz. Demeyin efendim dort ay oldu hala kesfedemediniz mi g.t kadar ulke diye :) bu baska, detaya iniyoruz burada...

Kesif turlarimizdan ilkini bu hafta sonu gerceklestirdik. "Balestier" adli semti gezdik, gorduk, yedik ictik. Isin en eglenceli kismi grup olarak gezmek ve yaninda bilen birileri oldugu icin gordugun herseyi sorabilmek.

Cumartesi gunu toplastik birkac Singapurlu, biz iki Turk, bir Alman, bir Amerikali, bir de Koreli - temel fikrasindan beteriz yani :) Ogle saatlerinde basladik gezimize. Burasi Singapurun eski bir semti, maksat yerel lokantalari, yiyecek icecegi tatmak, carsi, pazar, varsa tarihi mekan gezmek. Ama gunun skoruna bakinca goruyorum ki bizimkisi sadece yeme icme olmus :)

Eh ogle saati bulustugumuz icin hemen kendimizi oranin restoranlarindan birinde bulduk, o bolgenin unlu restoraniymis, guzel tavuk pilav yapiyormus - zaten her yer tavuk pilav kardesim ben anlamadim ki... Tavuk pilavin resmini cektim ama cok matah bisey degil sonucta akliniz kalmasin. Icecek olarak ilk kez denedigim birsey vardi "Bali" yada oyle bisey... "Barley" de olabilir simdi baktim googledan cok emin degilim :) Bugdaydan yapilmis bir icecekti, bulanik sulandirilmis sut gorunumunde bisey, pek matah bir tadi da yok ama ictik iste hani denememis olmayalim.
Bu arada unutmadan ekleyeyim. Singapura ilk geldigimde beni en cok sasirtan seylerden biride kesinlikle tavuk, ordek gibi hayvanlarin pisirilme sekliydi. Dedim ya tavuk pilav burada milli yemek gibi bisey. Tavuklari veya ordekleri butun olarak once haslayip sonra kizartiyorlar. Birde onlari oldugu gibi busbutun restoranlarin vitrinine asiyorlar, yani kafasi, ayaklari, hepsi yerli yerinde. Hatta bu adamlar tavukgillerin ayaklarini da ayrica yiyorlar. Marketlerde tavuk kanadi, tavuk gogsu yani sira ayrica tavuk ayaklari bulmak mumkun. Hatta benim gibi yanlislikla paketi minciklayip sonra can havliyle firlatabiliyorsunuz :( Hele birde siyah tavuklar var ki aman diyeyim, bildigin komur gibi ciplak bir tavuk, tek kelimeyle korkunc. Neyse yine lafi dolandirdim bak.

Pek ic acici bir goruntu degil yani restoran vitrinlerindeki bu durum, hatta insanin pek yiyesi gelmiyor ama sonradan alisiyor insan (nelere alistim Singapura geldim geleli ben bile hayretler icindeyim). Bu resimdekiler kizarmis ordekler, gordugunuz gibi tastamam, vitrinin cami yuzunden yansima var ne yazik ki umarim gorunuyor yeterince.

Neyse oncelikle karnimizi doyurduk, sonra basladik etrafta gezinmeye. Pek fazla tarihi mekan yoktu cevrede, yolda bir ekmek firinina ugradik. Pek ilginc gelmiyor kulaga ama Singapurda ekmek yapan bir yer yada firin bulmak oldukca zor, nede olsa bu adamlar ekmek yemiyor sadece pirinc yiyorlar, hatta ekmek sevmiyorlar bile o derece. Ekmeklerin kokusu guzeldi ama nede olsa biz kendimiz yapiyoruz ekmegi ne gerek var, kokladik gectik :)


Sonra o civardaki kucuk carsi pazar gibi bir yere ugradik, resimde gordugunuz kucuk cadde bir tarafi Hoka center (yani yemek yenilen yer) -ki bunu bir ara detayli anlaticam, basli basina bir konu bu- bir tarafi ivir zivir satan bir suru dukkan. Bizde artik koy kasaba carsilari bile boyle degil bu resmi de Singapurun piriltili turistik yuzunun yani sira gercek yuzunu, arka mahalleleri de gostermek icin cektim.


Neyse oradan birkac ivir zivir alindi, mutfaga firca lazimdi bende onu aldim :) ama artik onun da resmini cekmedim yani hahahaha :) Ustune bir suru ivir zivir yiyecek alindi, onlarda pek gereksiz seylerdi ama dedigim gibi sirf yiyip ictik.
Icmek demisken hemen oradan kendimizi serinletmeye "seker kamisi" suyu aldik. Buraya ilk geldigimde tattigim, H.'nin hic be
genmedigi (o ne ya bildigin sekerli su diyor), benim bayildigim, cok ferahlatici bir sey. En cok da daha once hic gormedigim icin nasil oldugu ilgimi cekti ve yakalamisken hemen resimledim suyunu sikan amcayi.


Eh sonrasinda iyice yorgunluk coktu, biraz bosbos dolanip her onumuze gelen dukkana girdigimiz icin herhalde. Turu orada tamamlayip "Cin Mahallesi" ne gectik. Cin mahallesini ayrica anlatacagim birgun, zaten dolanmadan hemen oradaki bir cay evine gittik. Yine ilk geldigimde gitmistim ben bu cay evine, her yani ahsap, tipki filmlerdeki gibi yerlere minderlere oturdugunuz, sakin uzak dogu muzikleri calan guzel bir yer. En guzeli de gittiginizde eger isterseniz bir kisi gelip size cayin tarihcesi, cin usulu cay nasil hazirlanir, nasil icilir anlatiyor tek tek. Orada yeni caylar tadarak gunumuzu tamamladik.


Bir diger ilginc nokta, cay evinde milletin karni yine acikti -ilginc olan burasi degil, herkes de yeme kapasitesi maksimum :) ve yumurta siparis edildi. Ama bildiginiz yumurtalardan degil, cayli yumurta. Yumurtayibir suru baharatin ve cayin icinde kaynatip hasliyorlar. Resimdeki gibi kabugu kahverengi oluyor, tabii ici de kahverengi oluyor.

Ben ucundan tadina baktim pek sevmedim, zaten sevmem haslanmis yumurtayi, birtek bol miktarda burnuma gelen tarcin kokusu guzeldi. Ama pek yiyecegim arayacagim bisey degil.

Iste bir Singapur kesif turu boyle tamamlandi. Guzelde oldu ne zamadir aklimda olan ama paylasmadigim bir suru detayi resimleme ve paylasma firsatim oldu.
A.

14 comments:

  1. Belgesel tadındaydı yazın.Devamını bekliyoruz merakla.

    ReplyDelete
  2. ohhh sefanız olsun!!! ne güzel gezilmiş böyle...
    ben yumurtanın her haline bayılırım, bu da ilgimi çekti. Baharatlı suda haşlayınca kabuğunun renginin değişmesini anladım da içinin rengi nasıl değişiyor ki ?! merak ettim tadınııı

    ReplyDelete
  3. Harika bir Singapur turunu rehberliğiniz eşliğinde bende sizinle birlikte gezmiş gibi oldum!bu güzel paylaşım için teşekkürler...

    ReplyDelete
  4. sufi tesekkurler, begenildigine sevindim. mumkun oldukca tekrarlamayi planliyoruz gezilerimizi, bahaneyle bir suru yeni sey gorup ogreniyoruz bizde.

    NzN sagolasin :) bildigim kadariyla bu yumurtayi normal cay demler gibi cayi demleyip icine koyuyorsun bir suru baharat ile, uzun bir sure kaynatiyorsun, icine isliyor o cay ve baharatlar. herhangi bir tarif bulursam veririm ;)

    Esmir ben tesekkur ederim, begenilmesi beni de memnun etti. Ben hep bir yerlere giderken internetten arastiriyorum, boyle yazilar cok faydali oluyor, maksat giden gitmeyen herkese fikir olsun...
    hosgeldin bu arada :)

    ReplyDelete
  5. Bi solukta okudum, yahu hem tipik bi yengecim ben evimde evim diyip, nasıl da heyecanlanıyorum okurken seni, içim gidiyor, ışınlanmak istiyorum... Öpüyorum...

    ReplyDelete
  6. Sazan bekliyorum bakalim ne zaman atlayip geleceksin yada isinlanacaksin :) sicak soya sutu alicam sana gelir gelmez :)
    bende yay insaniyim bir yerimde duramayip surekli gezen ama bir sure sonra durmak istiyor insan, bir yerlere yerlesebilmek ve huzur istiyor... (sicak carpti cok duygusallastim hahaha)

    eklemeden edemeyecegim; I love you, yani ben seni seviyorum... kolay degil oyle ingilizce komplike biraz...

    ReplyDelete
  7. Çok güzel olmuş devamını beklerim heyecanla:) Bu arada bugün itibariyle aklimamukayet'te "lütfen yapma" postunu ve blok linkini yayınladım. Haber vereyim dedim:))

    ReplyDelete
  8. Nukima sevindim begendigine, insallah kisa surede devamini gerceklestiririz :)
    Yeni gordum lutfen yapma postunu, tesekkurler, aslinda arada aklima geliyor bir suru ama bir kenara yazmayinca unutuyor insan ;) lutfen yapma diyecek oyle cok sey var ki.

    ReplyDelete
  9. Cicim bambu suyu deme bana ferahlatıcı şey :)
    Ben yıllar önce öyle bi'şey içmiştim :) Ama süferdi. Şekerli şekerli böyle. Yemyeşil :)
    Fotoğrafların ciciiii.
    Anlatımın ciciiiii.
    Dilerim bi'gün beraber bi keşfe çıkarız dünyanın herhangi bi' ülkesinde herhangi bi' yeri :)
    O ördekler var ya... tavuklar falan.
    Yemem.
    Kafası ayakları, ı-ıh yemem.
    Vegeteryan olurum valla ben o durumda :)
    Bekliyorum yeni keşiflerini, yeni fotoğraflarını...
    Sevgiler kucak kucak cici :)

    ReplyDelete
  10. Ella sensin cici olan :) cok sagolasin nasilda biliyorsun benim guzel yorumlara sevindigimi ;)

    Kesif deme bana biliyorsun dunden hazirim, sen yeterki yer ve zaman belirle :))))

    Tavuk ve kazlara gelince, mecbur yiyorsun, kafasini ayagini degil ama etini butunu yiyorsun butun halini dusunmemeye calisarak :(
    vejeteryanlik sokmuyor, o da ayri dert bir ara detayina girerim onunda...

    ReplyDelete
  11. O ördekler benim rüyama gircek ama :(
    Bir de o yumurtanın haşlanış biçimi ne ilginçmiş yahu:) Çayla :D
    Süper yazı olmuş devamını bekliyoruz:)

    ReplyDelete
  12. Lou valla hic sorma ilk zamanlar bende korkuyordum alistim zamanla :) yumurtaya gelince yok hic benim tarzim degil, zaten oldum olasi sevmem haslanmis yumurtayi :P
    Gelecek devami ama simdi gece yarisini gecmis vakit :( bu hafta sonu bilancosu ancak yarina :)

    ReplyDelete
  13. kıyamam hayvancıkların haline bak.seviyorum belgesel tadındaki postlarını.

    ReplyDelete
  14. Nihan cok sagol :) tam bende dusunuyordum belgesel gibi oldu benim butun yazilarim diye, bak simdi sen dile getirdin :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails