Monday, August 23, 2010

Ayakkabi canavariyim ben

Buraya gelir gelmez ilk isim gidip kendime bir cift sandalet almak olmustu. Ne de olsa yillardir buz gibi memlekette yasaya yasaya hicbirsey almamistik kendimize bu anlamda. Varsa yoksa bottur, cizmedir, hadi bilemedin kapali ayakkabidir. Ilk hafta ayaklarim pisince farkettim bu eksigi. Hele hele cevredeki her insanoglunu ayaklarinda sipidik parmak arasi terlikle gorunce benim babetler bile kislik kaldi. Eh her alisverise ciktiginda bir cift ayakkabi ile donen ben icin bu tabii ki bulunmadik bir firsatti. Attim kendimi alisveris merkezlerine, tabii Singapur alisveris merkezi cenneti zaten, alacagin yoksa bile mutlaka birseyler aliyorsun. Gittim kendime soyle az topuklu cici bici bir sandalet aldim. Hepi topu uc tane ipten olusuyor :) yada bant diyeyim hadi ona…

Sahip oldugum diger tum ayakkabilarim gibi ilk birkac gun ayagimi vurdular tabii! Saka gibi alt tarafi incecik bant, neresi vurdu nasil vurdu anlamadim! Vurur bisey olmasa bile vurur sonucta benim ayagimsa eger icindeki. Boyle de bir huyu vardir ayaklarimin, her yaz her kis hatta birkac haftada bir ayakkabi degistirdiysem eger, hemen ayagimi vurur o ayakkabi, eski yeni farketmez 5-10 yillik ayakkabi tekrar tekrar vurabilir ayagimi :(

Gectigimiz haftalara kadar gayet mutlu ve mesud idik kendileriyle. Amma velakin gel gor ki bir sabah ise yetismeye calisirken beni yari yolda birakmaya karar verdiler, ipi kopan ayakkabi ile kuzu kuzu eve geri dondum, metroyu ve servisi de kacirdim :)

Nedir efendim bizde adet, tamirciye goturursun tamir edilir giyersin degil mi? Yoook soz konusu bensem olmaz oyle birsey. Tamirci “belini kirmissin bu ayakkabinin bir daha iflah olmaz” dedi (nasil bir aygirsin sen oyle diyenleriniz varsa agziniza en acisindan kirmizi biber surerim ona gore). Aglaya sizlaya copteki yerini aldilar benim ayakkabilar, tam bes ay dayanabildiler bana :) O arada bir de canim terliklerimi hakladim tatile gidip gelirken, onlarida param parca ettim geldim. Onlarda cope yollandi tabii ki. En son vukuatim babetlerim oldu :) Yagan yagmurda ayaklarim islaninca farkettim ki altlarini paramparca ettigimi…

Nasil bir insanim ben allahim? Nasil becerebiliyorum ayakkabi parcalamayi? Bilmiyorum… Bir laf vardir “cok ayakkabi eskiten cok yasar” derler. Sanirim onu gezip gormek anlaminda yasamak diyorlar -bak o kisim dogru gezentiligime diyecek laf yok- cok mu yasar az mi gorecegiz bakalim.

Son birkac haftada uc ayakkabi birden copu boylayinca baktim durum vahim! Ayakkabi almaliyim :))))

Gectigimiz hafta gittim kendime bir ayakkabi begendim. Nasil guzel nasil hos anlatamam (resmini bile cekmistim bir ara koyayim). Koca kisisi de “aa cok guzellermis” deyince hemen aldim tabii. Ama nasil guzeller nasil hos duruyorlar, boyle giyince tipim degisti resmen :) Degisir tabii ki cunku bir karis topuklari var… Iyi de anam babam senin o kadar topuk neyine, butun gun is yerinde essekler gibi kosturuyorsun… gel de benim gonlume dinlet, nasil seviyorum topuklu ayakkabiyi, nasil guzel duruyor o topuklular insanin ayaginda. Seviyorum iste anlayin, bambaska bir hastalik benim ki :)

Birde bu memlekette hatunlarin hepsinin boyu 1.20 :) kilo da en fazla 40 falandir herhalde. Dogal olarak hepsi topuklu giyip geziyor ortalikta. Eh hem ozeniyorum, hemde ayakkabicilarda hep cilginlar gibi topuklu ayakkabi var, duz ayakkabi yok ki :) Amma velakin ben bu ablalar kadar ince olmadigim icin, zavalli ayaklar bunca kiloyu o topuklularin ustunde tasiyacagim derken hasat oluyor. Tabii ki ilk is gunumde yine yamulmus ayaklar, bir suru yara banti ve bir suru yara ile dondum eve :( Yok bu ayakkabilar da olmadi. Giy bunlari bir kenarda otur ancak oyleler yani.

Baktim olmayacak bu haftasonu tekrar ciktim alisverise… Manyak miyim ne insan her hafta ayakkabi mi alir kendine! Koca kisisini canindan bezdirmek pahasina onlarca ayakkabici gezdik ve iki tane normal topuklu ayakkabi bulup aldim. Bin kere sordum “nasil guzelmi? Su mu guzel bu mu? Hangi numarasini alayim?” beyninin icine ettim adamin. Cok sevincliyim, cok mutluyum tabii ben yeni ayakkabi aldim diye. Cocuklugumun bayram arifeleri gibi butun haftasonu ayagimda ayakkabilarla gezdim evde hatta.

Gel gor ki yeni ayakkabilarim bugun yine vurdular ayagimi, yine ya yine :( Nedir benim bu cektigim ayaklarimdan yahu, hic rahat edemeyecekmiyim ben. Topal karga gibi dolaniyorum ortalikta. Vallahi yakinda yalinayak gezecegim haberiniz olsun.


Resimler Michel Tcherevkoff adli bir amcaya ait :) Hatirlayamiyorum galiba fotograf sanatcisiydi, tek hatirladigim bu resimleri gorur gormez bayildigimdi :) Acaba o da mi ayakkabi sorunsali ile bogusan karisindan esinlendi ki…
A.

14 comments:

  1. Yaşasın benim gibi biri varmış:)) Dünyada her ayakkabı ayağını vuran bir tek ben varım sanıyordum. Acıttığı için sandalet giyemeyen, yazın en sıcağında bile kapalı yürüyüş ayakkabılarıyla dolaşan bir hatun kişi olarak benzerimin olmasına sevindim:)))
    Sevgiyle...

    ReplyDelete
  2. Leylak Dalı hosgeldin,
    Yalniz olmadigima sevindim :) ben yine de mucadeleyi birakmadim vursa da acitsa da inatla giyiyorum yada giymeye calisiyorum.
    Bakalim kim kazanacak mucadeleyi :)

    ReplyDelete
  3. Hopp yanınızda bi yer açın bakayım banada...Bende ayakkabı tarafından vurulanlardanım...Her mevsim bir önceki mevsim zevkle giydiğim ayakkabı, terlikler tarafından ayaklarım yara bere içinde olur...Su toplar onlar patlar giyersin ayakkabı-terliği tamda o yaraya yine vurur. Sanki siniri dışarıda kalmış dişine dondurma, soğuk su gelmişte beynine sızı yollamış gibi...Bir keresinde vurulmuş ve yara olmuş ayağımı aynı gün içinde hem kaldırıma sürttüm hemde bir bayanın ince topuğuyla o yaraya darbe aldığımdan halamın nişan günü bana acı olmuştu..Rahmetli babaannemin kanteron otuy ve zeytinyağıyla yaptığı kanteron yağıyla ayağımı kurtardım...çok uzun oldu biliyorum yorumum ama kelime sınırlaması yoktu...

    ReplyDelete
  4. Bayılırım ayakkabı almaya. Fakat bende de farklı türlü bir arıza var anacım. Alır alır dolaba koyarım. Sonra içlerinden 1 hadi bilemedin en çok 2 çiftine takar ve döne döne aynılarını giyer dururum. Diğerleri de dolabımda yer tutmaktan öte bir işlev sergileyemez. Ay ne fenayım!! Aynı bela çantalarım için de geçerli tabii :)

    ReplyDelete
  5. Bayanlara damardan bugun konumuz :)
    alisveris ve aksesuarlar sevilmezmi.
    Ama vitrinde gorup vuruldugum ayakkabilar sonradan ayaklarimi vurmasalar en guzeli olurdu :)

    ReplyDelete
  6. Mavi Balon buyur gel :) sende pek bir bahtsiz bedeviymissin ama ben ne diyeyim yani :)

    NzN emin ol o kismi da var bende ;) iflah olmaz bir ayakkabi canta delisiyim, yeni aldigim cantadan bahsetmedim bile yuh artik demeyin diye :)

    ReplyDelete
  7. Yalnız değilmişim, öğrendim :)
    Kendi adıma sevindim, senin adına çok üzüldüm :/
    Ne alırsam alayım, ne kadar giyersem giyeyim muhakkak vurma olayını yaşarım.
    -dım...
    Taaa ki düne dek :)
    Dün kendime bir cici almışım :)
    Aldım, giydim-çıkarmadım.
    Dedim ayağımda kalsın :)
    Bugün de işe onlarla gittim :)
    Hayatımda ilk kez ne acı ne sızı ağlamak istiyorum mutluluktan :)
    İyidir ayakkabı delisi ve de canavarı olmak :D
    Bi' daha mı gelicez dünyaya?
    Giyelim doya doya, ayağımızda paralansın :)

    ReplyDelete
  8. Canım ben de senin gibiyim.ayakkabıyı 30 kere giyerim 30 kere ayağım yara bere içinde kalır.basit terlikler bile vurur ayağımı.seni çok iyi anlıyorum.fotoğraftakilere vuruldum yani.

    ReplyDelete
  9. anacım onları alıp eskitiyorsan ne mutlu alıp alıpta sonra bunları nasıl taşırım nerelere koyarım diye düşüneceksen o zaman kendine birazcık dur de istersen. ayakkabılar eskirde çantalar çok eskimez biliyorsun bir yerden bir yere taşınırken çantalar kola takıldığı gibi taşınmazlar hepsi birden sonra alimallah deli ayten derler adama seni seviyorum........

    ReplyDelete
  10. Ella cicim bende yalniz olmadigima sevindim, baksana hepimiz ayni dertten muzdaripmisiz :)
    Ama gel gor ki bu derde bir care bulmak lazim, omur gecmez boyle yara bere icinde :)
    Gule gule giy yeni cicilerini, sen o aldiklarindan bir 38 numara da bana gondersene bakim :)

    Nihan al benden de o kadar ya :( Dun giydim vurdular bugun yine yilmadan inatla giydim yuruyemiyorum su anda :D
    resimler super degil mi, vurulmayacak gibiler mi :) sevindim begendigine. Inanilmaz guzel seyler yapmis daha da fazlasi vardi da ben bir iki tanesini koydum sadece.

    ReplyDelete
  11. anacim sen hic merak etme hallederim ben ;) senin tek derdin biz nasil tasiniriz zaten :)
    H. diyordu gecen "sen eskileri atmiyorsun ondan cokmus gibi gorunuyor" diye, bende eskiyenlerin hepsini attim, endiseye mahal yok yani :)
    bende seni seviyorum

    ReplyDelete
  12. ne zaman yeni ayakkabı alsam sonra markete gidip bi ton yara bandıda alıyorum bi kısır döngü oldu hayatımda bu

    ReplyDelete
  13. Ne renkli kişiliğin var sana bayılıyorum canım.
    Şu ayakkabı meselesine bende katılmak istedim de.
    Evde onlarca ayakkabım var, bende ayakkabı almasını çok seviyorum ama bir türlüü eskimiyorlar eee eskiyince de almak olmuyor. görüyorum cıvıl cıvıl ayakkabıları almak müsriflik oluyor yani anlayacağın kısır bir döngü.
    Gülüm sana buralardan ayakkabı mı göndersen, ne desin...

    ReplyDelete
  14. zey0zey hosgeldin klube :)
    evdekileri bitirdim iki gundur, alinacaklar listeme yazdim tekrar :)

    YAŞAMIN KIYISINDA cok tesekkurler, nasil mutlu oldum yorumunu okuyunca :)
    Ne guzel ayakkabilarin eskimemesi, ben nasil beceriyorsam eskimek ne kelime parcaliyorum resmen :) Akil sir erdiremedim ben bu ise.

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails