Friday, August 27, 2010

Bollywood filmleri

Aksamlari bazen atiyoruz kendimizi televizyonun karsisindaki koltuga yemekten sonra, elimize aliyoruz kumandayi basliyoruz hepi topu 3-5 tane olan televizyon kanallarinin arasinda gezmeye. Biri Singapur kanali, biri Asya kanali, bir digeri Malezya kanali, oburu Cin kanali… Ama en onemlisi bir adet Hint kanali var. Kelimelere sigdiramayacagimi bile bile yazacagim. Kanalin esas ismi “Vasatham” ama logoyu yapmak icin oyle zorlanmislar ki biz bir sure kanalin ismini “asatham” zannettik :)

Her seferinde gidip gidip bu kanalda takilip kaliyoruz. Hakikaten saka gibi bir kanal. Moraliniz mi bozuk? Keyfiniz mi yerinde degil? Ya da yapacak birseyiniz mi yok… Aciyorsunuz bu kanali hersey degisiyor :) Oyle Cem Yilmaz gosterilerine gitmeye calismaya ve dunyanin parasini dokmeye gerek yok, hatta Cem Yilmaz’in da bu kanali seyretmesi lazim ufku acilir, kimbilir neler cikarir neler :)

Oncelikle bol bol hint filmleri var :) hintliler denince Bollywood gelir cogu insanin aklina. Tabi dogal olarak bol miktarda dans, vizildayan sesleriyle sarki soyleyen teyzeler, evde buldugu tum cula caputa kendini sarmis ve buldugu her seyi takip takistirmis rukus ablalar ve de en onemlisi birbirinde kiro killi biyikli, kara kara amcalar var ki… anlatilmaz izlenir diyorum :)
Bu kanali actigimizda en cok yaptigimiz sey ise televizyondaki tiplerin turk benzerlerini bulmaya calisarak eglenmek :) Aramizda mutlaka soyle diyaloglar geciyor;

“Aaa bak bak Bulent Serttas’in hintlisi…. puhaaaaa”
“anam bu ne, bak Ibrahim Tatlises’in hint versiyonu bu :))))”
“bak bak bak su adam kucuk emrahin hintlisi degil mi :D”

Gectigimiz aksam yine boyle bir filme takildik, film yeni bir film ama bizim 80 ve 90li yillardaki filmlere benziyor. Koltukta iki buklum olduk gulmekten dur dedim cekeyim fotograflari, benim bunu bloguma koymam lazim. Resimler televizyondan cekildigi icin ve ben bir yandan guluyor oldugum icin bulaniklar biraz, ama karar verdim en kisa surede bir filmden parca cekip koyacagim durumun vehameti tam anlasilsin diye :)
Ve ilk bomba film karesiyle basliyorum :)))) Bu arkadas basrol oyuncusu. Zaten fotograf anlatiyor herseyi :D


Burada kahraman modunda, ama aslinda serseri ruhlu hahaha :))) birkac kotu adam pataklamakla mesgul...


Bu da esas oglan, aslinda ilk gorunen serseri kilikli cengaver ile ikiz kardesler :)) ama bu iyi aile cocugu olan :)


Esas oglan basit bir cingene kizina asik oluyor her hikayedeki gibi :))) ama tiplere cok yakindan bakin lutfen, burada hafiften cilvelesiyorlar ve dans etmeye moduna giriyorlar.
Ne alakaysa adam kizi "sari"ye dolamaya basliyor. (sari hintlilerin yerel kiyafeti bu arada)


Bu karedeki de modern gorunuslu, rahat ve kotu kadin hahahaha. Arkadakinin bakisa dikkat :)))


Bakistan sonra da cekete ve icindeki gomlege dikkat!! O ne renktir oyle :D


Ve iste basliyor, dans dans dans :)))) O sumsuk kiz birden bire kugu oluveriyor dans ederken :))) Tabii oyle tek basina dans etmek yok bunlarda en az 15-20 kisilik grup lazim.



Kendilerinden gectiler.... allahim siz birde bu filmin gercegini gormelisiniz ya, inanilmaz komedi.


Tiplere dikkat!!! Hahahaha hem soyluyor hem dansediyorlar, bi cesit ayin gibi bu da :)) bu arada sag arkadaki killi dansciya dikkat, tipe bak bildigin sacli sakalli, tipsiz amele bisey, ama tutamiyorsun vingir vingir dans ediyorlar :))


Bir de bu eleman zengin ve yakisikli sahsiyet yani :D gerisini siz hesap edin... Hele o biyiklar yok mu vayyyy :)) Kizlar boyle yakisikli gordunuz mu hayatinizda? Brad Pit halt etsin (ben onu severim sizi bilemem) :))


Koptuklari andir bu an, dolayisiyla bizim de kotugumuz ve gulmektn kirildigimiz an :)))


Kostumler degissede dansa ara vermek yok, tam gaz dansa devam :))) Bir de bu elemanlar her ortamda her kosulda dans ediyorlar. Bazi filmlerde bakiyorsunuz bir an biri olmek uzereyken aglasiyorlar, ya da cok ciddi bir aile tartismasi az sonra bir bakiyorsunuz hoppa baslamislar dans etmeye, hepsi ortada... bir de zengini fakiri konusu komsusu dans ediyor :))
Merak ediyorum kameraman nasil sabit durup cekiyor bunlari o anda, kesin onn da ici gidiyordur hahahaha

Son 10-15 dakikadir dans ediyorlar... Filmin yarisi dans zaten :)


Ay birde oynasip cilvelesiyorlar ki... yorum yapmiyorum burada :D


Al sana bir baska kostum daha, ve bu kacinci sarki hic bilmiyorum :))) Hatun kisi zengin ve yakisikli!! adami buldu ya, duramiyor yerinde paso oynuyor :)


Birkac tane de diger programlardan ve reklamlardan kareler...
Bu kare ciddi bir tartisma programindan :) Teyzenin kiyafet ne oyle, haydi onu gectim konuklara dikkat ediniz, konu ne bilmiyorum ama bana tartisma konusunun basligi "Hintli kasaplarin sorunlari" gibi geldi :D




Bu da reklamlardan bir kare, saka degil aynen boyle takip takistirip geziyorlar :) Zengini degerli seyler takarken fakirlerde ne bulursa onu takiyor :) ama can mi dayanir bu kadar fazla takiya :)



Ve klasik filmler kusagindan bir kare :)) Klasikleri daha dogrusu siyah beyaz filmleri daha bir alem. Bu arada ortadaki eleman rahmetli Zeki Muren'e benzemiyor mu? alin size Zeki Muren'in hintlisi :)))


Iste bu da en son bombamiz :))))))))) Bir yetenek yarismasi (kesin dans yarismasidir baska bisey yok zaten) reklami bu. Ablanin ifadesi bitirdi beni... gecenlerde bir de dans yarismasi vardi ki bu kanalda offff, esas komedi oydu :) Neyse bir sonraki hedefim kameraya cekip buraya koymak olsun :)


Aaa unutmadan soyleyeyim, "Istasyon Cafe" de yaziyorum bendeniz arada bir, bekleriz buyrun gelin bir cay kahvemizi icin ;) Bu da ilk yazim benim.
Herkese cok guzel bir haftasonu diliyorum.
A.

14 comments:

  1. hahahah süper bir post olmuş..
    hiç tahammül edemem hint filmlerine :))
    5. karedeki kadın turkan soray erkek ıse talat bulut gıbı geldı bana :))

    ReplyDelete
  2. ama ama ben bütün çocukluğunu hint filmleri izleyerek ve kendini hintli sanarak geçirmiş biriyim. hala da en büyük hayallerimden biri en az 1 ayımı oralarda kadın ve çocuklarla çalışarak geçirmektir.
    hintliler dans etsin ben seyredeyim :)
    bütün harçlığımı hint filmi kasetleri kiralamaya harcardım bir zamanlar.
    hala da yeri ayrıdır bende. bollywood filmlerini severim:) oturup baştan sonra seyredecek gücüm artık yok ama içimde bi şeyler hop ediverir dans eden hintli görünce....
    sen bu karelerle beni aldın taaaa yıllar öncesine atıverdin cicim!! :)

    öperim!

    ReplyDelete
  3. 'Berrin' cok eglenceli oluyor, biz cok guluyoruz ama tabii ki maksimum 15 dk sonrasina dayanilir gibi degil :) bu arada turkan soray ve talat bulut benzetmesi iyi olmus :D bak gordun mu insan mutlaka birilerini buluyor benzetecek :)

    NzN bende seviyorum hintlileri, bir ara detaylari ile yazmayi dusunuyorum hatta ama cok negatif seyler de var gozume carpan. Ozellikle temizlik konusu anlatilmayacak kadar kotu. Yani birak bir ayi bir hafta dayanamazsin diyorum :)

    ReplyDelete
  4. Ooo A-H sen ne diyorsun ne temizliği :D O filmler 3-5 günde çekiliyor neredeyse ve o kadar film çekiliyor ki yılda Hindistan'da aman ki aman :D:D Saçma anlarda hani böyle boşluğa düştüğümü falan düşündüğümde açıp izliyorum ben bu filmleri kafa karşıklığına birebir :D:D O dans sahneleri nasıl ama beni benden alıyor :D:D

    ReplyDelete
  5. "Hintli kasaplarin sorunlari" nı merak ettim. Oturur izlerdim dillerini anlasam.

    ReplyDelete
  6. Ben sen anlatırken yazını okurken güldüm izlerken ne olurdum bilmem. hala gülüyorum yaa...

    ReplyDelete
  7. canım bu yazına bittim.gülmekten öldüm.yani onların amacı zaten her olayı dansa bağlamak.istasyondaki yazınlada hafif buruldum.ellerine sağlık.klavyeye basan yani:)))))))))))))

    ReplyDelete
  8. Loum yanlis anlamissin sen beni, temizlikten kastim gundelik hayat ve kisisel seylerdi :)o kisim hakikaten kotu yani :/
    ben ne anlarim filmden falan o senin isin ;) ama hic sasmam bu filmin uc bes gunecekildigine, hatta birkac saat bile olabilir :D

    C3Moi amcalarin tipleri bende oyle bir izlenim birakti :) ay zaten konusma konusuna hic girmeyelim, oyle bir dilleri varki tiplere mi gulesin konusmaya mi sasirasin bilemiyor insan :)

    ReplyDelete
  9. Mavi Balon kararliyim ilk firsatta kameraya cekip koymaliyim :)

    Nihan sagolasin :) Gulunmeyecek gibi degiller gercekten. Hani insanin morali bile bozuksa unutuyor herseyi bunlara gulerken :) Bir cesit meditasyon yani :)

    ReplyDelete
  10. ben de güler geçerdim. ama iyi işler de yapıyorlar. slumdog millionaire biraz fikrimi değiştirdi. hiç de küçümsenmeyecek bir film endüstrisi.

    ReplyDelete
  11. İBRAHİM ben nedense hep kotulerine denk geldim zannedersem :)
    slumdog millionaire konusunda haklisin iyi bir yapim ama gecen onunla ilgili bir program izledim de oldukca ilgincti. Yonetmeni canindan bezdirmisler biz ne zaman dans edecegiz diye :D en sonun da yonetmen dayanamamis tamam dans edersiniz ama ancak filmin sonunda demis :)
    Yani demem o ki danssiz film hintliler icin tuzsuz yemek gibi birsey.

    ReplyDelete
  12. vallahi bence de 15 dk'dan sonrasına katlanılmaz, ringaa ringaaaa :))) ama o rengarenk kıyafetler giydikleri kalabalık sahneler hoş görünüyor değil mi?

    ReplyDelete
  13. Heh tam oldu şimdi.
    Yarın sabah gidicem işe, sabahın köründe departman müdürüme (ki şirketin en rütbelilerinden biri oluyor kendisi dünya genelinde) günaydın! diyeceğim.
    Bunu da gülümseyen bir yüzle, samimi bir ifadeyle yapacağım.
    Sonracığıma gün içinde gelip bana soru soracak, bunun asansörde karşılaşması var, toplantısı var.
    Eğitimi var...
    Karşısında Pavırpoyint prezenteyşın olayına girdiğinde ciddi bir surat ifadesiyle sunumumu yapmam gerekliliği var.
    Eeee, adam Hintli!
    Çok ta cici biri.
    Gel de yap şimdi.
    Bugüne dek tek bir düşünce geçmedi bu konuya dair aklımdan.
    Allam allam düşünemiyorum onu sağda solda dansederken :) Ahahahahahaha
    Yok yok. Silmem lazım aklımdan Hindistan'a dair herşeyi.
    Hakkaten ya.
    Ayayayay inşallah manyakça sırıtıp-gülüp rezil olmam.
    Yarın son günü, pazartesi tatile çıkıyormuş 2 hafta. İsabet olur.
    Ringa ringa tım tırım tırım laylaylay! :D Ahahahahahahahaa
    Ciddi şeyler düşünmem gerek.
    Gülmemem gerek.
    N'aptın sen ya şekerim?
    Cidden ben hayatta rol yapamam :)
    İçimdeki yüzümdedir, sözümdedir.
    Nasıl yapıcam... ayayayayay! yaktın beni A!
    Ringa ringa tım tırım tırım laylaylay-çıkı çıkı çık. Ahahahahahaha :)

    ReplyDelete
  14. Ellacim bittin sen :)))
    bende simdi senin halini dusunup guluyorum, senin patron konusurken kafayi da salliyormu saga sola :D
    Hepsi saka gibiler yahu, her an zirt diye atlayip ortaya dansa baslayacaklar gibi geliyor bana :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails