Monday, August 16, 2010

YOG gelmis hosgelmis

Uzunca bir suredir tantanasi var ortalikta ama biz pek ustunde durmadik acikcasi, beldi de farkina varmadik bu kadar buyuk ve onemli birsey oldugunun.

YOG ne demek? “Youth Olympic Games” in kisaltilmisi, yani genclik olimpiyatlari. Hemde dunyada ilk kez gerceklesen bir organizasyon. Ilk genclik olimpiyatlari Singapur’da gerceklesiyor, 14-26 Agustos 2010 tarihleri arasinda ve bizde buna sahit oluyoruz.

Dedigim gibi basta pek uzerinde durmadik ve onemsemedik acikcasi… Inanilmaz yogunuz ya, vaktimiz yok ivir zivir seylere bizim. Birde gicigiz zaten olimpiyatcilara :)

Sebep? Cunku koca kisisinin isyeri - ki koskoca universitenin kampusu oluyor :) – abluka altinda bir suredir bu organizasyondan dolayi. Ise gidip gelmeleri, ulasim, kontroller, yollar derken hersey iyice cigrindan cikti. Eh bizde hemen sucluyu bulduk “Olimpiyatlar”, dolayisiyla da hic pas vermiyorduk bu etkinlige :)

Gectigimiz gece YOG’nin acilisi vardi, oturmus televizyonun karsisina ne izleyelim diye karistirirken karsi karsiya geldik. Kendini izlettirdi acikcasi :) Inanilmaz buyuk ve guzel bir organizasyon olmus, cok basarili bulduk. Harika bir gorsel solendi. Acikca belli oluyor ki dunyanin parasini akitmislar bunun icin, ama degmis bence… Hatta bittikten sonra aa niye gitmedik keske bizde gitseydik diye hayiflandik ve bir sonraki haberlerde aslinda biletlerin haftalar once bittigini ogrendik :)

Sabah Turkiye’nin karsilasmalari ile ilgili bilgi almak icin YOG’nin sayfasina girdim birde baktim acilis toreninin fotograflari, dayanamadim paylasayim dedim…
Iste bu ufakliklar olimpiyatlarin maskotlari :) Benim favorim tabii ki kiz olan, ne cici degilmi mavis mavis. Bu maskotlarin nereden ciktigina gelirsek. "Merlion" yani "denizaslani" Singapurun sembolu, aslan balik karisimi bir yaratik. Maskotlari da ondan turetmisler anladigim kadariyla.


Iste bu da "Merlion" heykeli.


Buyuk acilis icin "Marina Bay" secilmis, sehrin marinasi, yani en gosterisli ve turistik yeri tabii ki... Heryer isil isildi ve her yerden havai fisek atildi bol miktarda. Sahne gercekten cok buyuktu, sahnenin bir kismi da suyun uzerine yapilmis zaten.
Tam karsida gorunen uzeri gemi seklindeki bina da yeni yapilan otel. Singapurlular icin bu otel cok muhim birsey, hatta ovunc kaynagi bir ara bunu da anlatirim.

Gunlerdir olimpiyat mesalesi Singapur'un dort bir kosesini gezdi durdu. Son olarak bu asagidaki "Phoenix" in uzerinde en buyuk mesaleyi yakip olimpiyatlari baslatmak icin yol aldi. Gemi kiyiya yanasinca olimpiyat mesalesi suyun uzerine kurulmus yoldan tasindi kiyiya. Dedigim gibi tam bir gorsel solendi, resimler ne yazikki gercek goruntuleri anlatmaya pek yetmiyor bu noktada.
Bu kismi cok sevdik, "suyun uzerinde yuzen ve kanatlari sudan olan bir phoenix" fikri oldukca ilginc geldi bana, bence iyi dusunulmus yaratici birsey...


Ve son olimpiyat atesini deniz feneri seklinde yapmislar (biliyorum bu isim kotu seyler cagristiriyor hepimize ama bu iyisinden). Phoenix'den indirilen mesale ile son olarak bu buyuk olimpiyat atesi alevlendirildi...



Arka planda Singapur'un unlu donme dolabi "Flyer"


Ve sovlarda oldukca guzeldi. Cok fazla emek, para ve zaman sarfedilmis, belliydi...
Vee bizim gencler :) Umarim guzel derecelerle donerler memlekete...


Bunun ne oldugu hakkinda hic fikrim yok sadece resimlerin arasinda gorunce onu da kopyaladim buraya, ama inanilmaz merak ediyorum iclerinde ne var acaba?? bende istiyorum...


Neyse efendim benden bu kadar, resimler Singapur Olimpiyatlari resmi sayfasindan kopyalanmistir, olur ha kizmasinlar :) linkini de vereyim.
A.

9 comments:

  1. Olimpiyatları yerine görmüş gibi oldum yazınızda...gece görüntüleri ışıl ışıl hele ki sevimli maskotları bende çok beğendim!Görsel bir şölene dönüşen; “Youth Olympic Games” genclik Olimpiyatları paylaşımın için teşekkür ederim...Çok güzeldi...
    Sevgi ve esenlikler dilerim...

    ReplyDelete
  2. Esmir begenmene sevindim :) bizde televizyondan gorduk ancak, ama ilk firsatta en azindan Turkiye'nin maclarina katilmak istiyorum umarim ona firsatimiz olur - gormek anlaminda yani ;)
    ben tesekkur ederim, sevgiler :)

    ReplyDelete
  3. şu ana kadar haberim bile olmamıştı A-H'cim, gerçi malum son zamanlarda hayat hastaneden ibaret oldu bizim için :) ama arada güzel bir detay olarak pek hoşuma gittiii...
    acaba ben mi kaçırdım yoksa gerçekten de duyurulmadı mı bu olay buralarda bilemiyorum...

    fotoğraflar pek şahane..
    keşke daha önceden haberini olsaymış da hazır oralardayken kaçırmasaymışsınız bu açılışı:))

    ReplyDelete
  4. YOG deyince devamında YOGurt gibi bi'şey bekledim bu uykusuzlukla :)
    Hahha :)))
    Harika olmuş.
    Adamlar ne yaparlarsa yapsınlar hakkını veriyorlar.
    Burası kesin.
    Phoenix'e bittim. Nasıl bir yaratıcılıktır!
    Muhteşem.
    Tek kelimeyle muhteşem.
    Çok teşekkür ederim cicim bunları bizimle paylaştığın için.
    Yazmasan, YOG deseler yoğurt mu? der geçerim.
    Sayende bilgi birikimimiz artıyor :P

    ReplyDelete
  5. NzN zannedersem Turkiye'de pek haber olmadi, bende izledigim online gazetelerde rastlamadim hic.
    Gosteri gercekten goz aliciydi, napalim bizde televizyondan seyretmekle yatindik :)
    Bu arada babanin durumu daha iyi zannedersem? umarim biran once kavusur eski sagligina.
    sevgiler

    Ella singapurun en vazgecilmez seylerinden biri de kisaltmalari, sasip kaliyor insan nerden buluyorlar bunca kisaltmayi diye :) olmazsa olmaz yani, olimpiyatlarada bulmuslar bir YOG, bende o neymis yahu dedim durdum ilk basta. belkide ondandir pek onemsemeyisimiz bu olayi :)
    Hakikaten phoenix muhtesemdi, hatta sovlarin tamami cok yaratici ve etkileyiciydi :)
    bisey degil bu arada ;) ne demek efendim, gezecegiz gorecegiz paylasacagiz tabii ki :)
    seninde yeni paylasimlarini bekliyoruz hasretle :)

    ReplyDelete
  6. babacık evde dinleniyor. hala istanbul'da oldugu için hafif bir depresyon başlar gibi. bu da çok normal 1 ayı geçti bile...
    ama her gün daha iyiye gidiyor allaha şükür ki bu da en önemli şey bizim için şu anda :)
    öperim!

    ReplyDelete
  7. NzN aman derdi istanbulda olmak olsun sadece,o gecer gider sonucta, sagligi yerinde olsun onemli olan o ;)

    ReplyDelete
  8. Sevgili A-H blog sayacımda her daim senmişsin gördüğüm taa beni Singapurlardan okuyan senmişsin mi? kim diye merak ediyordum hatta yazı bile yazacaktım kim bu sadık okuyucum diye.. çok sevindim kim olduğunu bulduğuma tamam biraz hayal kırıklığına uğradım itiraf edeyim hani şöyle yakışıklı biri bekliyo insan ilk anda... yine de teşekkürler :))))))))))))

    ReplyDelete
  9. Mavi Balon guldurdun beni bol bol :)))
    ne diyeyim ben simdi bilemedim :) hayallerini suya dusurdugum icin uzuldum valla ama elden gelen bisey yok benden sana hayir gelmez bu konuda :)))
    hem bak kendi kendimi ifsa etmis oldum gordun mu. su sayaclar cikti mertlik bozuldu :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails