Thursday, March 24, 2011

Mutfak gunlugu

Ben mutfaga ne girsem kocakisisine eziyet oluyor. Cunku tariflerini bir arada tutmak gibi bir aliskanligi olmayan ben her seferinde adama “su tarifi bir arasana internetten”, “bilmemnenin malzemeleri nelermis”, “dur bi musade et bilgisayardan tarife bakayim” seklindeki tacizlerle benim yoklugumu firsat bilip kirk yilda bir bilgisayara elleyebilen kocakisisine hayati dar ediyorum :))) Bilgisayarin tepesine cokup kocakisisine elletmedigimi cok pis itiraf edip kendimi ele vermis oluyorum bu durumda, yarin obur gun adam derse senden bana firsat kalmiyor diye yedik nanayi :))

Tum bunlardan yorulan kocakisisi – tarif nobetciliginden bahsediyorum bilgisayardan degil – gecenlerde demezmi “sen neden kendine yemek tarifi kitabi yapmiyorsun hem hepsi bir arada olur ugrasmazsin” diye. Gerci bunun altinda “yetti canima bana buldurdugun tarifler, yaz bir kenara da kurtulayim senin dirdirindan” yatiyordu ama sonrasinda gelen cumle cok ilgimi cektiginden ilk kisma cemkirme ihtiyaci gormedim :D Sonrasinda da ekledi “gecen gun kitapcida super bir tarif defteri gordum, sayfalarinda yemek tariflerine yonelik eskiz ve cizimler var hep, tam senlik!” diye.

Hemen ilk firsatta o kitapciya ugranip kocakisisinin bahsettigi defterlere bakildi :) Defter degil tabii, bildigin ajanda veya gundem adiyla “Moleskine”. Moleskine yillar oncesinin dusunurleri ve sanatcilarindan kalma bir cesit akil ve eskiz defteri aslinda ama firsatci bir firma (Italyan sanirim) bu ismi kullanarak bu tur defterleri uretmeye baslamis ve parayi kiriyor :))) Bildigin not defteri veya ajandasinin fiyati 20-30 dolardan basliyor ama guzel yapmis simdi adamlar haklarini yememek lazim. Eminim Turkiyede de vardir, biz milletce pek merakliyizdir boyle marka seylere degerinin bikac kati para vermeye…

Herneyse sadede geleyim :) Hakikaten kocakisisinin bahsettigi deftere bayildim, tam bir tarif defter olarak dizayn edilmis ve ici inanilmaz guzellikte cizimlerle dolu, mutfak malzemeleri, yemek tarifleri, tum ayrintilar beni benden aldi :) Bakiniz asagida bahsettigim “Moleskine passion recipe journal” a dair nette bulabildigim bazi resimler ve hatta video var. Ama gercegi bu resimlerdekilerden de cok daha canli ve harika. Adamlar gercekten biliyorlar islerini. Kaldi ki sadece yemek kitabiyla kalmayip bir suru seri yapmislar; muzik, film, kitap, saglik, kedi, kopek ve bahce icin ayri ayri. Herbiri birbirinden guzel ve orjinal.





Iste boyle sirin cizimlerle dolu ici, hatta bu ne ki bazi sayfalar resmen sanat eseri gibi :)








Gelgelelim kaptigim gibi kasaya yonelmeden once iyi ki fiyatina bakmis bulundum :D Insaf yahu o paraya bir ay gecinen aile var!! (Gora repligimizi de sokusturduk tamamdir). Velhasil ne kadar muhtesem olsa da icim gitmedi o fiyata almaya, dedim kendi tarif kitabimi kendim yaparim :) Hemen oradan kumas kapli rengarenk baska bir defter kaptim, bir de bir kucak dolusu rengarenk ispirtolu veya gazli veya keceli kalem :))) Bu demek oluyor ki uzun zaman aradan sonra yeniden cizmeye basliyorum, bakalim neler cikacak. Okula yeni baslayan cocuklar gibi sevdim yeni defter ve kalemlerimi, hatta hemen birde fotograf cektim dayanamayip.

Haftasonu basliyorum cizimlere haydi bakalim…


Dip not: bloglar acildi haberi yalanmiydi allah askina? iyi numara valla veryansin eden halki uyutmak icin acildi ayagina yatip acmamak!! vay benim ozgur ve demokratik ulkem :(

18 comments:

  1. Defterin hastası oldum ama senin yapacak olduğun defter en azından fikren daha hoşuma gitti. Kocan akıllı adammış ehe:)
    Bloga işten ulaşabiliyorum ama evden ulaşılmıyor şimdi de . Bugüne kadar tam tersi geçerliydi.
    Delirtme seviyesine varmak üzere...

    ReplyDelete
  2. yok yok bu kez açıldı sanırım... :) senin kocan ne yaptı da adama böyle işkence yapıyorsun :D

    ReplyDelete
  3. Asli bende hastasi oldum, gidip gidip bakiyorum arada hehe :)
    Kocam akilli adamdir sagolsun bosunami aldim onu :D bak yine kendime pay cikardim ya :))
    Bloglara da bir kufredesim var ki sorma :( resmen dalga geciyorlar insanlarla, kapanirken bir gunde kapaniyor da acilirken neden acilamiyor...

    zağanos sanirim herkesin ki acilmadi, cogu kisiden giremiyoruz diye duyuyorum :(
    adam birsey yapmadi yahu, benim tez canliligimdan ve sabirsizligimdan bu durum :))

    ReplyDelete
  4. o zaman sanırım şöyle demek gerekli teknloji sana sorduğun sorulara sesli cevap veren bir robot kocana da senin yaptığın işleri yapacak bir robot versin ki sizde bol bol gezin :)
    dipnot: bi de sapıttırmayacak kadar bol paranız olsun
    dipnot2:niye bu kadar iyi niyetli oldum ki şimdi?

    ReplyDelete
  5. Yemek yapmakla ya da tariflerle hiç sorun yaşamadım;netten araştırma da yapmam.
    Defter çok güzelmiş,parası da:)
    bir dönem deli gibi sofra dergileri alırdım ama artık almıyorum.Beynimde bilgi birikiminden kocaman bir çöplük var,delete etme zamanı geldi ve yemek falan yapmak istemiyorum.
    Anarşist ruhlu oldum çıktım:)

    ReplyDelete
  6. Blog işi bildiğin Arapsaçı, çöz çözebilirsen:))
    Şu yapacağın defteri nasıl merakla bekliyorum bilsen, böyle şeyleri pek severim. Haydı hemen yap, hemen koy bloga, kolay gelsin...

    ReplyDelete
  7. zağanos bana cevap verecek robot olur ama kocama benim yaptigim isleri yapacak robot olmaz, istemem oyle robot mobot evimde :)))
    gezme kismi da iyi guzelde, goruyorsun dunyanin halini yahu vallahi gezmekten sogudum :(
    dipnota cevap: bol para eninde sonunda sapittirir ama sagolasin guzel dilekmis bu :)
    dipnot2 ye cavap: hakikaten bu ne gonlu bolluk boyle :D

    ReplyDelete
  8. Sıradan bir balık anarsistlik degil sen harbi harbi yorulmussun mutfak islerinden :D

    Leylak Dali bende pek severim boyle isleri cocuklugumdan beri :) ama cizdiklerimi koyarmiyim buraya bilemem, zira o kadar super cizerler varki ortalikta benimkiler cocuk karalamasi gibi kalir yanlarinda, ayip olur :)

    ReplyDelete
  9. sevgili A-h,
    ilk yemeğini merak ediyorum deftere geçireceğin.
    mesela melemen yapmaya kalksan, nasıl çizeceksin!
    hadi onu bıraktım.
    defterinde ki, ilk yemek ne olacak.
    birde o kocana demişsin naniyy.
    bayıldım yaa.

    ReplyDelete
  10. creep sonunda spam kismina gitmekten kurtulmussun gibi gorunuyor :))
    yahu ne menemeni, onu tarif kitabina yazmaya gerek yok artik :D hem ben kafayi uzakdogu yemekleri ile bozdugum icin su siralar sanirim uzakdogu yemekleri ile baslarim.

    ReplyDelete
  11. bayılırım defterlere, hele güzel çizimlerle bezenmiş defterlere. çok merak ediyorum güzel çizimlerini, rengarenk ne canlı şeyler çıkar kimbilir. görmek için sabırsızlanıyorum:)

    ReplyDelete
  12. canım ne hoşmuş hakkaten.bende bazen çizerim demek farketmeden çizimli yemek defteri moleskinim olmuş:))tatillerde de keçeli ve pilot kalemle gittiğimiz kafelerde,sağda solda çizerim bazen,fotoğraf yerine geçebiliyorlar.:))defterin ve markerlarını seveyim. bakaloım neler çıkacak.:)))))

    ReplyDelete
  13. bloglar konusunda haklısın galiba. tuhaf bişeyler döndüğü kesin:(((

    ReplyDelete
  14. Judy dur yahu strese girdim bak simdi, ya cizdiklerim dusundugum gibi olmazsa :/

    Nihan senin eline su dokemeyiz tabii ki ;) Hakikaten iyi fikirmis birseyler cizmek, o eski usul sirf tarifli defterler yerine, daha canli ve renkli. Benden neler cikacak gorecegiz bakalim :))

    ReplyDelete
  15. A-H su siteyi gormus muydun?

    http://www.theydrawandcook.com/

    Yaptiklarini burayada gonderirsin :)

    ReplyDelete
  16. Burcak cok iyiymis bu site gormemistim, tesekkurler :)
    Tabii benimkiler oyle iyi olabilirse gonderirim ;)

    ReplyDelete
  17. bende simdi senin kitabini merak ediyorum özelliklede cizimlerini..
    eminim cok orjinal bir sey cikacaktir ortaya:)

    ReplyDelete
  18. ay stres oldum simdi ben ya guzel birsey cikaramazsam... neyse o zamanda yayinlarim yaptigim sacmaliklari birlikte guleriz :))

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails