Sunday, March 13, 2011

Biten bir haftasonu daha, hayatin tadi cikolata ve deprem...

Ben her pazar asik olurummmm... diye bir sarki vardi hani :) Tamam tamam biliyorum ben her bahar asik olurum o :))

Pazar gunu sona ererken, gecenin karanligiyla birlikte hep bir huzun cokuyor icime, haftasonunu adam gibi degerlendirememisim diye hayiflanip her seyi bir arada yapmaya calisiyorum kalan birkac saatte. Gece yarisina dogru bir enerjik oluyorum iste boyle :) Eh bende firsattan istifade bloguma yazayim dedim...

Bu haftasonu pek verimsiz gecti aslinda, sebebi gecen haftasonu yaptigimiz spor! Gittikce buyuyen gobekleri kontrol altina alalim, hazir yagmurlar da bitti hava isindi diyerekten gecen pazar gunu attik kendimizi disariya "Badminton" oynamaya. Ammavelakin... spor yapmayi kirk yilda bir aklina getiren bendeniz isinmadan girisince olaya, birde ustune ayi gibi abaninca elimdeki rakete kaslarimin canina okudum. Sonuc; incitilmis bir sag kol kasi ve butun hafta agri sizi. Sonucta cuma gunu doktora gidilip bir zahmet ilac aldim ki kendime gelebildim. Ama bu haftasonu da gume gitti o ayri.

Geleneksel olarak haftasonunu evde gecirince attim kendimi mutfaga. Bu ne bicim ikilemdir, buyuyen gobegi eritmek icin spora gidip kendini mahveden insan evde istirahate cekilince mutfaktan cikmaz!! Celiskilerle dolu bir insanim velhasil :))
Super bir cikolatali truff ve harika makaronlar yaptim :)) Hepsini de toz ettik onumuzdeki hafta yine spor var :D

Makaronlar apayri bir yaziyi hakediyorlar, zira Fransiz makaronlarini kollarinin altindan gecirir kivamda oldular :) Bir ara yazacagimdir...

Cikolatali Truff'e gelince, anlatilmaz yasanir diyorum. Kocakisisi dolabin onunden ayrilamadi, cigercinin onundeki kedi gibiydi, truffler bitti o rahat bir nefes aldi :))) Yapimi inanilmaz kolay olan bu truffleri bu kez bende cok tuttum, orijinal ve oldukca pahali orneklerini aratmayacak lezzetteydiler :)


Alin kagidi kalemi elinize, tarifini veriyorum simdi, bu kiyagimi da unutmayin ;)

Cikolatali Truff

Malzemeler;
-1 cup cig krema (sanirim bir su bardagina denk geliyor bu-cup amerikan olcu birimi)
-400-450 gram siyah cikolata

Yapimina gelince;
Oncelikle kremayi bir kapta isitiyorsunuz, kaynamasin dikkat! Isinan kremayi kucuk parcalara bolunmus cikolatanin uzerine dokuyorsunuz ve orta kisimdan disa dogru karistirmaya basliyorsunuz. Birkac dakika icinde homojen, koyu krema kivaminda bir karisim elde edeceksiniz. Eger tum cikolata erimezse, ici sicak su dolu bir kaba koyup karistirmaya devam edin cikolata eriyene kadar. Elde ettiginiz homojen karisimi once oda sicakliginda sogutun, oda sicakligina gelince dolaba koyup 3-4 saat donmasini bekleyin. Sonrasinda da ister elinizle ister baska aparatlarla yuvarladiginiz cikolata toplarini kakao ya da cikolata parcalarina bulayin. Yuvarlama kisminda ozellikle cok cabuk olmak lazim zira bu karisim oda sicakliginda cabuk eriyor (hele Singapurda!!!) Dolayisiyla Isvicre'nin nicin cikolatacilikta iyi oldugunu anliyoruz burada :)) Cikolatanin sicaktan erimedigi ve sekillendirilebildigi yegane yer olsa gerek :D

Eh sonrasinda da afiyetle yiyoruz bu cikolatalari, hele hele aci turk kahvesinin yaninda mukemmel oluyorlar :)

Bunlarda yeni tecrube ettigimiz diger lezzetler; biri "Kiwi-berry" yani kiwinin bogurtlengillerle akraba evliliginden dunyaya gelen cocugu :)))) Valla ne oldugunu bende bilmiyorum acikcasi kiwinin uzum buyuklugundeki tuysuz versiyonu :)) Tadi daha cok kiviye benziyor.



Yedigimiz diger bir acayip sey de; "Red Vegetable" (kirmizi sebze) diye satiliyor :))) Sanki biz gormuyoruz kirmizi oldugunu :))) Arastirmalarim sonucu bunun ispanakgillerden oldugunu buldum, tadi da ayni ispanaga benziyor, sadece kirmizi kirmizi su saliyor :D


Iste boyle, buldugumuz her turlu garip seyi yemeye devam ediyoruz dunyanin bu ucunda :))

Depreme gelince, merak edip soranlar olmus sagolasiniz :) Endiseye mahal yok biz iyiyiz, hatta depremi hissetmedik bile.

Cuma gunu her zamanki gibi kendimi ise guce gommusken hic olmadik bir saatte annem beni caldirinca endise ettim, zira biz birbirimizi gorusecegimiz zaman caldiririz. Oyle "bayram degil seyran degil enistem beni niye optu" misali bir zamanda caldirinca endise ettim bende. Hayirdir anne birseymi var diye mesaj attim; "seni seviyorum" diye cevap yazdi! Buyur burdan yak!!
Megerse bizim pipirikli sulale deprem haberlerini gorup zorla kadinin aklina kotu seyler sokmuslar!! Bir rahat birakin kadini yahu, zaten yuregi agzinda bekler o boyle durumlarda, zorla senaryo yazdirmayin :P
O da korkmus deprem bizi etkiledimi diye. Eh benimde haberim bu vasitayla oldu depremden. Cok sukur hissetmedik bile biz, zaten yeri dolayisi ile Singapur oldukca korunakli. Tamamen Malezya ile Endonezya'nin arasinda bir ada burasi. Yani diger Pasifik ulkelerine gore daha korunakli ve sansliyiz, deprem burada olmadigi surece :)


Japonyadaki deprem, korkutucu ne yazik ki :( Dilerim hersey biran once yoluna girer... Dunya'nin 5. buyuk depremiymis, hey Allahim sen nelere kadirsin biz geldik geleli su Pasifige huzur gelemedi bir turlu :( Once Sumatra da volkan patladi, yetmedi ustune birde tsunami... Avustralya'ya gidelim dedik sel aldi Avustralya'yi. Baliye gittik volkan patladi Bali mahfoldu...
Ben daha ne diyeyim?
En iyisi birsey demeden gidip yatayim, yarin is var :)

Kalin saglicakla ve dualarinizi esirgemeyin Japonyadaki nukleer reaktor bari patlamasin diye -tabii ben bu yaziyi yazarken patlamadiysa :))

7 comments:

  1. Allam, son yazdiklarin guldurdu,oyle dusunme sen, doga halleri i$te ne olsun :)

    Kiviberry ilgincmis,degisik seyleri denemek istiyor insan dimi, pomelo da var mi orada:)

    Depremin sizi etkilememesi iyi,fakat yok yere aileni endiselendirmeleri de kotu,ama insanin akli kalir ne de olsa, iyilermi diye, annen de hakli bi yerde:)

    Ne diyelim, hersey icin, iyi dusunelim iyi olsun...

    ReplyDelete
  2. Geçmiş olsun tatlım koluna dikkat et fazla yorma :) truff tarifine öldüm bir de yanında kahveyle servis demişsin. Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün şimdi. Yapmadan rahat edemem :) evde krema olmadığını farkettim sonuncuyu dün makarnada kullandım :( neyse artık yarın ilk işim krema alıp tarifini uygulamak olacak, kahvemi yudumlarken kulaklarını çınlatırım ;) Kiwiberry ve ıspanakgillerden olan sebzenizi sevdim :) Japonya için hepimiz çok üzüldük. Sizlerin iyi olması tesellimiz elbette. Allah felaketi yaşayanlara yardım etsin. Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. çikolatalı truff inanılmaz lezzetli görünüyor. valla ağzımın suyu aktı; ellerine sağlık. yakın gelecekte denemeyi isterim.

    ayrıca kiwi'ye aşık bir insan olarak kiwi-berry'leri çok merak ettin doğrusu.

    ReplyDelete
  4. Truflar mükemmel görünüyor da makaron yazısı istiyorum ben, hemi de fotoğraflı:))

    ReplyDelete
  5. zevkli zevkli okudum yine. Alllaha emanet olun. galiba önceki yorumum gelemedi. makaron tarifini yazmayı unutma.

    ReplyDelete
  6. FerahFeza aynen oyle, elimden geldigince iyi dusunmeye calisiyorum iyi olsun diye ama sagimiz solumuz patlayip catlarken ancak bu kadar iyi dusunebiliyorum bende :)
    Degisik sebze meyvalar guzel hakikaten, pomelo var ama ben sevemedim onu :P

    Yeşim sagol tatlim. Yap tabii, yapin diye verdim tarifi hemde cok kolay ;)
    Kahveni yudumlarken kulaklarimin cinlayacagindan eminim, cunku hakikaten guzel oluyor :)))

    gezenti sana da ayni tavsiye, dene mutlaka cok kolay hazirlaniyor truff ;)

    ReplyDelete
  7. Leylak Dalı makaron yazisi yakinda, hem de fotograflarini bile yukledim ;)

    Nihan nerelerdesin gozum seni arar oldu vallahi ;) gozumden kacmis senin guzel haftasonu dileklerin, tum yorumlarla beraber onu da az once kabul ettim :)
    Makaron tarifini de yazarim umarim birkac gune :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails