Tuesday, March 15, 2011

Itinayla ulke mahvedilir

Evliya Celebi gibi “Şefaat Ya Resul Allah” diyecegime “Seyahat Ya Resul Allah” demis olmaliyim ki gezmek gormek benim hayatimin olmazsa olmazlarindan. Zira belkide ondandir kocakisisi ile kaplumbaga misali evimiz sirtimizda ordan oraya gezisimiz.
Eger sorulsa en cok hangi ulkeye gitmek istiyorsunuz diye hic suphesiz ikimizde saniye dusunmeden “Japonya” derdik. Onun icin agzim kulaklarimda geziyordum son birkac aydir, Japonya yolcusuyduk cunku… Yillardir hayalini kurdugum, adini duydugumda bile heyecanlanip mutlu oldugum “Sakura” lari gorecektim. Gormeden sevdigim bir ulkenin yolcusuydum, izlemeye doyamadigim animelerin cennetine gidecektim ve daha neler neler…
Son birkac seferdir yasadigimiz aksiliklerden oturu soylemek istemedik kimseye. Hele hele Bali’de yasadiklarimizdan sonra nazar degdi dedik, soylemeyelim kimseye, gidip gelince soyleriz. Iste ondandir iki hafta sonra cikacagimiz yolculuktan ailelerimizin bile haberi yoktu, son gun soyleyecektik biz Japonya’ya gidiyoruz haberiniz olsun diye.

Gel gor ki sorun nazar degmesinden de ote birsey olsa gerek. Oncelikle kocakisisinin cok onemli bir isi cikti, tam bizim Japonya’ya gidecegimiz haftaya denk gelen, mumkun degil ertelenmesi burada olmasi gerek… Japonya seyahatimizi on gun sonraya aldik, sakuralari kacirma ihtimalimizi bile bile…
Sonrasinda otellerimizi ayarladik, gezi planlari yaptik, hizli tren biletlerimizi bile aldik… Son gunlerde en buyuk heyecanimizdi yaklasmakta olan Japonya gezimiz…



Simdi agzimi dahi acamiyorum. Cuma gunu depremi duydugumda cok da onemsemedim acikcasi, cunku Japonya depremler ulkesi, kimsenin burnu bile kanamamistir dedim. Keske oyle olsaydi da biz yine de gidemeseydik, gercegi haberlerde goruverince anladim. Yine de yitirmedik umidimizi, deprem bizim gidecegimiz yerlere zarar vermemistir, gideriz dedik. Haftasonundan beri hep bir umit haberlerde gozum ve her gecen gun gercegi daha da acik gorup kabullenmek zorunda kaldik sanirim. Yasanan facianin boyutu bizim kabullenmek istemedigimiz kadar buyuk, kaldi ki ulkenin bir yaninda binlerce insan hayat mucadelesi verirken gidilen gezi gezi mi olur :(

Son umidimiz de bugun iyice yokoldu. Nukleer reaktor iyice kontrolden cikti ve cevreye radyasyon yaymaya basladi… Bazi seyler hakikaten kismet isiymis, cocuklugumdan beri bu boyledir ben birseyi ne kadar cok istersem olma ihtimali o kadar dusuktur. Ya biz gittigimizde olsaydi dedik, kismet degilmis dedik, son umutlarimizi da cope attik bugun…

Simdi tum kalbimle dunyanin ve Japonlarin bu faciadan daha fazla zarar gormemesi icin dua ediyorum. Gidemedigimize uzulmuyor muyum? Tabii ki cok uzuluyorum ama hicbir zaman gorememektense birgun gorebilme umudunu tercih ediyorum…
Dun aksam kocakisisinin soyledigi birsey cok hosuma gitti "Demek ki Japonlar yeniden super guc olacaklar" dedi, nereden cikti simdi o deyince "Bu adamlar her seferinde yokolup kullerinden yeniden doguyorlar cunku" dedi.
Umarim oyle olur hakikaten...
Bu yazinin dip notu: Gicik oldugunuz bir ulke varmi? Sadece gitmeye kalkismamiz yeterli darmadagin etmek icin...

19 comments:

  1. 1) Blogumdaki tariflerimi paylaşmıyorum kıskananlar çatlasın :))))

    2) Hernedense bu tür konularda nazara ben de inanıyorum en son gezimizde Floransaya bayılarak girmiş ve otelde 3-4 saat yatmış bir kişi olarak :))) gidip gelip ondan sonra söylemek lazım!!!

    3) İnan verilmiş sadakanız varmış görüntüleri gördükçe ürküyorum kıyamet gibi...

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha. Cok
    güldüm. Ömürsün
    vallahi. Fransa ya
    gidin. Nefret
    ediyorum,
    oradan!

    ReplyDelete
  3. Ne olur bu taraflara dönmeden önce haber verin...Allah Japonya'dakilerin yardımcısı olsun.

    ReplyDelete
  4. ya orda olsaydık endişesi-rahatlaması da yeter hayatın anlamını yeniden görebilmek için herhalde... gerçekten hayır var nasip olmayanda, sevgiler...

    ReplyDelete
  5. Japonya, muhtesem bir ulke umit ederim ki bir gun mutlaka, ama daha guzel gunlerde Japonya seyahatinizi gerceklestirirsiniz ve ben de esinizin sozlerine katiliyorum, Japonlar ulkelerini yeni bastan insaa edeceklerdir. Bu zor gunlerde verdikleri ahlak, metanet dersi bile onlarin nasil insanlar olduklarini gosteriyor.

    ReplyDelete
  6. Cidden her işte bir hayır var. Gitmeyin sakın.Ben de neyi çok istesem en zor ulaştığım hatta bazen ulaşamadığım şey olur.

    ReplyDelete
  7. minimalist tarifsiz olmaz diyorum gel sen paylas yaramazlik yapma ;)
    Floransa dedin eyvah dedim :D oradan da oyle feci anilarim var ki dusman basina :))) Bizim normal gecen bir gezimiz yok sanirim :)

    Avram Usta oyle cok ulkenin basina bela olduk ki bu yontemle artik benim bile gozum korktu, deprem mi istersin, tsunami mi, patlayan volkanmi yoksa ic savas mi... Allahtan memlekete giris cikista bisey olmuyor o gezi degil ya :D

    isoon kesinlikle oyle, kismet degilmis diyor sesimizi kesiyoruz.

    iforev ben agzim acik izliyorum, bizim ulkemizde olsa insanlar birbirini oldurmeye baslamisti diyerekten :( hakikaten inanilmaz bir millet, Allah yardimcilari olsun.

    Nehir Ida oturuyoruz oturdugumuz yerde, su anda tek endisem bari reaktor patlamasa :(

    ReplyDelete
  8. Herseyde bi hayir vardir,demek ki gitme zamaniniz simdi degilmis :)

    Umarim Japonya'da gidisat daha da kotu olmadan,hersey kontrol altina alinir...

    ReplyDelete
  9. ne diyeyim cidden verilmiş sadakanız varmış; allah oradakilerin yardımcısı olsun.

    umarım çok daha iyi bir zamanlama ile süper bir Japonya gezisi yapar bize de dönüşte ballandıra ballandıra anlatırsın. :)

    ReplyDelete
  10. creep senin yorumun spam a takilmis yeni farkettim :) ne guluyorsun yahu bizim moralimiz bozuk herhalde burada :(
    Fransaya da onceden gitmistik, pek basarili olamadik orada :) gerci o zaman da Paristeki zenciler ayaklanip Paris'in banliyolerini yakmislardi :)))

    FerahFeza haklisin zamani degilmis, umarim gidilebilecek bir Japonya kalir geride :(

    gezenti umarim oyle olur, ben geziden falan vazgectim artik yeterki bunca felaketin ustune birde nukleer santral patlamasin.
    Allah yardimcilari olsun hakikaten.

    ReplyDelete
  11. 1. japonlar bu dünyada türklerden sonra en sevdiğim millettir. öyle ufak tefek sevecen bir ırk... hele ki kapadokyaya gittiyseniz orada mutluka onların güler yüzü ile karşılaşırsınız... depremi duydum haberleri açtım 1 kişi yaralanmış o da bir türk camdan atlamış güldüm şükür dedim. sonrasında ise içim kan ağladı.... hala çok üzgünüm bu olaya...
    2. A-H kızma ama senden yazın kıbrıs civarında olmamanı rica etsem nasıl olur :) bu yaz kıbrıs seyahati düşünüyorum ama senden korkmuyorum desem yalan olur heralde.

    ReplyDelete
  12. zağanos bizde oyleyiz, geziyi falan vazgectim orada yasanan felaketi gordukce icim kan agliyor :( umarim bununla kalir olanlar.
    yaz icin de endisen olmasin tum yaz Singapurda olacagim :) sen git gonul rahatligiyla, hatta bizim yerimize de eglen :)))

    ReplyDelete
  13. tamam söz senin için de o makinenin kolunu çekeceğim :) çok para verirse payını gönderirim :D

    ReplyDelete
  14. hahaha tamam o zaman, yasadik desene :)

    ReplyDelete
  15. canınız sağolsun, inşallah bu güzel ülke yaralarını sarar, siz de öyle gidersiniz, doyasıya gezersiniz, biz de bayıla bayıla okuruz güzel yazılarını canımcım.
    yıllar yıllar önce, üniversitedeyken iki haftalığına gitmiştim Japonya'ya, bana bambaşka bir gezegen gibi gelmişti, o denli farklı:) eminim siz de gideceksiniz.

    ReplyDelete
  16. Ben de hergun izliyorum haberlerde her gunde ne yazik ki olmusuz haberler duyuyorum japonya ile ilgili :( Ama yine de takdir ediyorum onca aciya ragmen hala disiplinden ve yardimseverliklerinden odun vermiyorlar.. Umarim en kisa zamanda hersey duzelir. Bu arada Malta taraflarina sakin gelme, kucucuk ada zaten :)

    ReplyDelete
  17. Judy umarim oyle olur, biraz daha sabretmek zorunda kalacagiz gibi geliyor bana.

    lily of the valley ne yazik ki olumlu bir gelisme yok, gittikce kotulesiyor durum :( ama yine de metanetlerini ve insanliklarini yitirmiyorlar ya helal olsun.
    Yakinda yabanci ulkelere girisimiz yasaklanacak bu sebepten :))

    ReplyDelete
  18. Allah sizi korumus..
    Keske hic olmasa böyle kötü seyler ama oluncada insanin aklina ilk önce tanidiklari geliyor.
    Ben her zaman "allah senin icin hayirli olacak dualarini kabul etsin" derim bizler bilmeden isteriz hevesleniriz olmayinca hayiflaniriz ama bir seyi cok isteyipde gerceklestirmiyorsak illaki bir hayri vardir.. Ben kesinlikle buna inanirim. O yüzden olmayan seyler icin pek fazla üzülmez hatta sevinirim.
    O yüzden bundan sonrada Allah hep hakkinda hayirli olacak dualarini kabul etsin...diyerlerini duymazdan gelsin:)

    Haa birde eger almanyaya falan gelmeye kalkarsaniz 15 gün önceden haberimiz olsunda ona göre önlemimizi alalim:))

    Öptüm...

    ReplyDelete
  19. sünter hanim kuzenimin bir lafi vardir allah hayirlisini versin hayirli degilse de once hayirli etsin oyle versin der :))
    saka bir yana hakikaten her iste bir hayir vardir, bizim icin de oyle oldu diye umuyorum :)
    Almanya konusunda endiseniz olmasin dört yil yasadik almanyada artik orasi efsunlu bize karsi, bisey olmaz ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails