Saturday, April 2, 2011

Sessiz sakin

- Konserve bile olsa yaprak sarmasi... memleketimden ezine ve hellim peyniri... anne eli degmis gibi olmasa bile agizda eriyen incir receli... ince belli bardakta halis muhlis Rize cayi... yillar sonra taa buralarda tadina vardigim ve vazgecemedigim salamura yesil zeytin... ve birde uzerine bol kopuklu "Mehmet Efendi" Turk kahvesi ve onun o muhtesem kokusu...

Anlasilacagi uzere guzel bir kahvalti ile basladi haftasonu. Sansliyiz memleketten 10 bin kilometre uzakta tum bu saydiklarimi ve daha fazlalarini bulabildigimiz icin. Insan uzakta olunca hersey daha bir kiymetli oluyor, memlekette yuzune bakmadigi veya bakmayacagi seyler burada altin degerinde oluyor. Mesela market rafinda Turk mali zeytinyagi gorunce cok yakin bir dostunu gormuscesine sevinip uzerine atliyor zeytinyaginin, siseyi eline alip seviyor sanki kirk yillik dostuymuscasina ve gozlerinin ici guluyor ona kavustugu icin :) Veya dolabi actiginda dolapta duran kornison tursularini ve salcalari gormek ona mutluluk veriyor her seferinde :)
Gurbette olmak belki karsidan iyi hos ama burada olanin yuregini yoruyor, burnunun diregini sizlatiyor iste biraz...

- Sessiz sakin bir cumartesi geciriyorum bugun, zavalli kocakisisi ise gitmek zorunda kaldi :( Bende uzun zamandir yapilmasi gereken ufak tefek isleri ele aldim yavas yavas hallediyorum. Hani aslinda en fazla 15 dakikanizi alir normalde ama bunun gibi birsuru seyi ertelediginiz icin kocaman bir liste olur da altindan kalkamazsiniz ya. Iste o listeyi yavastan azaltayim dedim hazir firsat bulmusken :)

- Sanirim hic haber okumamamin ve televizyona dokunmamis olmamin cok buyuk yardimi var bugunun sessiz sakin gecisinde :) Sadece bir suredir okuyamadigim bloglari okudum bol bol. Avrupa ve Amerika'li blogculari Easter telasesi almis gidiyor, nasil rengarenk dekorasyon ve yemek fikirleri var ozendim. Ve tabii birden aklima dustu Almanya... Heryer Easter cikolatalari ile doludur simdi ve ben sanirim Milka'nin yumurta kartonu icindeki cikolatadan yumurtalari kasiklamayi cok ozledimmmm...

- Yeni gezi girisimleri icerisindeyim, yuppi hala plan yapabilme cesaretine sahibim :)))

- Plan dedim aklima geldi pazartesi gunu tam bir yildir planladigimiz Pilates'e basladik HL ile. Kararliyiz artik her pazartesi gidiyoruz!

- Gili'den getirdigimiz kirik mercan parcalarini temizleyip cam bir fanusa koydum sonunda :) Oyle guzel oldular ki, acaba biraz daha buyuk fanus alsam da icine ufak sus baliklari da koysam diye dusunmeden edemiyorum :)





- Bu fotograflari gorunce erteledigim baska birsey geldi yine aklima, gecenlerde bir sitede gordugum "Photo of The Day" (yani gunun fotografi) uygulamasi cok hosuma gitmisti, acaba yapsam mi? diye halen daha dusunuyorum... Belki gunluk olamaz ama benimki de haftalik olsun :) Hem belki bahanesi ile fotografciligimi gelistiririm biraz.

Guzel gecsin haftasonunuz :)
A.

11 comments:

  1. canım arada sırada fotoğraf iyi oluyor. :))aynı olmasa da benzer şeyler yapmışız bu c.tesi.aslında cam fanusu büyütmeye gerek yok. içine 3-5 minik balıkla bu da hoş olur. iyi h.sonları.

    ReplyDelete
  2. kırmızı mercana bayıldım :)

    ReplyDelete
  3. Burası Avrupanın göbeğinde, Türklerin ve Türk işi şeylerin parmakla sayıldığı ülkelerden biri.
    Hala bakir yani :)
    Dolayısıyla herhangi bir ''Türk Malı'' bulmak mucize.
    Geçenlerde yolda simit satan bir kadına rastladım, sattığı şeyin adını bile bilmiyor, ben simitlere saldırdım tabi :)
    Biber salçası buldum, acılı sucuk, hellim peyniri, tahin ve de salamura yaprak :)
    Beş paket Mehmet Efendi kahvem çekmecemde... rafta Rize ''turist'' çayı :)
    Ağlamak istiyorum sevincimden.

    ReplyDelete
  4. Nihancim sana da iyi haftasonlari :)
    Fotograf isine ciddi ciddi saracagim gibi, hergun olmasa da ;)
    baliklara gelince once nerede satildiklarini bulmam gerekiyor :)))

    ebruli bende ilk gordugumde vurulmustum :) hele bir tanesi var tam kalp seklinde :) ama oyle narinler ki paramparca olmuslar dalgalarla...

    Ella valla Almanya da ki Turk marketlerinde bile bu kadar cok cesit yoktu, biz sansliyiz burada :)
    Bizimkisi esekten dusenin halini ancak esekten dusen anlar hesabi oldu bak :))

    ReplyDelete
  5. önce şunu söylemeden başmayalım. aman A-H lütfen gezme :D bak daha olaylar durulmadı yeni deprem oldu Libya durulmadan Suriye başladı :D dünya bir şoku daha kaldırabilir mi bilemedim :D:D:D he illa ki gezeceğim diyorsan ABD iyi bir tercih olabilr :p

    onlar bende olsa balık beslemeye başlardım acaba yazın denize dalıp topsammı? bakalım güzel türkiyemin denizinde neler bulacağım.

    madem o kadar türk mutfağını özledin uzakdoğu mutfağını bırakıp kocakişisine bugün karnıyarık yap :D yanında da sarımsaklı cacık harikaa olur :)
    öpüyorum herkesleri güzel bir haftasonu dilerim

    ReplyDelete
  6. zağanos yazik ama bize kuruduk kaldik burada gezememekten :))) banane kardesim herkes kendini ayarlasin, onlemini alsin biz yola cikarken ;) Hem Libya ve Suriye kisminda benim hic sucum yok, aklimdan bile gecmedi gitsek diye (gecse nolurdu bilmem)
    Ayrica karniyarik yapmadigimi kim soyledi yahu, ama ilginc gelmeyecegi icin yazmiyorum ;)

    ReplyDelete
  7. mercanlar çok güzel bence de. Pilatese ben de başlamak istiyorum gerçi senin de yeni ama ara ara bu konudada deneyimlerini yazarsan iyi olur; raflarda gördüğün z.yağı şişeleri ise beni duygulandırdı:(((

    ReplyDelete
  8. minimalist denizin dibindekiler bambaska, hele hele her yaninda baliklar yuzerken ayri bir guzel ama onlari toplayip getirmek olmazdi :)) en bizde kiyidaki kirik dokukleri opladik, bunlar bile cok guzel :)
    Pilates simdilik fena gitmiyor yazazir bir ara firsat bulunca, yalniz benim daha onceden de hic gecmeyen bir boyun ve sirt agrim oldugu icin iki seferdir bas agrilariyla donuyorum eve :( umarim zamanla alisir hoca sirt kaslarin cok sertlesmis ondan dedi, gorecegiz bakalim zamanla alisip yumusayacakmiyim :D

    ReplyDelete
  9. mercanlar çok güzel:)
    balık olmasa da olur bence...

    ReplyDelete
  10. CEPAYNASI bende baliktan vazgectim zira fanus cok kucuk zavalli hayvanlara yazik olur :)

    içimden geldiği gibi tesekkurler :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails