Friday, April 15, 2011

Singapur Kesif Turlari 3

Her ne kadar Singapur kucucuk bir ada olsa da gerek islerin yogunlugundan, gerek bizim tembelligimizden dolayi her kosesini gezemedik ilk aylarda, bizde yavas yavas inceliyoruz :)
Singapur kesif turlarinin daha once 1.si ve 2.si ni yazmistim, simdi sira geldi ucuncuye...
Gectigimiz haftasonu cok uzun zamandir planladigimiz ancak bir turlu gidemedigimiz "East Coast" ta bulduk kendimizi.

Bir suredir kocakisisi surekli soyleniyor (eh Istanbul cocugu olarak pek de haksiz degil tabii), bu ne bicim ada, hic deniz gorunmuyor, beni burada basiyorlar... gibisinden. Zira adanin neredeyse her yani liman, eh uzakdogunun en zengin ulkelerinden biri olusunun da bir bedeli var yani! Adanin dogru duzgun sahili ve denizi gorulen yegane yeri East Coast yani Dogu yakasi... Bizde gectigimiz hafta topladik piliyi pirtiyi attik kendimizi oraya :)


Dunya varmis, kocakisisi mest oldu bende tabii ki. Girmesek bile deniz, gunes, sahil... Denizin tuzlu havasi, uzaktan gorunen gemiler, hemen ilerideki havaalanina inen ucaklarin goruntusu pek bir mest etti bizi :) Karar verdik daha SIK gidecegiz adanin bize gore taaa obur ucu olsa bile.



Gunu mini golf ile tamamladik. Gunun en kotu suprizi biz yakin arkadaslarimizla gitmeyi planlarken son dakikada araya kendini zorla sokusturan bir diger cift oldu :( Sevmiyorum boyle emri vaki yapan, herseyi kendine hak goren tipleri! Keyfimiz oldukca kacmis olsa da, mumkun oldugunca eglenmeye baktik...

Kapali bir alanda hazirlanmis toplamda 18 delikten olusan mini golf alaninda Singapur'un ozel ve turistik yerlerinin minyaturlerini yapmislar genelde :)


Bazi deliklerdeki figurler hareketliydi, mesela asagidaki resim Singapur MRT yani metro sistemini gosteren bir sistemdi ve top bir delikten girip digerine kucuk bir metro ile ulasiyor :)


Sirasiyla Singapur kus parki ve limani;


Bu nedir neresidir bilemedim, zira burada kayak yapilacak ne dag var ne de kar :))) Belkide kapali bir salondur bizim henuz kesfedemedigimiz...


Havaalani cok eglenceli ve zordu, hicbirimiz sekiz vurusta tamamlayamadik. Ayrica ne yazik ki karanlik bir kosede oldugu icin isik yetersizdi ve fotograflari iyi cekemedim.


Benim en sevdigim deliklerden biri Singapur'da ki yerel yemek merkezlerini canlandirdiklari delikti :) O kadar sirin ve gercekci yapmislar ki, kucuk kucuk dukkanlari ve iclerindeki ayrintilari incelemekten adam gibi oynayamadim bile :))


Kapanis Singapur'un simgesi yari aslan yari balik heykeli "Merlion" ile yapildi...


Oldukca renkli bir kesif turuydu yine, tadi damagimizda kaldi en kisa surede gidip cimlere veya kumlara yayilip sessiz sakin bir gun gecirmeliyiz :) Bu arada yedigimiz ictigimiz kismini es gecmisim ama East Coast en cok deniz urunu restoranlarinin bulundugu bir mekan. Eh o da bir sonraki sefere artik :)

Herkese en guzelinden bir haftasonu diliyorum.
A.

9 comments:

  1. Hiç golf oynamadım :)
    Doğu tarafı güzelmiş, iş yerine de uzak değil ise taşının o tarafa da en azından tadını çıkarın :)
    Nasılsa taşınmaya bağışıklık kazandık artık hehehe.
    Fotoğraflar yine güzel :)
    Öperim kuzum.

    ReplyDelete
  2. Ne güzel, zoraki kuyruklarınızla da olsa eğlenmeniz,zevk almanız iyi olmuş...

    ReplyDelete
  3. senin de günlerin güzel geçsin sevgili A-H.. Bizler de sayende son derece güzel resimlerle ve de anlatımınla oraları görmüş gibi olalım.. Bir süreliğine uzaktım ortamdan.. şimdi gerilere doğru bir yolculuk var bloğunda!! :))

    ReplyDelete
  4. Golf sporunu beğenmiyorum.Tuhaf geliyor ama herşey o kadar güzelki fotolarda orada olmak isterdim şahsen.:))
    teşekkürler paylaşım için.

    ReplyDelete
  5. mini golf ne kadar yaratıcı, ne kadar renkli ve sevimli olmuş, çok beğendim:)
    East Coast harikaymış, ohh denizi güneşi görünce insanın içi açılıyor valla, artık fırsat oldukça kaçarsınız:)

    ReplyDelete
  6. Ella bende oynamadim golf, mini golf ise oldukca dandik versiyonu onun :)) bakma iste oylesine vurduk durduk topa :D
    Tasinmak mi aman aman! ben bir sure almasam :)

    ebruli hakikaten zoraki kuyruk :)) neyse yapacak bisey yoktu bizde eglendik elimizden geldigince ;)

    hasret senfonileri hosgeldiniz yeniden :) sevindim resimleri begenmenize, iste bizde boyle blogda agirliyoruz misafirlerimizi :)

    ReplyDelete
  7. içimden geldiği gibi bizimde golf bildigimizden veya cok anladigimizdan degil aslinda :)) golf bilindigi gibi zengin sporu, bizim gucumuz ancak "mini" olanini oynamaya yetti :D o da oylesine iste, sopayi salladik gitti :))

    Judy bende oyun oynamaktan cok yaptiklari maketlerle eglendim, aa o neresi, bak bu surasi falan derken oyundan bisey anlamadim :))
    Deniz gunes ise hakikaten her daim iyi geliyor bana da ;)

    ReplyDelete
  8. ne güzel yapmışsınız yine; şu sıra bir yerlere acilen kaçma ihtiyacında biri olarak imrendim..en çokda denizzzzz kokusuna, görüntüsüne hsaret kaldım...

    ReplyDelete
  9. minimalist deniz kokusu bir baska gercekten, olmayinca olmuyor ;) hele hele deniz kokusuna ve goruntusune iyice alismis insan icin...

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails