Friday, March 2, 2012

Uykusuz her gece...

Bir dizi izledim felegim sasti...
Hersey kocakisisinin beni yaban ellerde birakip memlekete gidisi ile basladi! (Burada caktirmadan adama yukleniyoruz ki sonradan soyleyecegimiz seylerden sorumlu tutulmayalim :D)

Aradaki dipnot: Bu arada kocakisisine de kocaman bir alkis lutfen kendisi dayi olmus bulunmakta ;)

Kocakisisinin memleket yollarina dusmesi ile bende bir zombi hali basladi sorma gitsin! Normalde yatagi gorunce uyuklamaya baslayan ben, yastiga basim degmeden uyuyan ben sabahlara dek ayaktayim ne uyku ne bisey. Uykusuzluk ve can SIKINTISINDAN ne yapacagim diye dusunurken kendimi K-drama (kore dizisi) izlerken buldum, ne tesaduf!

Su hayatta hicbirseyi yok ben yapmam diye buyuk konusup atip tutmayacaksin, eninde sonunda basina geliyor iste. Sen git dizi izleyenlere bir araba laf soyle sonra da kalk kore dizisi manyagi ol cik! olacak ismi bu!! Lakin dizi aramalarim sirasinda forumlarda ve internet sitelerinde dolanirken farkettim ki yalniz degilim. Yok yok 15+ yas grubundan ve gordugu her parlak cocuga asik olan genc kizlardan bahsetmiyorum :))))

Bu diziler hakikaten bagimlilik yapiyor insanda. Neden diye dusunurken farkettim ki (ic ses: uydurma forumlardan birinde biri yazmisti sende aa hakikaten oyle dedin sadece) kore dizilerinin kadinlara bu kadar hitap etmesinin tek sebebi saf aski anlatiyor olmasi! Evet kesinlikle katiliyorum bu fikre, kore dizilerinin en onemli noktalarindan biri askin elle tutulur gozle gorulur bicimde anlatilmasi ;) Eh genellikle hormonlarimizla degil duygularimizla yonetilen biz kadinlar icin bulunmaz nimet bu tabii. Izleyip izleyip asik oluyoruz, dizi boyunca agliyoruz guluyoruz, daha ne isteyelim ki :) Birde senaristlerin hakkini yememek lazim tabii oyle ilgi cekici senaryolar yaziyorlar ki ilk bolumden itibaren "amanin sonraki bolumde ne olacak, dur sonraki bolumun de basina bir bakayim" duygusu hic yakasini birakmiyor insanin :))) Tabii hakikaten iyi kore dizilerinden bahsediyorum, bazilari pek izlenecek gibi degil bir iki bolum sonra birakiyor insan. Bu dizileri sevmemin bir diger sebeplerinden biri de dizinin kisa tutulmasi, cogu kore dizisi 15 ila 25 bolum arasinda bitiyor. Yani bizdeki gibi yillar gectikce ebeveynlerin saclarinin beyazlamasina, oglan cocuklarinin sakalinin ciktigina sahit olmuyorsunuz :) Fazla uzatmiyor tadinda birakiyorlar.


Uzatmiyorlar derken ben uzattim yine :D Dizi anlatayim dedim yine bi cuval laf ettim :))
Gelelim dizi hakkinda konusmaya... dizinin adi "You're Beautiful" Turkce'ye nasil cevirdiler bilmiyorum.



Daha ilk bolumden saran, sonraki bolumleri izlemeyi iple cektigim dizilerden biri oldu bu dizi. Hatta bitince bosluga dustum. Zaten yayinlandigi yil cok buyuk sukse yapmis, 2009 dizisi ama hala buyuk ilgi goruyor.
Konusuna gelince... ikiz erkek kardesinin kiligina girerek bir muzik grubuna katilan Go Mi Nam adli kizin hikayesini anlatiyor. Muzik grubu yukarida gordugunuz elemanlardan olusuyor, en soldaki ufaklik ise dizimizin bas kahramani olan kiz.

Dedigim gibi su dunya da olmaz diye birsey yok, eskiden olsa "ay bunlar ne bicim tip, nasil sac boyle, erkek mi kizmi belli degiller" falan diyen ben simdi hic yadirgamiyorum hatta begeniyorum bile :) Insanoglu hakikaten ilginc!

Dizi veya grubun uyeleri hakkinda cok detayli bilgi vermeyip ozet gececegim. Dedigim gibi Go Mi Nam erkek kardesinin kiligina girip gruba katilan kizimiz. Grubun diger uyeleri Hwang Tae Kyung (Jang Keun Suk), Kang Shin Woo ve Jeremy hepsi nev-i sahsina munasir kisilikler :) Tabii bu isimleri boyle yazdigima bakmayin hepsini internetten kopyaladim, yoksa bu isimleri hatirlamak kim ben kim! Bu dizilerdeki en buyuk sorunum bu, ancak dizinin ortasinda isimlere alisiyorum kim kimmis diye :D

Hwang Tae Kyung (JKS) ile ilgili ekstradan birkac cumle yazmadan gecemeyecegim :)) Dizi bittikten sonra ogrendigime gore kendileri oldukca meshur bir sarkiciymis, hatta sadece Kore'de degil tum asya ulkelerinde yer yerinden oynuyormus! Her ne kadar dizinin basindan itibaren en sevimsiz ve nemrut karakter o olsa da dizinin ortalarina dogru su yanda gordugunuz gulumsemesi ile hakkinda dusundugum herseyi degistiriyor!
Tum insanlar boyle guzel gulse dunya cok daha baska bir yer olurdu! ben diyeyim :)) Daha da fazla konusmadan konuyu burada kapiyor ve susuyorum, daha da birsey demeyeyim zaten!



Dizinin en onemli artilarindan biri de muzikleri. Izledigimiz Kore dizilerinin muziklerine bayilan biz sanirim bu dizinin de muziklerini otomatik olarak dinleme listemize aldik bile :)) Bizdeki dizilerdeki gibi oyuncunun kafasi ayri, govdesi ayri, elleri ayri (bkz:Behlul) degil piyano veya gitar calarken! Oyuncularin hepsi, kizda dahil oldukca iyi sarkicilar, eh sonuc olarak da sadece gozumuzun degil kulaklarimizin da pasi siliniyor dizi esnasinda :)

Eh muzikleri bu kadar ovup sonrasinda parca eklememek olmaz ;)



Bir de vimeo versiyonunu ekleyeyim youtube calismayanlar icin :)

Without Words Ost.You're Beautiful-Jang Geun Suk from tippy on Vimeo.

Benim gibi K-drama'ya kafayi takmis olanlar mutlaka izleyin pisman olmazsiniz diyorum. Takmamis olanlar icinde iste firsat, bununla baslayin pisman olmazsiniz :)))

11 comments:

  1. Denesek mi acaba?
    Bu arada kargo hala ulaşmadı mı, başlayacam bu PTT'ye. Polonya'ya gönderdiğim 5 günde gitmiş, seninki umarım kaybolmamıştır. Kocan kargodan önce geri gelecek bu gidişle:))
    Bu arada onu da kutluyorum, bebek anneli babalı büyüsün inşallah.
    Sevgiyle...

    ReplyDelete
  2. Ablacim bugun aldim paketini, hatta bu postu yayinladiktan sonra sana da e-mail atmistim sanirim gormedin henuz :)
    Cok tesekkurler kargo icin ve guzel dilekler icin :)
    Vaktin varsa dene kore dizilerini izlemeyi derim ama oyle herhangi birini degil iyilerinden izle, mesela bu dizi haricinde 49 gun de kesinlikle tavsiye edeceklerimden bakarsin seni de kore dizisi bagimlisi yapariz :))
    Opuyorum cok

    ReplyDelete
  3. ilginç dizileri severim, bende bulup bi bakacağım..

    ReplyDelete
  4. Dizi kalmamaıştı izleyecek, kore dizilerini de sevmeyeceğimi düşünürdüm hep, referans sağlam yerden geldi, başlayayım hemmen:))

    ReplyDelete
  5. Buket aman dikkat bagimlilik yapiyor bunlar, sonra demedi deme :)))

    ReplyDelete
  6. Boncukcu bende sevmezdim kore dizisi falan ama gordugun gibi son durum bu :)))
    Bunu sevmezsen 49 gun'e bir bak derim, o benim hala daha favorim :)

    ReplyDelete
  7. Ben hangi diziyi takip ettiğimi söylemeyeyim de rezil olmayayım. Akşam üzeri yayınlanan 17:30 dizilerinden birine fena sardım. Küçük bir prodüksiyon ve konusu da oldukça dandik ama takıldım kaldım :D Kore dizileri iyi fikir. Ben de bakayım. Daha önce de bununla ilgili bir yazın vardı diye hatırlıyorum.

    ReplyDelete
  8. LaLoba ne rezil olmasi yahu bak herkes birseylere sardiriyor iste ;)
    Dandik mandik insan takildi mi tam takiliyor :D
    Evet daha once de yazmistim birkac Kore dizisi yazisi, kore dizileri etiketinden ulasabilirsin onlara da ;) aslinda daha izleyip yazamadiklarim da var, gorunen o ki biz harbi feci sarmisiz bu kore dizilerine :))

    ReplyDelete
  9. Dizi mi izlyorsun ohh yooo sevvgiliimmmm -Yalan dünya dizisinden alıntı - Dizi izlemek ayıp olmamalı ne yazık ki ülkemizde dizi izlemek çok ayıpken herkes izliyor :) bu arada aklıma geldi attığın zarf hala elime ulaşmadı sanırım 2013 e girerken gelir :)

    ReplyDelete
  10. fırsat bulayım mutlaka izleyeceğim, benim favori dizim de Boys Over Flowers :) nerdeyse iki günde izlemiştim:)

    ReplyDelete
  11. Mavi Balon attigim zarflarin yarisi yerine ulasti bu yil yarisindan ses soluk yok :(
    Dizi izlemek ayip demedim ben ;) ulkemizde herkes asiriya kaciyor, yeri geliyor diziler ulke ve dunya gundeminden bile onemli hale geliyor bana o sacma geliyor.

    neslihan bende denk geliyorum her yerde o dizinin ismine, onuda listeme aldim ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails