Sunday, July 1, 2012

Durum raporu: kurabiyeler, anilar ve cenaze

Biri altimizi kapatsin biz servise haziriz burada :)))
Yaniyor buralar yine yahu!

Anlasilacagi uzere bir haftasonunu daha evde sicaklarla bogusarak gecirmis bulunmaktayiz :) Zira disari adim attigimiz ilk dakikada resmen izgaranin uzerine konmus biftek gibi cizirdamaya baslamamiz an meselesi :)

Gecen surada gordugum kurabiyeleri yapayim dedim firsattan istifade :) Pandan yaprakli hindistan cevizi dolgulu kurabiye... Pandan yapragindan daha once de bahsetmistim uzakdoguya ozgu oldukca aromatik yesil bir yaprak, tabii ben yapragi degil ozutunu kullandim. Kurabiyeler efsane oldu, makaronun kurabiye versiyonu resmen :)
Lakin tarif yok, pek usengecim yazamayacagim tek tek, yukarida verdigim linkte detaylari mevcut :))

Dip not olarak sunu belirteyim oradaki aplanin dedigi gibi 180 derecede pisince renkleri sarariyor, bu guzelim yesil rengin yerinde yeller esiyor, ben degistirdim 160 derece yaptim onu :) Birde icine konan hindistan cevizli karisima sut yerine bol bol krema koydum ancak surulebilir bir kivama geldi.
Yapan olursa afiyetler olsun...




Haftasonunun anilar kismina gelirsek... aslinda yine yemek icmek var isin ucunda :)))

Almanya yillarimizdan kalma ufak bir ozlem giderirdik, hayatimin ilk ve en basarili "Pretzel" denemesini gerceklestirdim :)
Pretzel ne diyecek olursaniz, Alman simidi efendim ;) Aslinda degisik bir halka seklinde oluyor orjinali ama hem olurmu olmazmi diye tam emin olamadigimdan hemde Haniela'nin tarifi de boyle oldugundan kucuk kareler seklinde yaptim - fotograf sizi yaniltmasin aslinda kare idi! onlar, piserken sekilleri kaydi :))))

Sicacik pretzellerin yanina hazirlanan almanlarin geleneksel atistirmaligi spundekase (peynirli yogurtlu bir karisim), bira ve apfelschorle (soda elma suyu karisimi) bize komple bir Almanyayi anma gecesi yasatti, ki ne yalan soyleyeyim ozlemisiz :)
Tabii biraz fazla ozlemis olsak gerek tum pretzelleri yiyip mide fesadi gecirmenin esiginden donduk kocakisisi ve ben :)))))



Basliktaki cenazenin ise cok sukur bizle hic ilgisi yok! 
Bizle ilgisi yok ama gunlerdir tantanasini cekiyoruz gecenin bir yarisi oldu hala bitmedi, not dusmeden gecemiyorum. Burada binalarin alt kisimlarinda (hani bizde genelde dukkan yapilan kisimlar) bosluk alanlar oluyor genelde. Yani en azindan toplu konut seklindeki HDB binalarda. Iste o bosluklarda dugun dernek yapildigini gorduk cogunlukla, cuma gunu de karsi apartmanin altinda hazirliklari gorunce dugun sandik, yanilmisiz! Baktik ki teyzenin birinin tabutunu oldugu gibi koymuslar. Gunlerdir tabut ortada, gelip gidip yemek yiyip birde es dost mahalleliyi doyuruyorlar gordugum kadariyla.

Geleneklerine gore kagitlardan yapilma ev, araba, para figurlerini yakip ortaligi ise boguyorlar :)) Bunun sebebi de bu dunyadan giderken tum mallardan kurtulup arinmalarinin semboluymus, lakin gercek mallari yakma islerine gelmeyince boyle bir yol bulmuslar sanirim :) Artik burnumu hissizlestiren tutsuler ise cabasi! 
Isin en ilginc yani ise bu sicakta o cenazenin sabah aksam ortada durmasi, kadin kokustu yahu, yeminle kokustu gomseler artik sunu da icim rahat etse :)
Son olarak da aksam ustu baslayan ve halen daha dinmeyen, mehter marsi tingirtisini andiran (ziller. davul, vs...) muzigin susmamasi tuz biber oldu. Evin icinde tapinak ayini dinledik tum gun, artik sinirlerimiz oyle gevsedi ki kocakisisi surekli gulup duruyor, olan benim adama oldu yahu :)))

Vakit gec olmus ben kacarim yavastan, tabii bu tingirtilarla uyumak mumkun olursa :)
Size de keyifli bir Pazar dilerim (ya da Pazar aksami dilemeliyim sanirim) en az tingirtilisindan ;)

7 comments:

  1. E haklıymışsın, ben İran çadırındaki baharat kokusuna dayanamazken sana Allah kolaylık versin:))
    Kurabiyeler çok neşeli ve şık duruyor:))

    ReplyDelete
  2. Neyse sonunda bu sabah cenazeyi dugun dernek halay esliginde goturduler de kafa dinleyecegiz sanirim :)
    Kurabiyeler de artik durmuyor valla coktan mideyi boyladilar :)))

    ReplyDelete
  3. yeşil yeşil nasıl güzel onlar öyle.
    ellerine sağlık ve de afiyet olsun.

    tütsü kokusu kadar dayanamadığım koku nadir bulunur. acayip başımı ağrıtıyor. Allah size sabır versin. gerçi yukarıdaki yorumdan gördüğüm üzere kurtulmuşsunuz; gözünüz aydın.

    ReplyDelete
  4. çekilin kardeşim çekilin gömmeye geldik teyzeyi diye gelecem şimdi oralara...tovbeee...kurabiyeleri hep sen yeme çünkü yaptığın kur. bayılıyorum yeminle...arada ışınla bize de..

    ReplyDelete
  5. gezenti cok sukur gomduler teyzeyi benim icim rahat etti :))
    ama gorulmeye degerdi bir cenaze arabasi gelmisti fayton gibi suslemisler, birde araba kendinden muzik caliyordu yok boyle birsey :))
    saskinlikla izledik cenaze torenini :)

    Nihancim biraz daha ben kollari sivayip girisecektim levazimat islerine :)))
    Kurabiyeleri de hep ben yemiyorum yahu kocakisisini besliyorum bol bol ;)
    Isinlamanin yolunu bulayim hemen bir tabak gondericem.

    ReplyDelete
  6. bu kuarbiyelerin ne kadar harika görüntüsü var eminmim tatlarıda harikadır ne ilginç cenaze adetleri varmış ya

    ReplyDelete
  7. Derya begenmene sevindim, tadlari da guzeldi gercekten :)
    Oldukca ilginc adetleri var hakikaten, dugunleri, bayramlari, cenazeleri... daha neler neler :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails