Monday, December 10, 2012

Kore alisveris notlari

Kore gezisinden doneli 3 ay oldu ama ben yaz yaz bitiremedim :)
Gezinin detaylarini yazmayi tamamlamistim (bkz: 1.bolum - 2.bolum - 3.bolum) geriye sadece alisveris yazisi kaldi, onu da yazayim da yeni ufuklara yelken acalim :)

En severek aldigim ve hatta kullanmaya kiyamadigim parcalardan baslayayim anlatmaya :)
Bakarmisiniz su kitap ayiraclarinin guzelligine! 


Onceden hic yoktu kitap ayiraci sevdam, ne olduysa o ulkeden o ulkeye gezerken, ay o da guzelmis ay bu da guzelmis diye toplamaya baslamamla oldu hersey. Birde her daim kullanilabilir olmalari ve ufak olmalari acisindan tercih etmeye basladim. Gittigim her yerden boyle bir hatira almak daha mantikli geldi bana kocaman ve gereksiz biblolar ve diger ivir zivirlar yerine.
Seul kulesindeki (Seoul Tower) hediyelik esya dukkanina girince gozum bunlardan baska birsey gormedi desem yeridir. Atac seklinde mini miniler, hemde biri kocakisisine biri de bana, tam bizlik yani ;)

Saraylari gezerken durduramadim kendimi, bir baska kitap ayiraci daha aldim, bu sefer geleneksel Kore yelpazesi seklinde olanlarindan.


Sadece kitap ayiraci almadim tabii :) Geziye gitmeden cok oncesinde hazirlamistim kendimi alisverise :)) Cunku Kore modasi hem oldukca revacta hemde Kore mallari Cin mallarinin aksine daha bir kaliteli.Ayrica Singapur'da 20-30 dolara buldugum seyleri Seul'de 5-10 dolara bulunca cilgina dondugumu de eklemeliyim sanirim :)
Kore gezisi sirasindaki alisverislerimizi genelde aksamlari yaptik gunduzleri diger etkinliklere vakit kalsin diye. Gece yarisina kadar heryer acik ve isil isildi. 

Oncelikle kozmetik magazalarindan baslamaliyim sanirim :) Inanilmaz cok marka inanilmaz cok cesit vardi. Normalde kozmetige pek dukun olmayan, kozmetik magazalarini pek gezmeyen ben bile her bir magazada kendimi kaybettim :)) Kore de kozmetik sektoru inanilmaz gelismis. Herbiri yerli mali ve tecrube ettigim kadariyla kaliteleri de oldukca yuksek. Singapur'dan tanidik gelen "Etude House" tabiri caizse her sokak basinda vardi :)



 
Ayrica Skin Food, Nature Republic, Tony Molly, Too Cool For School gibi daha bircok henuz adini bile duymadigim marka vardi. Hatta Almanya'da bayilarak gezdigim Lush bile vardi ama Kore magazalarini gorunce onun suratina bile bakmadik bu kez :)


Bunlarda kozmetik ganimetlerimiz :)) 
Vallahi cok almadim goruldugu gibi, ufak tefek kremlerle yuz maskeleri hep esantiyondu :)) 

Soldan saga dogru; kokulu vucut kremi (too cool for school), ojeler (nature republic) - uzun suredir arayip bulamadigim kivamda ve renkteydiler bayildim, kucuk kardese kedili ve kokulu krem (nature republic) - sisesi cok sirin degilmi :), kedili dudak kremi (too cool for school), kocakisisinin tras sonrasi krem kopugu (nature republic), aloe verali el kremi (nature republic), elma,limon ve bogurtlen aromali el kremleri (nature republic).

Normalde tras sabunundan baska birseyi yuzune surmeyen kocakisisi bile aldigimiz kreme bayildi. Erkek kozmetik urunleri bile inanilmaz guzel, utanmasam onun kreminden de surecegim oyle guzel kokuyor :)) Nature Republic urunlerine kocakisisi bile bayildigi icin ve reklam kampanyasinda Jang Geun Suk'u kullanip bana goz ziyafeti cektigi icin favorimiz oldu sanirim :))
Hos kocakisisi "bu ne bicim adam ya kiz gibi" diyerekten bol miktarda kiskanclik yapmis olsa da en son olarak JGS'nin "oska" coraplarindan da bana aldi ya daha ne isteyeyim :D


Too Cool For School ihlamur gibi kokan harika vucut kremi ve kedili dudak kremi ile kesinlikle benim diger favorim oldu :)) Uzun zamandir boyle guzel ve kalici kokusu olan bir vucut kremine denk gelmemistim. Kedili dudak kremim icin de ayni seyleri soylemeliyim sanirim...


Kozmetik alisverislerinin yanisira bol miktarda kiyafet de aldik. Alisveris icin en uygun mekanlar Myeong-dong, Itaewon, Insadong olarak siralaniyordu tum internet sitelerinde. Sali pazari modundaki yerel marketler ise (ki bence en renkli ve guzelleri bunlar) ozellikle Dongdaemun Market ve Namdaemun Market idi. Biz en cok Myeong-dong ve Namdaemun Market'i sevdik ve bol bol alisveris ettik. Hatta kocakisisi bile bayildi Namdaemun Market'e! Olurda yolunuz duserse mutlaka gidin derim.

Dongdaemun Market gece yarisina kadar acik ve hersey cok ucuz deniliyordu ama aksam 8'den sonra gittigimizde pek birsey kalmamisti ortalikta. Ayrica satilan urunlerin kalitesi cok cok dusuktu. Birde ustune begendigim bir hirkayi ertesi gun Namdaemun Markette yari fiyatina bulunca iyi ki cok vakit harcamamisiz orada diye dusundum :))

Ayni sey Itaewon icin de gecerliydi. Cevrede bir Amerikan ussu oldugu icin cogu sey Amerikan tarziydi; yani estetikten uzak ve pahali :)) Oradan aldigimiz en guzel sey sanirim kocakisisine aldigimiz kotlar oldu. Normalda yuzlerce dolara satilan orjinal Calvin Klein kotlarini magaza kapandigi icin 30-35 dolara falan aldik :)

Alisveris sirasinda her ne kadar Seul'de yaz bitmis sonbahar sezonu baslamis olsa da yine de Singapur'da giyebilecegimiz sezonluk birseyler de bulduk. Isin en guzel yani yazliklarin indirime girmis olmasiydi :)
Mesela uzun zamandir istedigim pileli sifon etekleri sadece 5-10 dolara aldim, saka gibi!


Ayrica yine 10-15 dolara  inanilmaz sirin merserize hirkalar aldim kendime.
Su gordugunuz kedili olaniyla ask yasamaktayim su anda :)


Ve uzun zamandir istedigim ama bir turlu gonlume gore olanini bulamadigim Burberry modeli "trenchcoat"uma da kavustum :) Tabii buranin sicaginda giyemedigim icin bir muddet dolapta daha serin bir ulkeye goc etmemizi bekleyecek ne yazik ki :(


Eh ayakkabisiz olmazdi degil mi ;)
Aynisinin lacivertini Singapur'dan iki kati fiyatina aldigim babetlerin siyahlarini gorunce kendimi tutamadim ne yapayim :))


Hadi babetleri anladik da botlar ne alaka o sicaga derseniz :)) Gecen yil kuflenen esyalar arasinda botlarimiz da vardi. Hemde oyle boyle bir kuflenmek degil, resmen botun rengi siyahtan yesile donmustu! Dolayisi ile oylece atmistim torbasiyla. Olur ya memlekete gideriz falan kista karda, sandaletle gidecek halim yok degil mi :))


Tam geziden once saatimin bozulmasi ve Seul'e saatsiz gitmem sanirim sanssizlik degil sansti benim icin :)) Eh saat almazsam olmazdi haliyle. 
Son olarak iki farkli kayisi ile farkli farkli kulanirim diyerekten aldigim saati de ekliyor ve bu alisveris muhabbetini burada bitiriyorum...


Umarim Kore'de alisveri konusundaki sorularinizi cevaplayip merakinizi giderebilmisimdir birazcik :) 
Sunu da eklemeden gecmek istemiyorum ki Kore'de cogu sey yerli mali. Heryerde (ozellikle Singapur'da) Cin mali urunleri almaktan ve hemen bozulmalarindan, dusuk kalitelerinden bikmis usanmis olan bizim gibiler icin idealdi yani. Keske Kore gibi bircok ulke yerli malinin ve yuksek kalite urunlerin kiymetini anlasa da bizde su ucuz Cin mallarindan kurtulsak artik...

Iyi haftalar herkese...

11 comments:

  1. Nature Republic'te JKS la kendimi kaybetme hayalim var benim de. ;) kocalarin onu kiz gibi gormesi normal de e benim orjinal koreli arkadaslarima ne demeli. Hos yas itibari ile tanimazlar demistim ama cok sasirdim yine de. Adam guzel yapcak bisey yok :))) Kore ve kozmetik bir utopya benim icin. Dedigin gibi yerli urunler revacta. Kalitesi zaten tartisilmaz. Bizim ulkemiz icin hayal olan cok iyi bir guzellik sektorleri var. Zevkle okudum. Tesekkurler ;)

    ReplyDelete
  2. Metalbebek hayallerin biran once gercek olsun diyeyim o zaman ;) Herbir kozmetik magazasinda ayri bir K-drama oyuncusu cikiyor insanin karsisina, guzel oluyor yani :)
    Kozmetik urunleri hakikaten basarili, en azindan ben aldiklarimizin ve denediklerimizin hepsinden memnun kaldim.

    ReplyDelete
  3. Ayraclarina bayildim bayildim, pek bir sirinler :)

    Ben de senle ayni mantikta ayrac almaya baslamistim, gittigim her sehirden bir tane iki tane derken bir baktim koleksiyon yapmaya baslamisim :)

    ReplyDelete
  4. Kitap ayraçlarına bayıldım. Güzel seyler, güle güle kullanın...))

    ReplyDelete
  5. Berre tesekkurler :)
    Insan toplamaya bir baslayinca kendini durduramiyor degil mi ;)

    Mavi tesekkurler :)
    sanirim kitap ayraclari herkesin favorisi oldu ;)

    ReplyDelete
  6. hepsi birbirinden güzeeel özellikle hırkalarınıza bayıldııım :)bugün tesadüfen bloğunuza girdim yazılarınız çok güzel siz anlattıkça bn sanki gezmiş gibi olduum :) teşekkürleer :)nerede yaşıyorsunuz ? :)

    ReplyDelete
  7. Adsiz tesekkurler, begenmenize sevindim :)
    Su anda Singapur'da yasiyoruz.

    ReplyDelete
  8. hepsı cok guzel. ben kalıcı parfumlu vucut kremlerını cok merak ettım. onlar benımde ılgı alanıma gırıyor.

    ReplyDelete
  9. Zeynep benim kullandigim parfumlu kremde kocakisisinin kullandigi da oldukca basariliydi. Ya sansimiza oyle denk geldi yada adamlar gercekten kozmetik konusunda basarililar ;)

    ReplyDelete
  10. bende hala ozluyorum sız ne ıcın gıtmıstınız koreye

    ReplyDelete
  11. Kredili el kremi TheFaceshop ın bildiğim kadarıyla :) Kore ye gitsem o markaları soğan çevirmeden donmeyecegin zaten :D Çok şeker aldıklarınız iyi günlerde kullanın :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails