Friday, December 14, 2012

Tropik yilbasi

Gectigimiz hafta kocakisisi ile kacamak yapip isten kaytardik, turist gibi gezdik Singapur'da :)
Haftasonunun veya is cikisi saatlerinin kalabaligi olmadan, gun icinde Orchard Road'da avare avare gezmek de pek keyifli oluyormus, yapmadigimiz zamanlara yanalim...

Tropik ulkelerde yilbasi bir degisik oluyor. Uzerinde askili elbise, ayaginda terlik yilbasina hazirlanmak ve yilbasi kutlamak fena olmuyor hani :) Ama yine de biz alismisiz kar, kis gormeye. Hani soyle paltosuna sarinip burunmus insanlar ellerinde paketler, torbalar oradan oraya kostursun. Yilbasi diye her yer cam agaclari ve karla kapli yilbasi susleri dolsun falan. Ama Singapur'da cam agaci ne arar! Iste o sebepten her yer rengarenk ve hatta sacma sapan cakma cam agaclariyla dolu. Onlar da yetmemis tropik iklimin getirisi dallanmis budaklanmis koskoca agaclari isiklandirmislar :)

Ilk gordugumde oldukca yadirgamis ve hatta uzulmustum bile "yazik bir cam agaclari bile yok plastikten agac yapmislar", "yazik kar gormemisler kar yagmis gibi susluyorlar" diye... Simdi belki gozum alisti ama komik de geliyor hala daha :) Hani bu bati ozentisi ve cam agaci suslemeye calismalari bir yana, sacma sapan plastikten agaclar falan uydurmalari diger yana...

Oluyormu bu plastikten agaclar? bence olmuyor :))

Birde siz bakin olmusmu simdi bu agaclar?


 Yetmemis alisveris merkezlerinin kolonlarini agaca benzetmisler...





Yine en dogal durani ortamdaki tropik agaclarla yapilan suslemelerdi bence...


 

Velhasil rahat rahat gezerekten felekten bir gun caldik kocakisisiyle, arada boyle isi gucu bir yana birakip kacamak yapmak hic fena fikir degilmis. Bahanesiyle erken dogum gunu ve yilbasi hediyesi olaraktan uzun zamandir goz koydugum Japon tabak setlerinden aldim/aldirdim kendime :))
Eh daha ne olsun.

Guzel bir Cuma ve haftasonu diliyorum herkese...

12 comments:

  1. yazık ama adamcağızlar ne yapsınlar :) çam olmayınca ellerinde ne varsa ona sardırmışlar :) yılbaşı ruhu güzel ama yeni olduğundan belki :)

    ReplyDelete
  2. donkisot bende bir yandan yazik ama ne yapsinlar diyorum, bir yandan da cok uyduruk geliyor plastikten cam agaclari :)
    daha yaratici ve dogal olsalar belki daha iyi olur.

    ReplyDelete
  3. Tabakların da fotolarını görseydik bi?

    Selamlar =)

    ReplyDelete
  4. Gokchen firsatim olmadi cekmeye, ceker cekmez yayinlarim umarim :))
    hosgeldin bu arada ;)

    ReplyDelete
  5. Gene çok güzel resimler, tesekkürler paylastıgınız için!

    ReplyDelete
  6. :)))
    ağaç neyse de...
    yazlık giysi ile yılbaşı...
    ııhh,hoş olmaz:)))

    ReplyDelete
  7. Gokchen tabii ki, zevkle :)

    Mavi cok tesekkurler, sevindim begenmenize :)

    Cepaynasi aynen dedigin gibi pek hos olmuyor, yilbasi gibi hissetmiyor insan ;) Tropik iklim iyi hos da mevsim degismeyince zaman duruyor, insan vaktin gectigini anlamiyor.

    ReplyDelete
  8. ne kadar doğal olmasa da bence bütün süslemeler çok güzel.

    ReplyDelete
  9. Zeynep guzel ama dedigim gibi pek yilbasi havasi vermiyor insana, sorun orada ;)

    ReplyDelete
  10. Bobbidi Bibbidi guzeller guzel olmasina ama karsidan ;) yakindan cok yapay duruyor hersey veya ben dogalliga cok duskun oldugum icin gozume fazla batiyor da olabilir, bilemedim :))

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails