Tuesday, October 19, 2010

Bildigin igne

Birileri bize aman hastaliktan basinizi kaldiramayin diye mi beddua etti ne yapti bilemiyorum. Bu ne boyle kardesim patlican yatti biber kalkti hesabi bir birimiz yamuluyoruz bir birimiz. Baktim son bikac sefer hep hastaliktan bahsetmisim benim icime fenalik geldi bloga bakarken tam guzel birsey yazmaya hazirlaniyordum ki bugun sabah olanlar oldu.

Akupunktur’a gittim…

Boyle soyleyince de sanki bir yere gezmeye gitmisim gibi geliyor kulaga, yok yok bildiginiz su igneli migneli akupunktur iste.

Efendim ben kendimi bildim bileli hep sirtim omzum agrimistir ama son zamanlarda belim de agrimaya baslayinca su meshur! doktorlarimiza gittim bir baksinlar ne halt var diye. Her seferinde basima birsey geliyor ve ben her seferinde sasirabilme kapasitesine sahibim hala (bak simdi kendime de sastim). Normalde sirti agriyan insan doktor fizyoterapi falan veriyor Avrupada ya da bizim memlekette, burada ne veriyorlar “akupunktur”!! Hani uzak dogudayiz ya illaki sekil semal yapacagiz kendimizi, yakinda ben kendimi bi manastira kapatip monk falan olacagim zaten :)

Sabahin korunde tropik kuslarimiz (ne bekliyorsunuz karga mi? cok beklersiniz) pisligini yemeden kalkip yollara dustum, ne icin? Kendime igne kaktirmak icin!! Efendim gittim hastahaneye (allahtan hastahaneler temiz) birde ne goreyim koskocaman “Akupunktur klinigi” var burada, saka gibi, iceride de sifacilar calisiyor olmasin sakin! Yok allahtan iceride de doktorlar var, akupunktur doktoru!
Dediler ilk kez mi yaptiracaksiniz, tutusturdular elime bir form okuyup imzalayin dediler…

Formda sunlar yaziyor;
- Kanama ve morarma olabilir, gayet normaldir, endise etmeyin (nereye geldim ben yahu kesimhaneye falan mi girdim yanlislikla)
- Kullanilan tum igneler hijyeniktir (ondan supheliyim)
- Akupunktur yapildiktan sonra agriniz daha da artabilir (bosu bosuna mi kakiyorsunuz yani onca igneyi insanlara, hani iyi olacaktik?)
- Kismi hissizlik yada milyonda bir bile olsa tamamen hissiyat kaybi olabilir, sorumluluk kabul edilmez (yani bildigin felc, dalgami geciyorsunuz lan siz adamla)

Inanmayacaksiniz ama bu formu imzalayip iceri girdim, tabii nasil tirstigimi anlatmaya gerek yok :D Bir yandan da dusunuyorum uzerim bembeyaz ya cok kanarsa naparim, ise de boyle gidilmez eve mi gitsem ki bundan sonra ustumu degismeye falan diye :) diger yandan da diyrum kendi kendime insallah Kung-fu Panda gibi kakilip kalmam diye :) (cok severim ben o animasyonu bu arada)

Neyse doktor bildigin normal doktordu, herseyi anlatti acikladi falan. Igneleri tek tek kakacakmis bana :D onlar orada 25 dakika kalacakmis, eger canim acirsa tek tek ya da hepsini birden cikarabilirmis (sagol be).

Binbir dua ile yattim bekliyorum kuzu kuzu, isin kotusu tam da bel kismima akupunktur yapacagi icin doktor her ha ettiginde ben zipliyorum, cok huylanirim napayim, dedim simdi yanlis bir yerime kakacak igneleri :) Kazasiz belasiz ignelerin hepsini sokusturdu bana. Ha bu arada kanama falan da yok yahu abartmislar resmen :)
Sonuc ne derseniz simdilik bir degisiklik yok, birkac seans daha gerekliymis gorecegiz bakalim, yani ignelemeye devam…

16 comments:

  1. geçmişler ola, en kısa zamanda turp gibi olurverin inşallah...
    akupunktur hep ilgimi çekmiştir ama iğneyi daha görür görmez ter boşandığı için vücudumdan deneyemem ama metini pek duydum açıkçası...
    acı yok mu acı?

    ReplyDelete
  2. ay çok geçmiş olsun, demek kaktırttın haa? :))) inşallah işe yarar taş gibi olursun şekerim.

    ReplyDelete
  3. gelişmeleri bende hevesle bekliyor olacağım. bende düşünüyorum ama burada çok pahalı.

    ReplyDelete
  4. Allah allah yaa,bloglamaya başlayınca hepimize birşey oldu.Uyarı blogger olursanız bir süreliğine hastalık,..vs boğuşursunuz.dr ye deki,bir sanal arkadaşım var,adı nihan,gelmesin buralara fena olur.

    ReplyDelete
  5. bir dönem kilo vermek için denemiştim akupunkturu.faydası oluyor ama bıraktığın zaman başa dönüyorsun.geçmiş olsun ..:)

    ReplyDelete
  6. Bi' dakkeeeee.
    O bir karış iğnelerden mi soktular?
    Böyle incecicik, upuzuuuun.
    Beline-sırtına yani?
    Iyyyy, kızım sendeki iyi cesaret valla, ben yapamam :)
    Gülme krizine girerim orada, gülerken iğne yanlış bi' noktaya girer felç olur kalırım surat sırıtık halde.
    Geçmiş olsun, bel ağrısı zor.
    Kendimden biliyorum, sağ taraf baskın son 1 yıldır çekiyorum.
    Öptüm Akupunkturlu kuzumu.

    ReplyDelete
  7. geçmiş olsun :)) valla sırıtıyorum kusura bakma, çünkü çok komik yazmışsın...

    ReplyDelete
  8. NzN aci yok :) ama bence yaptirmaya gerekte yok yahu, hani sapasaglamsan ne geregi var igne kaktirmanin :))

    Judy insallah yarar ;)

    Efsa hem bir kucak para verip hemde yaptirma bence :) Gerci sen ne icin istiyorsun anlamadim, kilo vermek icin falan mi? Inceciksin sen yahu :/ Sirtinmi agriyor yoksa? git fizyoterapiye en iyisi o ;) dedigim gibi bildigin igne bu, pek matah birsey degil ;)

    ReplyDelete
  9. :) ben incecik değilim ya, ıkınıp sıkınıyorum ama ıı ıhhh. :) 70 e merdiven dayadım bakma orada öyle göründüğüme.

    ReplyDelete
  10. Nihan nazar degidi bize nazar :) haydi soyle topluca kursun falan dokturelim kendimize :))

    AyŞeGüL sagol :) umarim benimki de birakinca eski haline donmez :))

    Ellam aynen o ignelerden :) cesaretimi var bu isin, doktora ne derim yaptirmayip iylesemezsem ;)
    nefret ediyorum su sirt bel agrisindan, kendimi bildim bileli hep cekerim insanin hayat kalitesini bu kadar dusuren baska birsey daha yok herhalde :(
    operim bende

    OIP tutma kendini gul yahu, bende is bitince bol bol guldum kendi halime, hem sevmem ben oyle hasta mizmizlanmasini :)
    yukaridaki kung-fu panda fotografi ayni benim onceki ve sonraki halim :)

    ReplyDelete
  11. Efsa hic kandiramazsin beni o tango videosunu yayinladiktan sonra ;)

    ReplyDelete
  12. pek iç açıcı gelmedi bana ben almayayım alana da mani olmayayım diyorum :)))

    ah be güzleim siz nazara mı geliyorsunuz bilemedim. ya da biriniz şifayı kapıyor hop diğerine geçiriyor hemen şeklinde takılıyor da olabilirsiniz tabi.

    yahu biraz bizi de düşünüp dikkat etsenize kendinize. belki artık size geçmiş olsun demek istemiyoruz ne bileyim mutluluklar demek istiyoruz mesela, aaa ne güzel olmuş demek istiyoruz, iyi şanslar ya da çok sevindim darısı başıma falan demek istiyoruz ama yok sürekli geçmiş olsun, acil şifalar falan. nereye kadar yahu :))))

    şaka bir yana geçmiş olsun :)))

    ReplyDelete
  13. beenmaya haklisin valla ben bile gicik olmaya basladim kendime :))) hasta hasta nereye kadar ic bayiyor yani :D
    ama sen de bana mutluluklar yine de seni tutanmi var :)
    mutluluk olsun hepimize daha ne olsun ;)

    ReplyDelete
  14. Geçmiş olsun, inşallah faydasını görürsün. Buralarda olsan doktor yada fizyoterapise gitsen sakın faydasını bulurum zannetme,ben o ağrılarla yıllardır uğraşıyorum, yani öldürmeyen süründüren ağrılarla. Eğer akupunturla bu işten kurtulursan oralara kadar gelmeye ve o sözleşmeyi imzalamaya hazırım.
    Buralarda o sözleşmelerden falan imzalatmıyorlar iç kanaman bile varsa ölmek için eve gönderiyorlar:((
    Sevgiler

    ReplyDelete
  15. geçmiş olsun, sonucu merak ediyorum...duruma göre deneyebilirim belki bende!..yorumların, önerilerin önemlidir bju yüzden...

    ReplyDelete
  16. YAŞAMIN KIYISINDA tesekkurler, iyiyim cok sukur ama ilerleyen seanslarda belli olur nasil olacagi, bakalim gorecegiz :)
    Saglik sistemine gelince dunyada her yerde oldukca kotu saglik sistemi, ama emin olun bizim ulkemiz bircogundan kat be kat iyi bu konuda hatta bir onceki yazimdada bahsetmistim onceleri soylendigim saglik sistemini simdi arar oldum.

    Esmir sagol :) bakalim bu pazartesi diger seansa gidecegim haberdar ederim eger iyi gelirse :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails