Thursday, October 7, 2010

Mutsuzluk virusune karsi Mutluluk recetesi

Uzgunum, yorgunum, mutsuzum bugun... Sabah her turlu terslikle basladim gune, her birsey ters gitti, simdi de depresif modumdayim cikamiyorum... Hormonlariminda parmagi var tabii bu iste ben bilmezmiyim onlari.

Biraz kafam dagilsin diye gecen okudugum ve cok begendigim bir yaziyi paylasayim istedim, hem ben de bir kez daha uzerinden gecmis oldum.
Yazi Prof. Dr. Osman Muftuoglunun Mutsuzluk virusu ile ilgili su yazisi (eger tamamina ulasmak isterseniz diye). Seviyorum ben bu adamin yazdiklarini okumayi, cogunlukla guzel ve anlamli tavsiyeler veriyor.
Bu yazisinda da aslinda kendi kendimizden veya hayattan ne cok sey bekledigimize, sonuc olarak da nasil mutsuzlastigimiza dem vurmus...
Iste size mutluluk recetesi;
- Doyum sağlayacak kadar bir amaç,
- Geçinebilecek kadar bir iş,
- Temel ihtiyaçlara yetecek kadar zenginlik,
- İş ve eğlenceyi dengeleyecek kadar sağlıklı bir akıl,
- Birçok insanı beğenecek, bunlardan birazını da sevecek kadar şefkat,
- Kendini sevecek kadar özsaygı,
- Muhtaç olanlara verecek kadar iyilik duygusu,
- Zorluklarla yüz yüze gelecek kadar cesaret,
- Sorunları çözecek kadar yaratıcılık,
- Her an gülecek kadar mizah duygusu,
- İyi bir yarını bekleyecek kadar umut,
- Hayatı bütün değerleriyle yaşayacak kadar bir sağlık,
- Sahip oldukların için şükran duygusu (bu madde benim de Osman Muftuoglunun da favorisi).
Iste liste bu... Yapabiliyorsaniz ne mutlu size :) Ben en azindan elimden geleni yapiyorum kendimce, hatta bunu kesip gozun gorecegi bir yerlere de asmak iyi olur sanirim ;)
Bu arada pek huyum degildir aylik burc yorumuma bakayim dedim :))) Diyor ki "Ekim'in 7 si en dandik gun hersey tersine gidebilir, moralinizi bozmayin bir iki gune gecer" bir bakayim dedim 7'si hangi gunmus diye, bugunmus meger :D Hic sasirmadim desem. Birde hersey ayin 28'inden sonra cok guzel olacak yaziyor, hani ben kis uykusuna yatsam o tarihe kadar...
Saka bir yana fala inanmayin falsiz da kalmayin geyigiyle lafi tamamliyorum (evet biliyorum igrencim bugun) ama itiraf edin simdi sizinde aklinizdan gecti benim burcumda ne yaziyor diye degil mi ;) Alin size link burada, Susan Miller oldukca iyi bir astrolog, dunyaca unlu, hani tutarmi tutar :) Tutmazsa da bosverin, alt tarafi eglence :)
Neyse ben gidip biraz gezi plani yapayim en iyisi, bana o iyi gelir ancak!
A. kacar... (yok yok hakikaten iyi degilim ben bugun, hatta igrencim)

14 comments:

  1. Susan Miller 10'dan fazla senedir gözümün nurudur :) Bu tavsiyelerin hepsi sağlık hariç içimizde aslında. Yani ne kolay hatırlayınca yapmak. Amaa gel gör ki içimize şeytan kaçıyor unutturuveriyor birden.

    ReplyDelete
  2. ben anlamıştım.biliyorsun söylemiştim.böyle olması gerekiyorsa bırak birkaç gün böyle gitsin.eminim iyi olacak.eski enerjin geri gelecek.seni çok seviyorum:))ruhunu çabuk iyileştir.önceki posttaki oyun nasıl sevimli..

    ReplyDelete
  3. maddelerın hepsı bana uyuyor aslında :)
    bazen nedensiz de kötü başlayabılıyor ınsan güne. buda hayata dair bir duygu. bu hisside sevmek gerekir.
    günün devamı şaşırtsın seni ve güzel geçsin.

    ReplyDelete
  4. hemmen atla gel bana. yeni evde nefis nefis birere sabah kahvesi içelim... şöyle bir boğazı seyredelim ve birlikte sükredelim zira ben bu hastane olaylarından beri şükür ve minnet duygusu ile dolup taşıyorumm:))

    bozma moralini, sıkma güzel canını canım ciciimm heeepsi geçer gideerrr

    ReplyDelete
  5. hepsini gerçekleştiren biri olduğunu hiç sanmıyorum. ben de sen gibi elimden geldiğince gerçekleştirmeye çalışıyorum ama işte birini yaparken diğeri olmuyor falan filan işte...

    gün ters başlamış olabilir ama bu öyle gidecek demek değildir. tabi buna önce senin inanman gerekir. hadi bakalım şimdi iyi ol ve iyi şeyler düşün lütfen olmaz mı :)))

    ReplyDelete
  6. Aslı hic sevmem bu burc murc islerini ama Susan Miller'in bu isi adam gibi yapan yegane insan oldugunu dusunuyorum bende :)
    O icimize kacan seytaninda isi yok mu ya :( Bir biraksin yakamizi lutfen...

    Nihan gecer gecer, daha kotu bircok gunumde oldu deyip avutuyorum kendimi, ama hani ayakta dolanacagima eve gidip butun gun uyusaydim battaniyenin altinda... ne battaniyesi ya burasi 35 derece :( Soguk ve huzun ariyorum sanirim kendime ;)
    Oyun nasil guzel inanamazsin, tam oglusla oynamalik :)

    'Berrin' :) maddeler uyuyorda esas olan biz onlara uyuyormuyuz ;) Sevmem ben boyle gunleri, neden guzel baslamiyor gunler yahu...
    Neyse gunun cogu gitti azi kaldi, seninde gunun guzel gecsin ;)

    ReplyDelete
  7. NzN valla senin yaninda dilim kisa kaliyor hakikaten, hic ses cikartmiyorum zira sukredecek cok sey var ;)
    Sen simdilik kahveyi benim yerime de ic soyle kopuklu kopuklu (yalniz Turk kahvesi yaptim hemen hahaha), ben birinden birine katilacagim sana ;)

    beenmaya zor hepsini gerceklestirmek, ama farkinda olup birseyler yapmaya calismak bile buyuk bir adim bence ;) Nice farkinda dahi olmayanlar biliyorum ben :)
    ya hakikaten bugun hersey mi ters gider, gitti iste... napalim simdi sadece eve gidip koltuga yayilacagim saatleri bekliyorum :)

    ReplyDelete
  8. şükret anam şükret ama atla gel ben sana türk kahvesi de yaparım, gavurcan kahvesi de yaparımm şarap da açarım, bira da verirrimm, o paşa gönlün ne isterse o var sana :))

    ReplyDelete
  9. NzN yasadim desene :)))
    sagolasin birtanesin

    ReplyDelete
  10. Teşekkürler...İyi geldi sabah sabah. Ne zamandır bende de vardı sözünü ettiğin negatif durumlar. Fazlaca üstüme geliyordu her şey.

    ReplyDelete
  11. Begonvilli Ev umarim ise yarar :) Sanirim kendimizi motive etmenk lazim boyle yavas yavas, o negatif durumlar yokluyor neyse arada bir bende anlamadim gitti. Yuz vermemek lazim onlara ;)

    ReplyDelete
  12. merak ettim susan'ı :)
    her şey gibi mutsuzlukta geçici galiba.
    En kısa zamanda mutluluk, koşarak gelsin size..:)

    ReplyDelete
  13. Yarın Cuma. Süper olucak inanıyorum ;)

    ReplyDelete
  14. Neşetuana tabii cok takilmamak lazim ama ben ne zaman okusam uc asagi bes yukari tutuyor, hemde oyle duzenli degil kirk yilda bir aklima geldikce okuyorum, hani kendimi sartlamiyorum diye dusunuyorum.
    Aman ne diyorum ben :))) Sagolasin, umarim hepimize gelir o mutluluk kosa kosa ;)

    8ex-en8 adi ustunde Cuma :)) Ne kadar kotu olabilirki, haftasonuna bu kadar yakinken ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails