Friday, October 1, 2010

Adsizlara seslenis

Bu yazi Adsiz’ima veya Adsizlarima ilk ve son seslenisimdir.

Adsizlar diyorum cunku iki veya uc farkli kisi oldugunu dusunuyorum acikcasi, yaptiklari yazim yanlislarindan, usluplarindan ve hakaretlerinden :)
Ve izninizle ilk ve son olarak buradan sesleniyorum gelmis gecmis tum adsizlara…

Birincisine “Kiskanc Adsiz” diyorum ben.

Sevgili Kiskanc Adsiz, oncelikle sunu belirtmeliyim ki, ben bu blogu seni, onu, bunu memnun etmek icin ya da gosteris yapmak icin acmadim – sen ister anla ister anlama. Bu blogu acisimdaki hatta acisimizdaki (farkettiysen blogun adi biradambirkadin yani bu blog bir cifte ait ve onlarin hikayesini anlatiyor) sebep ailelerimizi ve dostlarimizi kendimiz hakkinda haberdar etmek. Cunku sen her ne kadar inanmasan ve benim palavra attigimi dusunsen de!! (insaf be adsiz sendeki hayal gucu bende bile yok ya cok guldum buna, hadi palavra atiyorum da onca resmi hangi insan oglu toplayip boyle bir yalana alet edebilir insaf!) biz su anda Singapur’da yasiyoruz, kaldi ki bu da cok matah birsey degil, senin dediginin aksine ovunmuyor sadece tecrubelerimizi ve yasadiklarimizi paylasiyorum buradan.

Gezdigimiz, yedigimiz, ictigimiz ve hatta aldigimiz seyleri paylasip paylasmamak bana kalmis birsey, onun da iznini senden almayacagim! Nereye gitmisim, kac para vermisim, ne yiyip ne icmisim yazmamin tek sebebi olurda birinin yolu duserse bilgi sahibi olsun diye. Cunku ben bu yolla bircok insanin blogundan bilgi sahibi oldum. Eger ki dedigin gibi gormemis, ukala, zengin cocuguysam!! (kaldi ki ben bir gariban memur cocugu olarak buyudum, calisarak elde ettim herseyimi bu seni hic ilgilendirmez) “aman gormemisin teki bu” ya da “ukalanin teki” de gec git… Neden kendini bu kadar yoruyorsun bana laf yetistirmek icin? Isin gucun mu yok senin yahu, yoksa sende hayatta bir baltaya sap olamayip, bunun hincini oturdugu yerde onun bunun yaptigini kiskanip bahane bulanlarak cikarmaya calisanlardan misin?!

Gec bunlari adsiz, insanlarla ugrasacagina kendine bak, git hayatini yoluna koy kendi onune bak. Bana laf soylemekle ne sen buyuyorsun ne ben kuculuyorum. Zannettiginin aksine kimligimi saklamamin sebebi rezil olma korkusu ya da yazdiklarimin yalan olusu degil. Emin ol bugun cikip adimi da gogsumu gere gere yazarim suraya. Alnim ak yuzum pak, utanacak birsey yapmadim ben hayatimda… Ama acaba o zaman sen utanirmisin bana ettigin hakaretler icin? Kaldi ki beni yolda gorsen tanimaz belki gulumsersin bile yarin obur gun, tanimadigin bir insani bu kadar kiskanmak ve dis bilemek niye???


Ikinci adsiz ise “Takunyali Adsiz”… anladiniz siz :)

Sevgili Takunyali, gerci sen simdi cumlenin girisinde kullandigim kibarlik ifadesi “sevgili” sozcugunu hic farketmeyip direk “takunyali” dedigim icin bana hakarete girisirsin ama neyse… Zannedersem sana rast gelisim ya da senin bana rast geldigin o talihsiz gun! RTE’nin o akillara zarar cumlesi “alkol icmeyin uzum yiyin” e ait aciklamalari eksi sozlukte buldugum ve gulmekten gozumden yas gelen gunlere denk geliyor. Zira oradan alinti yaptim ki blog izleyicisinin de yuzu gulsun diye :) Bak ne iyi bir blog sahibesiyim aslinda ben guldugumde isterim ki izleyici de gulsun eglensin, bogazimdan gecmez yalniz yalniz :) Bu arada cehaletin ne boyutta bilemedigim icin aciklayayim, eksi sozluk herkesin yorum yazabildigi bir platform bende oradan alinti yaptim sadece. Istersen gir sende bir bak –tabii sizinkiler o siteyi de kapamadilarsa henuz- belki kendine gore eglenceli seyler bulabilirsin.

Isin garibi birde beni gizlice takiptesin ki sadece o yazida degil diger yazilarimda da ne zaman RTE’ye muhalif birsey desem – ki siyasi konulara deginmemeye ozen gosteriyorum cogunlukla – sen hemen atlar oldun. Sadece atlasan neyse, her orumcek kafali gibi birde agzindan kopukler sacaraktan kanli bicakli bir kavgaya girisiyor, baskalarinin senden farkli fikirlere sahip olabilmesine katlanamiyor, medeniyetten payini alamiyor ve kufure basvuruyorsun!! Ah be Takunyali keske ona buna sak sak yapacagina, keske kendini ve dini duygularini somurtturecegine biraz egitmeye calissan kendini her yonde. Mesela biraz arastirsan, okusan, internette birisine bir kucak kufur etmeden once senin yasadigin yeri, baglanti detaylarini ve IP numarani gorebilecegini bir bilebilsen!!!

Sen simdi IP numarasi ne onu da bilmiyorsundur, evet mi? Hic sasirmadim desem :) IP numarasi demek senin baglanti numaran demek sevgili Takunyali, yani adin soyadin adresin demek, yani sen demek. Demem odur ki, bugune kadar kufrettiklerini hep kulak ardi etmis olabilirim ama inan benim de sabrimin bir hududu var! Eger devam edecek olursan kufretmeye, tanidik avukat arkadaslarim da var ona gore!! Yani senden alacagim her kurus tazminati kilolarca uzum yiyerek harcariz haberin ola :)

Sozun ozu Takunyali, yazdiklarimi begenmiyorsan takibi kes, kimseye yalvarmiyorum nolur beni okuyun diye. Ama dersen ki “yazdiklarin yanlis, ben su noktalara katilmiyorum” diye, o zaman cik karsima mertce, oyle adsizligin ardina saklanmadan, saygi cercevesinde tartisalim buyur senin yorumlarina da yer vereyim. Agiz dolusu kufredip sonrada mal gibi deme bana “niye yayinlamiyorsun yorumlarimi cesaretin yok tabii” diye. Cesaretsiz ve cibilliyetsiz biri varsa aramizda o da sensin su durumda! Bir de ahmaksin ayrica bana ettigin bir araba kufuru yayinlayacagimi dusunebilecek kadar.

Sana son sozum su Takunyali, karsindakinin yasam tarzina hatta kafasindan gecen dusunceye bile tahammulun yoksa hic oksijen tuketme bu dunyada bosuna, muslumanlik hosgoru demektir hani nerede senin hosgorun?? Agzindan sactigin kopuklerle, hirsinla degil de insanligin ve hosgorunle ornek olmaya calissan insanlara, bak iste o zaman birseyler degisebilir belki…

20 comments:

  1. amannn bu kadar ciddiye alıp bunları yazmaya vakit harcamasaydın :)
    kim ne düşünür ne yaparsa yapsın..
    perde arkasından konusmayı bıraksınlar.

    ReplyDelete
  2. Yuh artık sana da sardıysa bu adsızlar..
    Kime ne yahu. Gösteriş yapmak için de paylaşırsın, hava atmak için de. Burada asıl konu "KİME NE?" Ayrıca ben gayet zevk alarak okuyorum gerek fotoğrafların güzelliği gerek anlatım şeklin bir çok gezi yazarına taş çıkarır nitelikte.Yeni bir yere yeni bir ülkeye ayna tutmanın neresi kötü ki ?

    RTEli adsıza diyeceğim şudur ki benim bloguma bi göz atsın. Çemkirme oranı daha yüksek olur daha çok eğlenir, hem ben küfür de ediyorum çok sevdikleri başbakanlarına :D

    ReplyDelete
  3. Canım benım
    o adsızlar
    bı sekılde cekememezlıklerını bu tarzda rahatsızlık yaratarak tatmın etmeye calısıyrolar

    bana da yapıldı ara ara..

    en guzelı hıc onemsememek yer bıle vermemek
    degmezler cunku

    ReplyDelete
  4. Yahu seni niye rahatsız ediyorlar anlamadım. Ne garip insanlar var yahu şu dünyada. Hiç anlamıyorum bunları valla. :)

    ReplyDelete
  5. Berrin simdi sen yazinca farkettim ciddiye almisim gibi duruyor demi :) almiyorum valla hemde hic, bos vaktim vardi birseyi bekliyordum o sirada ciziktirdim iste ;) Ciziktirdim neyse, sanki kagit kalem :)

    Lou canimsin :) Beni bulmazsa boyleleri sasarim zaten ben :)) Bak dedin de aklima geldi, memlekete donunce gezi dergisi falan cikaririm is bulamazsam :) ya da kitap yazarim sonra beni de iceri alirlar hahahaha

    öykü var boyleleri caresi yok ne yazik ki :( onemsemek degil benimkisi, acidim onlara hani tam zamanli is haline getirdiler bunu da belirteyim dedim benden is cikmaz boylelerine, bosa vakit harcamasinlar :)

    ReplyDelete
  6. ah be canımm salla gitsin bunları!! bir iki defa RTE'nin adı geçti bende de hemmen adsızlar damladı. çemkirmeye başladılar. farkettim ki bu tarz yorumlar hep adsız geliyor. ne o adsızlar topluluğu sizler de fişlenmekten mi korkuyorsunuz??zira bizleri tek tek mimlemişlerdir çoktaaan. siz de çıkıp yönetim yalakalığı yapın :))
    ego ve hırstan kaynaklanan olmamışlık göstergesidir bunlar. dilerim ki ruhları en yakın zamanda sevginin yolunu tuttursun...
    sen yaz cicim benim, biz bayıla bayıla okuyoruz. at havanı, sat cakanı ne de olsa babanın gemicikleriyle gezip tozmuyorsun ya :))

    öperim pek bi kocaman!!

    ReplyDelete
  7. Adsızların yüzde 96.4'ü genelde yazarı çekemeyen ve yahut karşıt düşüncesini dile getirmekten çekindiği için gerçek kimliğini saklayan kişilerdir.

    'Adsız' bir nevi ''İçimizdeki İrlandalılardır''.

    Aslında karşıt düşünceyi dile getirmek daha doğrusu yorumlara dökmek o kadar zor olmamalı.

    Fakat ortada bir kıskançlık varsa bence Adsızlara yorum yasaklanmalı.

    Tıpkı benim yaptığım gibi...

    ReplyDelete
  8. SeV@L dunya garip insan dolu hakikaten, birde isi gucu yok insanlarin bence, hani birseylerle mesgul olsalar hayatta tutunduklari biseyler olsa baskalarina kafayi takmazlar boyle sacma sapan :)

    masal almiyorum ya, bak bu yaziyla ciddiye aliyormusum gibi gorundu sanirim, ben sadece eglencelik yazdim oysaki bunu ;)

    NzN gemicik olsa babam kendisi gezer zaten bana kalmaz :D

    C3Moi icimizdeki irlandali fikrine bayildim :)
    bende yasakliyorum yorumlarini, hem sansurden gecemiyorlar, benim sucum degil adam gibi yazsalar ne ala ;) sende en iyisini yapiyorsun kesinlikle

    ReplyDelete
  9. 1.Adsız, kedidir o kediiiii- Erişemediği ciğere mundar...
    2.Adsız, İstediğin kadar anlat, hoşgörü de, islam de yok yok yok anlamaz ben de çok anlatıyorum ama kulağını tıkamış bi kere, cahiliye devrindekilere dönmüş resmen ama o daha iyi biliyordur bizden ahir zamanda yalancı peygamberler çoğalacak...

    Sevgili A-H, boşver sıkma canını bak bugün Cuma mübarek gün hayırlı cumalar...

    ReplyDelete
  10. birtanem benim,canım arkadaşım,tabiki yayınlamayacaksın bu tür yorumları.daha çok gez.daha çok anlat.akşam mail atacağım haberin ola.ahiretliğim benim..;))

    ReplyDelete
  11. Mavi Balon hakikaten oyle, yok yahu taktigim yok sadece saskinlik benimkisi hani boyleleri de var hayatta diye :)
    Sana da hayirli cumalar canim ;)

    Nihan ne tatlisin ya :)
    Ahiretlik... cocukluk yillarimdan kalma bir sozcuk kafamda, kullanan pek kalmadi zannedersem, cok severim ben bu kelimeyi :)
    Bekliyorum mailini, aman kendini ve gozunu yorma ne olur.

    ReplyDelete
  12. ellerine sağlık şekercim. ne yazık ki bu yazıyı anlayacak sağduyuya sahip olduklarını düşünmüyorum o şahısların.

    ReplyDelete
  13. aman bu kadar takılmayın, sinirlenmeyin şu arsız adsızlara....
    sağlığınıza iki salkım üzüm kaldırıyor, singapur'un neresindensiniz diye soruyorum?? :))

    ;)) bugün dansettiniz mi??
    bilediniz mi? hehe;)

    ReplyDelete
  14. Judy anlarlar anlamazlar, ben icimi dokmus oldum umarim bundan sonra bulasmazlar :))

    Adsiz, sanirim ilk defa normal yorum yazan bir Adsiz var blogumda :) yok sinirlenmek degil benimkisi, sinirlenmek icin cok daha gecerli seyler varken hayatta ne oldugunu bilmedigim kisileri takmam ;)
    iki salkim uzum icin afiyet olsun diyorum :)

    son kismi hic anlamadim desem...

    ReplyDelete
  15. Cok guldum okurken ama gercekten harika bir gozlem olmus :) Bu adsizlar cok komikler hem saldirirlar hem de masallah blogunu bastan sona okurlar.Bunlardan kurtulmanin en guzel yolu blogunu adsiz yorumlara kapamak.

    ReplyDelete
  16. yanlış yazmışım da ondan:)) bilebildiniz mi demek istemiştim oysa;))

    ReplyDelete
  17. lily of the valley gercekten takip etmeleri cok garip, begenmiyorsan cek git degil mi :) zaten bu yazidan sonra biri izlemeyi birakmis, buyuk ihtimalle adsizlardan biriydi :D

    oip senmiydin o yahu :D benim kafa bir milyon farketmedim vallahi, dans etme konusunda senin kutu kafayla yarisamayiz ama :))

    ReplyDelete
  18. Alinmistir belki :))) Neyse yeri bos kalmasin ben doldursam olur mu??:)

    ReplyDelete
  19. lily of the valley tabii ki neden olmasin, hosgeldin :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails