Monday, January 24, 2011

Mutfak hikayeleri

- Uzunca zamandir istedigim ama bir turlu popomuzu kaldirip gidemedigimiz pasta malzemeleri dukkanina gittik sonunda. Colde vaha bulmus gibiydim, cocuklar gibi herseyi elledim dukkanda, oradan oraya zip zip zipladim :) Bir suru pastacilik malzemesi, seker hamurlari, sekillendirme ve susleme materyalleri… goz alabildigine uzandi onumde. Simdilik deneme amacli birkac sey aldim ama sanirim bol bol gidecegim bu dukkana :)

- Hemen yanda bir mutfak malzemeleri dukkani daha vardi, uzun suredir kendisi ile gizliden gizliye ask yasadigim su guzelligi gordum orada. Uzerindeki 750 dolarlik etiketi gormezden gelip sevip oksadim biraz ve kulagina fisildadim “birgun benim olacaksin” diye.


- Pazar gunu bir heves hemen yeni puantiyeli kek kaliplarimi denemeye giristim. Internetten tarif uygularken daha dikkatli olacagim bundan sonra. Kek denemem basarisizlikla sonuclandi garip bir tarif yuzunden :( Sonuc feci otesiydi cok moralim bozuldu…

- Sanirim dun bir beceriksizlik modumdaydim zira mantarli et sotenin icine kekik yerine naneyi boca ettim :( Hani tadi bozulmadi ama agzima gore de olmadi yani, naneli sote olurmu hic, mis gibi kekik kokacagi yerde…

- Dunun tek basarili calismasi uzak dogu mutfaginin guzide ornegi “Tom Yam” corbasi oldu :) Kocakisisinin uzun zamandir bekledigi ve istedigi corba denememi gerceklestirdim ve kazasiz belasiz basariya ulastim. Yakinda bu sayfalarda…

- Anlasilacagi gibi haftasonu bol mutfak macerali gecti, gezi yazilarindan vakit kaldikca yemege adiyorum kendimi, cok tehlikeli cook… zira her yeni deneme kucuk bir gobek eklentisi olarak kaliyor vucudumuzda :)

Gorunen o ki haftasonu kimse bos durmamis bloglara yazilar akmis, tasmis, okunacak cok sey var ama yapilacak cok isimde var :( Isleri bir kolaylayayim dalacagim yazilarinizin arasina ;)

Deginmeden gecmemek lazim;
“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” demis rahmetli Ugur Mumcu. Soyle bir an dusundum de bu soz ustune, ne cok insan bilgiyi onemsemiyor bu hayatta ve ne kadar cok insan bilip bilmeden konusuyor, atip tutuyor… Okuyup ogrenmenin amelelelik sayildigi, cogunlugun “okuyup ne olacaksin basbakan mi olacaksin” (sanki basbakan cok egitimliymis gibi) mentalitesi ile yasadigi toplumumuza baktikca daha da bir huzun kapliyor icimi.
Umarim “bilme” nin onemini anlayan bir seviyeye ulasiriz gun gelirde…
Ugurlar olsun sevgili Ugur Mumcu…

Herkese guzel bir hafta dilekleri benden…
A.

13 comments:

  1. şimdi acilden geldik.:)) kuzum hastaydı. biz de blok oyuncakla hayata meydan okuyorduk. muhtemelen ayaktasın. :))postunu sonra okuyacağım. öpüyorum:))

    ReplyDelete
  2. Nihancim cok gecmis olsun, endise ettim simdi, umarim hersey yolundadir.
    Habersiz birakma, operim cok ;)

    ReplyDelete
  3. o mutfak güzelliği uzun zamandır benimde hayalim... Yabancı mutfaj programlarını izlerken mest oluyorum.
    Tom Yam” corbasıni çok merak ettim... Uzak Doüu mutfağı yapan bir iki yer var galiba İstanbul^da ama hiç deneme fırsatı olmadı.

    Not: zarif yeni yıl kartınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür etmişmiydim. Çok teşekkür ederim gönderdiğiniz Uzakdoğu esintisi için

    ReplyDelete
  4. laleninbahcesi bakarsin birgun gercek olur hayallerimiz kim bilir ;)
    Corbanin tarifini verecegim vakit bulunca, ozellikle veriyorum tarifleri ki hani olurda malzemeleri yada benzerlerini bulanlar denemek isterse diye :)
    Kartimin ulasmasina sevindim, zaten eline gecen uc bes kisiden birisin nedense cogu ulasmadi yerlerine :(

    ReplyDelete
  5. Ayyy...iştahım kabardı resmen...bak bende çok merak ettim o "Tom Yam” çorbasını...

    Güzel bir hafta dilerim..hep neşeli kal...

    ReplyDelete
  6. inşallah senin olur o pembe güzel şey...nane ve kekik :(((( aslında kötü olmamıştır ama nanenin yerini tutmaz tabiii. Bakıyorum yemek memek derken tema değişecek gibi görünüyor :)) şaka şaka ben de şu sıra mutfağa pek bir sardım..

    ReplyDelete
  7. Esmir tarifi yakinda umarim :)
    bende sana cok guzel bir hafta dilerim :)

    minimalist insallah :D
    geziler beni yordu onun icin bir sure yeme icme yazayim da rahatlayayim, mutfak beni rahatlatiyor :) tabii her yaptigimi yemek de ayri tehlikeli ama :)

    ReplyDelete
  8. şimdi ne yapıyormuşuz A-H bir gün yemeğe çağırırsa ya karnım tok ama tatlı ya da pasta yemeğe gelirim diyormuşuz :D

    ReplyDelete
  9. zağanos hep uzak dogu yemekleri yok yahu bol bol Turk yemekleride var menude :)
    Uzakdogu yemekleri ilgisi olanlara sadece ;)

    ReplyDelete
  10. nane- kekik kokusunu bende karıstırıyorum, yorgun oldugum zaman. boca ısı cok fena.
    ugur mumcu, cok dogru soylemıs. dogruları soyledıgı ıcın su an yok aramızda. uzucu. :(

    ReplyDelete
  11. uzak doğu ile alakalı değil. kekik ile olsa gayet güzel olur belki bir tutam nane de olabilir ama boca edersen düşünürüm ben :p

    ""Sanirim dun bir beceriksizlik modumdaydim zira mantarli et sotenin icine kekik yerine naneyi boca ettim :( "

    ReplyDelete
  12. o pembiş şeyde benim bile gözüm kaldı bir erkek olarak. umarım mutfağınızdaki nadide yerini alır bir an önce.. keyifli bir yazıydı.. ve uğurlar olsun... evet.

    ReplyDelete
  13. Zeynep hosgeldin :)
    kafam keklere bozuktu olmadi diye onun icin kokusuna bile bakmadan sekline kanip boca ettim yanlislikla :( Neyse birde naneli denemis olduk ;)

    zağanos hep boyle beceriksiz degilim yahu ;)

    İBRAHİM ORTAÇ goz kalmayacak gibi degil valla, hem sadece pembesi degil bir suru farkli rengi var sanat eseri gibi herbiri :)
    Diger kadinlar mucevhere, kurke falan takar kafayi ben gittim miksere taktim, var bende bir gariplik :D

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails