Monday, June 11, 2012

Gelsin meyvalar gitsin kurabiyeler


Sicaklar iyice tepe noktasi yapti, yaniyoruz buralarda!

Havadaki nem orani da normalin ustunde olunca bu sicaklarda disari cikmak delilik :) Sonuc olarak bu haftasonunu da evde oradan oraya yuvarlanarak gecirmis bulunmaktayiz :)

Eh dogal olarak evde gecen bir haftasonuna daha bol miktarda yeme-icme etkinligi sigdirmis bulunmaktayiz :) Hem bu vesileyle daha once blogda paylasmadigim birkac uzakdogu meyvasini daha eklemis oluyorum listeye.

Yilin ancak birkac ayi ortaya cikan bu “Papaya” lara bayiliyorum. Kucucuk top gibiler ve misss gibi cicek kokuyorlar resmen. Diger buyuk Papayalarla aram hic iyi degil zira tadlari domates, dokulari da kabak tatlisi gibi. Onun icin bu minikleri bekliyorum hasretle :) 

Markete dustuler sonunda, bizde hasret giderdik, sizin icin de fotografladik :) Daha dogrusu ben fotografladim, kocakisisi de sabirsizlikla fotograf cekmem bitse de meyvalara yumulsa diye bekledi durdu garibim :)))


Bu da baska bir tropik meyva, bizde ilk kez yedik acikcasi. Adi “Custard Apple”, adini Turkceye cevirdigimde muhallebi elmasi veya pudding elmasi gibi sacma bir ceviri oluyor :))) Sozlukte ise hint ayvasi diye geciyor ki bu ceviri de pek bir uyduruk geldi kulagima :) 
Dogrusunu bilen varsa beri gelsin :)



Custard yurtdisinda oldukca kullanilan bir tatli, ister tek basina ister birseyin icinde olsun oldukca fazla karsilaziyorum,  bildigimiz sade puding gibi birsey. Bu elmanin veya elma benzeri seyin neden “custard apple” olarak adlandirildigini ise tadina baktiktan sonra anladik! Megerse ic kismi oldukca tatli hatta neredeyse puding tadindaydi. Kivaminin da lifli degil de yogun krema gibi yumusak olusu da boyle isimlendirilmesinde etkili olmus bence :)

Tadi oldukca hostu ama olmasa aramam sanirim :)))
 





Ve pazar gunu kapanisi aksam cayinin yanina pisen mis gibi kurabiyelerle yaptik…

4 comments:

  1. Sen de hep mideye çalışıyorsun be kuzum :)
    Bi' kere de can çektirmeyecek-iç geçirtmeyecek bi'şeyler paylaş n'olur! :)
    Afiyet olmuştur umarım, bi' gün kazara boğazına takılan olursa aklına geleyim e mi? :)
    Öperim.

    ReplyDelete
  2. Napim kuzum evde oturunca karnimiz acikiyor dolaplari tirmaliyoruz hep :)) eh haliyle bende mideye calisiyorum yani ;)

    ReplyDelete
  3. O kurabiyeler ne güzeller öyle :) Tam benlik :)) Ellerine sağlık ve afiyet olsun :)

    ReplyDelete
  4. Demet tesekkurler, afiyet oldu bile coktan ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails