Tuesday, June 12, 2012

Super bir dizi

Yok bu sefer bir Kore dizisi degil bahsettigim :)

Heroes, Lost, Prison Break ve House MD ile baslayan Amerikan dizisi izleme aliskanligimizdan vazgeceli cok olmustu halbuki. Heroes baymis, Lost SIKMIS, Prison Break'den bir kendini bilmez yuzunden tiksinmis, House MD'nin de yeni sezonlarini bekleyecek sabri kendimizde bulamamistik :)
Ustune ustluk henuz lacka olmamisken izledigimiz bu diziler, memleketimin yerli dizi bagimliligina birde yabanci dizi firtinasi olarak eklenince daha da bir sogumustuk. Insan her gun memleket gazetelerinde bu dizilerle ilgili sacma sapan haberleri gorunce dizilerden de, oyunculardan da tiksiniyor yahu :))

Uzun lafin kisasi eli etegi cekmistik Amerikan dizilerinden bu sebeplerden dolayi. Uzun zamandir ilk kez bizi bu kadar heyecanlandiran ve keyifle "bir bolum daha atalim mi? dur obur bolumun de basina bir bakalim oyle yatariz..." seklinde uykusuz ve gozumuzu kirpmadan izledigimiz bir dizi daha bulduk :)

Alcatraz...
 

Alcatraz dunyanin en meshur hapishanelerinden biri. Dizi de bu hikaye uzerinden ilerliyor.
60'li yillarda hapishanedeki 300 kusur mahkum ve diger hapishane personelinin bilinmeyen bir sebeple ortadan kaybolmasini, ve 2012 yilinda hepsinin tek tek birden bire ortaya cikmasini anlatiyor. 
Isin ilginc yani aradaki 50 kusur yillik farka ragmen hicbirinin fiziksel olarak degismemis olmasi...

 

Basrollerde Lost'dan hatirladigimiz "Hurley" nin olusu ve bilinmez olaylar orgusu oldukca "Lost" vari olsa da ilginc olaylar ve hikaye kendisini izlettiriyor simdilik. Diger basrol oyuncusu Sarah Jones'un daha once pek fazla bir yerlerde gorulmemis olmasi ise bir arti bence. En azindan baska bir karakterle ozdeslesmemis bir yuz benim icin :)





Sonuc olarak izleyin pisman olmazsiniz diyecegim bir dizi ;)
Polisiye, kacmali-kovalamali film ve dizileri sevmeyen ben bile bayilarak izlemekteyim...

19 comments:

  1. Hım merak ettim ben de mıy mıy dizileri sevmiyorum yormasın aklımı meşgul etmesin izleyim bitsin:)

    ReplyDelete
  2. Nehir İda yok miy miy falan degil aksine oldukca hizli akip gidiyor ;) hem ilk sezonu yayinlanmis bitmis bile yani istedigin anda istedigin kadar izleyebiliyorsun internetten ;)
    bende bu sebepten seviyorum zaten internetten izlemeyi, kontrol bende ve reklamlarla canina okunmuyor izleme zevkimizin :))

    ReplyDelete
  3. Ben de epeydir dizi izlemiyordum, Seinfeld, Evli ve Çocuklu gibi sıra dışı komediler tarih oldular neredeyse, bir zamanlar onları izlerdim. Son olarak Borgias'daki entrikalar biraz ilgimi çekmişti ve Alcatraz gerçekten de enfes bir dizi. Kurgu, görüntüler, oyunculuklar olağanüstü.

    ReplyDelete
  4. Fringe ne güzeldi:) izledin mi

    ReplyDelete
  5. Begonvilli Ev Evli ve Cocuklu hala daha benim favorilerimden biridir ;) haklisin gelmiyor oyle guzel komediler kolay kolay.
    Alcatraz simdilik iyi gidiyor bakalim umarim ilerleyen sezonlarda bununda suyunu cikarmazlar.

    Nehir Ida Fringe tam da bizim Amerikan dizilerinden hazetmemeye basladigimiz o zamana denk gelmisti onun icin seyretmedim :) Hatta konusunu bile bilmiyorum dogru duzgun :) degermi izlemeye? eger guzelse bakarim ilerleyen zamanlarda ucundan kiyisindan ;)

    ReplyDelete
  6. Tüm sezonlarını reklamsız izledik biz karı koca pek sevdik polisiye bilim kurgu

    ReplyDelete
  7. Tataaam.. Efendim, siz bu diziyi keşfedene kadar bendeniz buldu, izledi ve bir sezonu takip edip tamamladı. Günü gününe hem de. Gerçi günü gününe demek ne kadar doğru bilemem; "The Net" teki dizi sitelerinin gün hesabı ile günü gününe diyeyim doğrusu olsun o zaman.
    Amma asıl biraz önce bir dizi bitirdim ki tadı hâl+a damağımda. Aslında dört sezon geriye gitmeniz lazım, çünkü dört sezon olmuş başlayalı. Bulun izleyin mutlaka baştan sona hem de. Müthiş keyifliydi ve önümüzdeki sezon işler çok pis karışacak. Dizinin adı, "Castle". İsmine bakıp tarihi bir şey sanmayın, New York'da geçiyor. Komedi, aşk, aksiyon hepsi var, eskilerin polisiyeleri tadında. Her bölüm yeni macera ama alttan yürüyen ve sezon finallerinde patlattıkları bir de ana hikaye var ki asıl gizem orada. Duacım olursun.
    Sırrakalem yarım ağız izlesene demişti benden dört sezon öndeydi, pehh şu anda benim bildiklerimi bilmiyor ve bol bol şantaj yapıyorum bak anlatırım diye.
    Garantili dizi.:)

    ReplyDelete
  8. Nehir İda bakariz o zaman musait bir zamanda ona da ;)

    Avram usta oyle en once ben kesfettimlerle olmuyor, madem buldun begenerek izledin de neden haberimiz olmadi? yaz iki satir haberimiz olsun, bak ben car car anlatiyorum burda guzel dizi izleyin bi zahmet diye, sen niye kendine sakliyorsun ki :))
    Bak Castle'i cok merak ettim simdi, bu bitsin ona da bakarim ama en iyisi izlersem soylemeyeyim sana neme lazim sirrakalem gibi santaja falan maruz kaliriz :))))

    ReplyDelete
  9. Çok ballandırarak anlatmışsı. İyice merak ettim, izleyip izlememe konusunda karasızdım. İyi oldu bu yazı..

    Mad Men hayatım boyunca izlediğim en iyi dizi. Her bir bölümü 45 dakikalık filmler gibi. Her sezon 13 bölüm, beşinci sezonu pazar akşamı bitti. Kesinlikle tavsiye ederim. herhangi bir bölümünden başlanıp birbirinden bağımsız olarak da izlenebilir. Sezon finalleri ahım şahım olmasa da sezonun içinde en az 3 adet, hafızalardan çıkmayacak bölümü var. Son sezonun en iyi bölümü de 12. bölümdü.

    Yorum biter bitmez Alcatraz siparişini veriyorum.Teşekkürler..

    ReplyDelete
  10. Hayatımın koskocaman altı yılını yiyen Lost'tan ve o korkunç finalinden sonra tiksindim dizilerden. O nedenle Lost senaristini ya da oyuncusunu içeren dizileri duyunca kuşkuyla yaklaşıyorum ya yarım kalırsa diyerek :D Ancak ciddi anlamda bir şeylere sarmam gerekiyor. Kitap, amigurumi, keçe bir yere kadar.

    Hadi başlayalım öyleyse. Sana güveniyorum :)

    ReplyDelete
  11. Vladimir umarim begenirsin :) hatta izlemeye basladiysan belki begenmissindir bile?
    Mad Men'i duymamisim daha once, merak ettim simdi, goz atilacaklar listesine ekleyeyim hemen :)

    La Loba iste bende o durumlardan tiksinip birakmistim bunlari izlemeyi :)) Alti yilini yedirmeden birakacaksin ;) Hele hele en son babam bile Lost izlemeye baslayinca tamam demistim suyu cikti, yahu baba bile lost izlermi! :D
    Bence izlemeye deger bir dizi, en azindan simdilik baymadan gidiyor, sonraki sezonlarda ne olur bilemem :)

    ReplyDelete
  12. Vladimir umarim begenirsin :) hatta izlemeye basladiysan belki begenmissindir bile?
    Mad Men'i duymamisim daha once, merak ettim simdi, goz atilacaklar listesine ekleyeyim hemen :)

    La Loba iste bende o durumlardan tiksinip birakmistim bunlari izlemeyi :)) Alti yilini yedirmeden birakacaksin ;) Hele hele en son babam bile Lost izlemeye baslayinca tamam demistim suyu cikti, yahu baba bile lost izlermi! :D
    Bence izlemeye deger bir dizi, en azindan simdilik baymadan gidiyor, sonraki sezonlarda ne olur bilemem :)

    ReplyDelete
  13. Geç oldu iade-i ziyaretim ama az önce baştan başa gezdim, bir sürü yazıda kıkırdadım gece gece, teşekkürler :) . Muson yağmurlarının memleketine Buzzz-on yağmurlarının memleketinden sevgiler.

    ReplyDelete
  14. Aybige hosgeldin, olsun gec olsun guc olmasin demisler degil mi ;)
    Gulumsetebildiysem ne mutlu bana :)

    Bu arada senin sayfani izlemeye alamadim bir turlu :( en fazla bookmark yapabildim, google reader a falan ekleyemedim hani yapabilecegin birsey varsa izleme ayarlarinda diye soyluyorum :)

    ReplyDelete
  15. RSS feed denilen zımbırtıdan takip edilebiliyordu ama bu arada Kedi Defteri dış etkenler nedeniyle bitti :(.
    Buradayım: http://acatfromlondon.wordpress.com/

    ReplyDelete
  16. Aybige sen soyleyince farkettim bittigini :( ben eski kedili postlar arasinda kendimi kaybetmisim sanirim, benimki gec buldum cabuk kaybettim oldu :))
    neyse bir baska yerde devam ediyorsun en azindan ;)

    ReplyDelete
  17. canım daha elime ulaşmadı kitap olsun tasalanma nasıl olsa gelir
    senin göndermiş olman güzel
    öpüyorum snei

    ReplyDelete
  18. lost ve house hayranı olarak eminim çok seveceğim alcatraz ı

    ReplyDelete
  19. MAVİANNE umarim en kisa surede ulasir. Alcatraz gercekten guzel bi dizi, digerlerini severek izlediysen bunu da begenecegine eminim :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails