Sunday, June 17, 2012

Yaz sicagina birebir

Biz buralarda yilin en sicak aylarini yasarken eminim memlekette de sicaklar gittikce bastiriyor :)

Sicak havalarda ihmal edilmemesi gereken en onemli seylerden biri bol bol su icmek ama benim en buyuk sorunlarimdan biri surekli sicak-soguk iceceklerle susuzlugumu giderip sonrasinda da su icmeyi ihmal etmem :(

Gectigimiz yil internette gezinirken bu tarifi buldum, yanilmiyorsam Martha Stewart'in sayfasindaydi. Sicak havalarda benim gibi su icmeyip baska icecek icenlere birebir bir tarif.
Hem yapilisi cok basit, hemde su icerken vucuttaki toksinlerden kurtulmayi sagliyor ayni zamanda.

Bir sise suyun icine kucuk bir parca taze zencefili ince ince dilimleyip ekliyorsunuz, uzerine de bir salataligin kabuklarini soyup sadece kabuklari ekliyorsunuz. Kalan salataligi da tuzlayarak afiyetle mideye indirmenizi siddetle oneriyorum :))
Sonrasinda birkac saat buzdolabinda tutuyorsunuz suyu. Hepsi bu!

Birkac saat icinde serin ve cok hafif bir aromaya sahip suyunuz hazir! Hem hazir iceceklerden daha saglikli, hem ferahlatici, hemde ucuz :)

Zencefil uzakdogu mutfaginin olmazsa olmazlarindan. Bizde buraya geldigimizden beri neredeyse herseye ekler olduk. Biraz arastirma yapinca zencefilin onlarca faydasi oldugunu gordum, o yuzden artik yemeklerden tutun da salatalara, corbalara ve hatta suya bile ekler hale geldim :))) Zaten bu suyun icine eklenen zencefil detoks'u yani vucuttaki toksinlerin atilimini kolaylastiriyormus...

Bu arada tum babalarin babalar gununu kutlayayim buradan bu vesileyle...
Iyi pazarlar herkese!

9 comments:

  1. Hemen zencefil bulunup alınıp yapılıyor:))

    ReplyDelete
  2. Boncukçu umarim vardir taze zencefil oralarda, eger taze ve sari zencefil varsa onu kesinlikle tavsiye ederim cunku sari olanlarin aromasi cok cok daha guzel ;)

    ReplyDelete
  3. Ben soğuk suya yeşil çay denediydim bi' kaç gün... yeşil çayı oldum olası sevmediğimden: tiskindim :P
    Bi' de bunu deneyeyim bakalım.
    Teşekkürler tarife A-H Stewart kuzum :)

    ReplyDelete
  4. Allahtan bol bol su içiyorum.Yoksa kim poposunu kaldırıp zencefil almaya gidecekti ^^

    ReplyDelete
  5. Pilli senin Dukan diyeti gibi afilli birsey diil ama dene ;)

    Ella soguk suya yesil cay olurmu yahu, mindar olmus canim yesil cay :( Yesil cay hep yanlis icildigi icin begenilmiyor hatta nefret ettiriyor insanlari. Iyi hatirlattin bir ara da yesil cay yazisi hazirlayayim hem belki o zaman barisirsin yesil cayla :))
    Zencefilini ve salatalik kabugunu fazla kacirma bunu seversin ;) oldukca ferahlatici bir tadi var :)

    Kavruk Susam poponu kaldirip zencefil alinca birincisi hareket etmis oluyorsun ikincisi de zencefilin yardimi ile toksinlerinden kurtulmus oluyorsun, birde boyle dusun ;)

    ReplyDelete
  6. güzel gibi ama zencefil bekleyince acı olur gibi geliyor bana..

    ReplyDelete
  7. Buket haklisin zencefil aci oldugu icin acitabilir ama ben ozellikle cok az zencefil koyuyorum, yaklasik 2 dis sarimsak buyuklugunde birsey koyuyorum, aci olmuyor.
    Bilemiyorum Turkiye'de varmi ama eger bulabilirsen sari zencefili deneyebilirsin, turmeric veya zerdecal diye de isimlendiriliyor, o hic aci degil ve cok daha guzel bir aromasi var ;)

    ReplyDelete
  8. zencefil var evde yapayım bende.
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails