Monday, May 31, 2010

Kisa sac tramvasi

Valla bastan soyleyeyim sonra yok tramva degil tranva yazilir demeyin, ozellikle baktim google dan hangisi dogru diye. Millet nasil denk gelirse oyle yazmis. Dogruyu bilen soylesin bi zahmet :) Nereden aklima geldiyse simdi sabah sabah, hemde pazartesi sabahi... Biz kucukken modaydi saci kestirip kucuk bir kuyruk birakmak. Sanirsam 90 li yillarin basi, ilkokul ya bitti ya bitecek. Ama benim annem hic gelemez boyle ivir kivir seylere, eh eskidende coluk cocugun giki cikamiyor ana babaya - simdikiler gibi degildik eziktik biz be. Ne yaptiysam ne kadar dil doktuysem razi edemedim kuyruk birakmak icin annemi. Ama bendede bir cene var masallah yani, istedigim oluncaya kadar konusurum da konusurum... Kesin yine annem hayir dedikce ben usteledim durdum. Sonunda benden kurtulmak icin annem "babana sor o ne derse o olur" dedi. Buyuk ihtimalle annem benden kurtulmak icin ve babam hayir der dusuncesiyle beni babamin basina musallat etti o zaman :)
Ben tabii yilmadan kostum babama, ne cok istediysem kuyrugum olsun diye :)) kedilik o zamandan varmis bende. Babam inanilmaz bir sekilde tamam dedi hemen, ama sacma sapan bir sart kostu!
Sacini kisacik kestirirsen kuyruk birakabilirsin!!!
Buyur burdan yak... Babamda anlasilmaz bir kisa sac hastaligi vardir. Yillardir annemi bir kez olsun razi edememistir kisacik kestirmeye saclarini, firsatini bulunca kabak benim basima patladi. Ama oyle boyle degil kisacik olacak, bildigin erkek trasi. Eh isin ucunda kuyruk var ya -ne kuyrukmus be kardesim- tamam dedik mecbur.
Kuafore gidildi, saclar erkek gibi kisacik kesildi, kuyrugumuzda birakildi. Ben bir mutlu bir mutlu, o kuyrugu ormelermi istersin, boncuklarla suslemelermi istersin, sacma sapan ne varsa yaptim. Cocukluk bu olsa gerek :)) Tabii bu arada saclarimi kisacik kestirince nasil bir maymun haline geldigimin farkina bile varmadan surdurdum hayatimi. Ne zamana kadar? yillar sonra resimlere bakana kadar... yillar sonra esim bile beni resimlerde tanimayana kadar... yillar sonra fasulyeden nimet kardesim benim o resimlerime bakip g.tuyle gulene kadar...
Simdi farkediyorum o kisacik sac ne tramvaymis hayatimda. Ilk firsatta o fotograflari yakmaliyim :) Ustune ustluk gecen ne duyuyorum kardesimden!! sacini kestirmek isteyince babam "kestirme uzun kalsin" demis! Bre adam benim kafama ne kastin vardi.
Kaldiki zamaninda bunlari yapan ben, simdi yolda disarida genclerin sacma sapan sac basini gorunce yaslilar gibi kafa sallayip cik cik yapiyorum, bu da ayri komedi.
A.

8 comments:

  1. Sevgili Nihan birde o halimi gorseydin emin ol daha fazla gulerdin :)

    ReplyDelete
  2. Ahaha haftasonu annemin eski evinden benim de öyle henüz "insan" olamadığım dönemlerden kalma bir yaratık fotoğrafım çıktı. Abim bulmuş. Gitti onu bir de arabasının aynasına yapıştırdı ve tüm gün o fotoğraf orada dolaştı!! Herkese göstermeyi de ihmal etmedi pek tabii. Abi insanı kardeşe eziyet için vardr zaten!! :))

    ReplyDelete
  3. Vay be abla öyle olsun... Kaç gündür kırgınım sana... Buralarda sınav derdinden ölüp bitiyorup, her köşede ağlıyorum, ablamız bizi sormuyor... Gecenin 12 sine kadar blogun için resim yolluyorum bir teşekkür mesajı yazmıyor.. Ben daha ne diyeyim ki... Bilal oğlan bile beni daha çok arıyor...

    ReplyDelete
  4. Iste sirf bu sebepten NzN ben kalanlarin hepsini yakmaliyim, kazara birilerinin eline gecerse o resimler bittim ben :)))

    ReplyDelete
  5. ah benim biricik, kaprisli kucuk kardesim :) severim seni ben, aradim dersteydin bebegim hic unuturmuyum seni ;)Tabii bilal oglan daha cok arar seni hem birincisi o senin hocan arasin sorsun ilgilensin diye para veriyoruz ona :D ikinciside ayni sehirdesiniz saatleriniz uyuyor ;)

    ReplyDelete
  6. uzak doğuyo inanılmaz bir ilgim var. Kore dizilerinden olsa gere:)

    yarın sabah sınava gitmem lazım ve ben açtım blogunu okuyorum. Dur hikayisini en baştan alayım dedim ilk yazına geldim. Onu okuyunca bundan öncesi de varmış dedim eski web sayfanı açtım orayı da okudum. orası bitince geri buraya geldim ve buraya kadar okuyabildim.
    Artık uyumam lazım :( bi selam vermeden çıkmıyim dedim.

    Bu arada ne tramva ne de tranva aslında travma:)

    ReplyDelete
  7. çiğdem hosgelmissin, nasil mutlu oluyorum gelenler selamsiz cikmayinca boyle, en azindan benimde tesekkur etme sansim doguyor :)
    sinav oncesi uykusuz birakmisim bilmeden, umarim iyi gecer sinavin :)
    bizim hikaye uzun biraz, yaziyorum bakalim mumkun oldugunca...
    Kore dizileri furyasi Turkiyeye de sicramis bakiyorum da, burada zaten deliler gibi izleniyor, bende mi izlesen ne yapsam.
    ayrica tesekkurler duzeltme icin, dogrusunu yazayim hemen ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails