Saturday, May 29, 2010

Mochi

Gecenlerde televizyonda seyretmistik ve cok ilginc gelmisti. Malumunuz burda televizyonlardaki hersey bize ilginc geliyor :) eh bosuna dememisler cok okuyanmi bilir cok gezenmi diye, bizde iki gezenti olaraktan buralarda ne var ne yok ogreniyoruz mumkun oldugunca. Neyse yine sulandirdim meseleyi ben, konumuz "mochi" ydi halbuki.

Mochi resmini gordugunuz kucuk yumusak Japon kekleri. Kek degil aslinda, lokuma benzer bisey. Pirincten yapiliyor ve bazen ici dolu bazende sadece cesitli aromalarla karistirilan hamurun kendisi. Dis kismida farkli farkli malzemelerle kaplaniyor, mesela bizim alip denedigimiz -resimdede gordugunuz- yesil cay aromaliydi. Meyva aromalilar, findik fistik tozuyla kapli olanlari var. Hepsini sirayla denemeye kararliyim :) ama ozellikle kismet olurda Japonyaya gidebilirsek gercekten taze taze yapilmisini tatmak istiyorum.

Zaten isin orjinal kismida Japonyada yapilani aslinda. Televizyonda izledigimiz programdada onun icin cok ilgimizi cekmisti. Zavalli hamuru koymuslar bir kabin icine, gerek elleriyle gerekse tahta cekiclerle dovuyorlar da dovuyorlar :) Birde bu isi o kadar hizli yapiyorlar ki sasmamak mumkun degil. Youtube dan birde video buldum nasil yapildigina dair, gerci bizim izledigimiz program gibi degil en azindan bir fikir olsun.
A.

4 comments:

  1. hihoha çok komik bi video bu :) nasıl hızlıdır bu japonlar :))) bende yemek istedim ondan..bu arada o kısa saclı halini ben niye hatırlayamadım :)) hatırlayıp gülmek isterdim biraz :)))))))

    ReplyDelete
  2. cok komik degilmi :) bizde bayildik izlerken, hatta H. izlemis once illaki bana da izletti zavalli hamuru nasil dovuyorlar diye :D
    bu arada kisa sacli halimi hatirlamazsin sen kucuktun ama ablan iyi hatirlar az gicigi yoktu kuyruguma, kesmek icin elinden geleni yapmisti da o siralar gece yatisina hic size gelmemistim :D

    ReplyDelete
  3. ablam zaten kontaktı biraz biliyosun.büyük dayımın büyük oglunu (isim vermiyoruz ya o bakımdan) benim deli raporum var diye kandırıp ağlatmıştı bir gece..hatta o ağladı diye bende inanmıştım ablamın deli olduğuna :))))) pekte yanıldığım söylenemez :))

    ReplyDelete
  4. illa rapora gerek yok biliyorsun :) onun deliliklerini say say bitmez :))

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails