Wednesday, June 9, 2010

Gerceklesen bir kulkedisi masali

Ne tatlidir ilk genclik yillari, ilk asklar, ilk heyecanlar... Nice kurbagalari prens olacak hayali ile opmeye calisiriz ve hatta operiz cogu zaman. Geriye kalan sadece kurbaganin yapis yapis tadidir dudagimizda, incinir uzuluruz ama yilmayiz.
Hele ne narindir kiz cocuklari, hemen sevmeye ama bir o kadar da yaralanmaya meyilli. Herseye pir pir eder insanin kalbi o yasta, akli bir karis havada buyumeye de ne cok hevesli. Bilmez yillar sonra hep ah eder icinden o yillara geri donsem, hic buyumesem diye... ama nafile.

Kucuk bir oykum var bugun size, hani olur ya bazen hayaller gercek olur, hani kucucuk seyler cok onemlidir o yaslarda, hersey ona baglidir olmazsa dunya batar, olursa da dunyalar sizin olur :)
Iste oyle birsey;

Yilsonu balosu vardi kucuk kardesin, o ne heyecan ne heves. Tam da genc kizliga yeni adim atilmis, gonlunden geciyor ki en guzeli olsun balonun. Kim istemez ki! Tabii ki tum diger kulkedisi masallari gibi en onemlisi elbise... Ve elbise arayislari basliyor, o begeniyor cevredekiler olmaz diyor, digerlerinin begendigide ona vasat geliyor yada ici isinmiyor... Bu hikaye boyle surup gidiyor, genc kiz yavas yavas umidini kaybediyor, bazen de hevesini. Kiziyor bazen, o hircinlikla ben gitmeyecegim diye kapris yapiyor ici burkula burkula. Gunler haftalar geciyor, elbise arayisi bir turlu sonuclanmiyor, ta ki o gune kadar...
Anne her zaman seyrettigi programi izlerken ortaya bir pembe elbise cikiyor, ruya gibi. Anne kiza sesleniyor kiz kosup geldiginde hayallerindeki elbiseyi goruyor ekranda. Pespembe ucusan kumaslar... Ve o anda o elbisenin onun olmasini diliyor. Saniyeler icerisinde programdan bir anons geliyor "Bu elbise bir genc kiza hediye edilecek" diye. Genc kiz kulaklarina inanamiyor, dunyalar onun oluyor, ama dusunmeden de edemiyor kimbilir kac kisi talip olacak o elbiseye, sansi kimbilir kacta kac.
O kadar cok istiyor ki genc kiz elbiseyi, oturup bir siir yaziyor ugruna;

Ben aynı bir külkedisi
Olmak ister balonun güzeli
Bekler durur elbisesini
Gözünü alır pembesi
Çok zaman alır beğenmesi
Ama yoktur sihirli perisi
Duyurabilmek için sesini
Yazar duygulu şiirini

Siirini de ekliyor elbiseye talip oldugunu belirtirken. Saatler gunler bir tulu gecmiyor, bekledigi yanit bir turlu gelmiyor genc kizin. Heyecandan gozune uyku bile girmiyor neredeyse... Ve birgun cabalari sonuc veriyor genc kizin, dualari kabul oluyor. Birkac gun icerisinde elbisenin onun olacagi haberi geliyor, havalara ucuyor kiz. Ve goruyor ki peri masallari gercek olabiliyormus eger cok isterse...

Bu kucuk peri masalinin bas rol oyuncusu blog sahibesinin kucuk kardesi... Ve bu kucuk masali gercek yaptigi icin buradan Derya Baykal ve ekibine - Deryali Gunler'e tesekkurlerimizi gonderiyoruz.
A.

Dip not: Simdi hevesle balo gecesi beklenmekte :)
Dip not2: Resimler orjinal elbiseye aittir, ne yazikki kisisel bilgi ve fotograf yayinlamama prensibimiz oldugu icin elbisenin icindeki kucuk kulkedimiz simdilik yok ortada :)

6 comments:

  1. Ne güzel bir anıymış. :)En güzeli bir hayalin gerçek olması..

    ReplyDelete
  2. Nesetuana kesinlikle cok guzel bir ani oldu bizde beklemiyorduk boyle birsey :)

    ReplyDelete
  3. Tatlı prensese sevgilrimi ilet.gönlünün istediği olmuş.ne güzel.

    ReplyDelete
  4. Tesekkurler Nihan, keske tum kulkedisi masallari boyle gercek olabilse degilmi ;)

    ReplyDelete
  5. biliyor musun? elbise ile o kadar tatlı oldu ki...sanırım tahmin ediyorsundur...Maşallah...

    ReplyDelete
  6. tahmin etmekle kalmadim gordum nasil oldugunu kameradan :)) hem guzel olmamasi ne mumkun icindeki benim kardesimken degilmi ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails