Sunday, June 13, 2010

Haftasonu hic bitmese

Cok guzel, sessiz sakin ama verimli bir haftasonu oldu.

Ic ses: tabii tabii hani temizlik yapacaktin? ona noldu nerde verim?

Temizlik planini ertelemem haric tabii ki :) Dun uzun suredir gitmeyi planladigimiz Turk marketine gittik sonunda. Nasil mutluyum anlatamam. Neler aldim neler, oncelikle bol bol bulgur :) kisirsizliktan ve mercimek koftesizlikten olecegiz allah muhafaza. Zeytin, peynir, recel, mehmed efendi kahve, arpa sehriye... nar eksisi bile bulduk cok sevindik. Ama en guzel kismi ince belli cay bardaklari oldu! Allahim bu ne buyuk mutluluktur, bir bardak icin bu kadar mi sevinilir.
Isin gercegi insan yurtdisinda olunca memleketinden ne olursa olsun deli gibi seviniyor. Normalde memlekette olsa suratina bakmayacaginiz urunler nasil guzel geliyor insana. Zaten market dedigimde kocaman bir depo, genelde gemicilere satis yaptiklari hangar gibi biryer. Ama ne olursa olsun insanin gozu ne kalite goruyor ne birsey, yeterki ustunde made in Turkey yazsin, yada daha da guzeli Turkce birseyler yazsin yeter. Utanmasam allahin peynirinin zeytininin resmini cekip koyacaktim buraya :) gerci zeytin bulunmuyor burada hic, peynirde oldukca pahali ve her cesit yok dogal olarak, yani en azindan burada cok degerli seyler bunlar. Bulgur deseniz ne oldugunu bilmiyorlar, cay bardagindan sonra en sevindigim sey bulgur olsa gerek, onun icin abartip bes kilo aldim... hahaha... sabah aksam bulgur yeriz artik.
Alisveris mutlulugu ile hemen bir cay keyfi yaptik tabii, iste onun resmini cektim hemen hatira olsun diye... Canim cay bardaklarim iyi ki buldum sizi, simdi ben ne tatlilar yaparim sizin askiniza.


Bugun de uzun suredir erteledigimiz birsey yapip erkenden kalktik ve evimize cok yakin olan "Chinese Garden" a gittik. Sabah ayilma ve birseyler hazirlama kismi biraz zahmetli olsada, iyi ki gitmisiz.
Kucuk bir golun cevresinde Cin ve Japon bahceleri var. Japon bahceleri pek bir kavruk kalmis gerci cok ozen gostermemisler ama, Cin bahcesi gayet iyiydi. Sessiz sakin, huzurlu, dogayla basbasa birkac saat gecirdik. Sandviclerimizi kemirirken goldeki hayvanlari izledik, baliklar, kaplumbagalar ve daha bi suru bisey... Tek kotu yani golun suyu biraz kirliydi, sanirim cok kucuk oldugundan ve akan su kaynagi olmayisindan. Ama yinede baliklarin boyutu oldukca buyuktu, zannedersem gordugumuz en buyugu birkac kilo ceker, gormediklerimizi bilemem :)
Bol bol resim cektim rahatladim :)
Resim cekmek bana meditasyon gibi bisey.




Iste bu da meshur Konficyus amcamiz... Daha once hic denk gelmemisim sanirim, yada hic merakimi celbetmemis ne ayip! Cocuklugumda tanistim Konficyus ile, babam sacma sapan laflari kendi uydurur uydurur bu garibimin ustune atardi :)) Onun icin her ne kadar benim kafamda pek muteber bir sahis olmasada aslinda onemli bir dusunur kendisi, ozellikle uzak doguda.


Resimleride ekledim, ben yavastan kaciyorum...
A.

7 comments:

  1. Sanırım ben seni kıskanıyorum ya, hani öyle özenmek falan değil, bildiğin kıskanıyorum. Fotoğraflara bayıldım, temizliği ise boşver, yeniden kirleniyor zaten :) Sayısal oynadım, çıkınca belki 2-3 misafirin olurum. Öptüm...

    ReplyDelete
  2. tam aklımdan geçiyordun,bakayım yeni postu var mı dedim.babacığına çook güldüm.zeytin olmazsa ve de peynir yaşayamayanlardanım ben.tabi m efendi.sana zeytin göndermek isterim ama bozulur mu nasıl olur bilemiyorum ya da ezme olarak mı gelir.çekirdekleri mi gelir:))kaç saat çekiyor orası.sevgiler.

    ReplyDelete
  3. canım kızım tamam memleketine ait bişeyler bulduğuna sevindimde şimdi düşünüyorum o kadar bulguru o sıcakta ne yapacaksın,böceklenir alimallah mutfakta kelebekleri görürsen yakında şaşirma. ince bulgurmu bari biraz tuz koyup varsa bez torbaya koy tamam mı.

    ReplyDelete
  4. Sıradan Bir Sazan, buyur gel bekleriz. Ayrica bakma sen ben hep iyi guzel yanlarini yaziyorum, kotu seylerde var tabii ki, pek kiskanilacak bir durum degil yani ;)

    Nihan aslinda olmayinca yasiyorsun, yani olmuyorsun en azindan ama buluncada boyle sevincten ne yapacagini sasiriyorsun benim gibi :) Ama mehmet efendisiz hakikaten hayat zor olur onun icin hep yedekte tasiyorum ben :)
    Bu arada sagol cok dusuncelisin ama zannetmiyorum zeytinin kolay kolay gelecegini dunyanin obur ucundayiz nerdeyse :/ 11-12 saat cekiyor burasi.

    ReplyDelete
  5. Sevgili KAK. yada nam-i deger anacigim, yahu senin su uydurma isimlerin bitiriyor beni hahaha :)
    Merak etme bisey olmaz bulgur paketleri vakumlu :) hem iki hafta sonra HL ler, ailesi ve "hala"lar geliyor yemege onlara bol bol kisir ve mercimek kofte yaparim :)

    ReplyDelete
  6. Ne renkli bir bloğunuz varmış.Yazıları okumasıda zevkli.Daha sık görüşmek üzere
    RRH

    ReplyDelete
  7. RRH
    begendigine cok sevindim, aslinda sirf hatira olsun kalsin diye yazmaya basladim bloga ama birilerinin deger verip okumasi ve zahmet edip yorum yazmasi ayri bir tat katiyormus bu ise :)
    umarim daha sık gorusuruz...

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails