Sunday, June 27, 2010

Hiçbir şeyden çekmedi dünyada dişlerinden çektiği kadar

Benim su agzimdan ve dislerimden cektigimi kimse cekmemistir herhalde hicbirseyden :(
Yok abarttim tamam daha beterleri de vardir...

Dun yine discideydim... Zaten gittigim her ulkenin once discileriyle hasir nesir olurum, hani sorsalar hangi ulkede saglik hizmeti nasil, agiz dis sagligi nasil hemen bilgi verebilirim.
Biliyorduk ama dun yakindan inceleyip ogrenmis olduk, burda saglik hizmetleri kotu! Kotu dedigim oyle pis, yetersiz falan degil. Sahip oldugumuz saglik sigortasi adam gibi birseyi karsilamiyor. Normalde hastane ve doktor olaylarinin yuzde yirmisini kisinin uzerine yikiyorlar zaten, yani sahip oldugumuz sigorta ancak herseyin 80% sini oduyor... kaldi ki goz, dis ve bircok ekstra seyin hicbirseyini odemiyor.
Bizimkilerden cogu kez duyuyorum Turkiyede saglik hizmetleri feci, gittikce kotulesiyor falan diye sikayetleri, opun basiniza koyun diyorum! Buranin yerel halki bile saglik hizmetleri cok kotu Singapurda tek yapilacak sey hasta olmamak diyor.

Vesselam uzun suredir sizlayan disime ne oldu, bir yeni kanal tedavisi daha mi? derken disciye gitmeye karar verdim. Henuz kanal tedavisi gerektirecek birsey gozukmese de dolgumda bir bosluk varmis onun icin eskisini cikarip yeniden yaptilar dolguyu, veee... hayatimin en pahali dolgusunu yaptirdim :( Turkiyedeki fiyatin neredeyse uc kati. Yapildiktan sonra diyemiyorsunuz da "bu ne cikarin bunu eskisini koyun lazim degil" diye. Yeni dolgunun yani sira kocaman bir de kazigim oldu :) Sonucta olan oldu, umarim bundan sonra sorun cozumlenir ve kanal tedavisine falan gerek kalmaz, yoksa harbiden battim demektir.

Bu arada disci bizim uzun suredir gitmeye calistigimiz ve her gittigimizdede kavga edip kos kos eve dondugumuz, ve de bu sebeple adam gibi gezemedigimiz bir alisveris merkezindeydi. Tabii ben umarim bisey olmaz bu sefer, bari dovusmesek falan diyerek gittim :) Bu sefer seytanin bacagini kirdik sanirim :)) Disci sonrasinda cuzdanda olusan kocaman bir delik ve sis bir agizla biraz kendimize gelelim dedik ve guzel bir kahve keyfi cektik kendimize. Zannedersem isin sirri kahvede, bizi anca kahve kendimize getiriyor... birde yaninda uzun zamandir yedigim en harika cikolatali cheesecake :) (Sonra dislerim curuyor diye soyleniyorum)

Sonrasinda biraz deniz havasi aldik, nitekim bu alisveris merkezinin on kismi uzun bir sahil seridi gibi, pis bile olsa denizin kokusu bir bambaska oluyor. Kendimi tatile gitmis, aksam sahil seridinde yuruyuse cikmis gibi hissettim, bir tek elimizde dondurma yada cay bahcesinde icilen cay eksikti.

Baktim biz ortama iyice alistik, hani kavga dovus yok :) aksine bir uysallasmis ve sakinlesmisiz deniz havasini alinca... vurduk kendimizi icerideki dukkanlara... Ne de olsa buyuk Singapur indirimi basladi. Iste bu kismi cok sevdim Singapurda her yil mayis sonu baslayan ve iki ay suren buyuk indirim donemi var :)
Hemen kendimi ayakkabicilara attim. Ben iflah olmaz bir ayakkabi tutkunuyum buna karar verdim :) Bayiliyorum ayakkabi almaya. Ve yine kendimi tutamayip iste bu terlikleri aldim :)

Normalde gorunce pek bir cafcafli ve gosterisli duruyorlar, karsidan bakinca giymem derim ama ayagima gecirince oyle rahat geldiler ki... dayanamadim aldim tabii :) Ama gercekten cok ucuzdu, eklemem lazim yoksa disci faciasindan sonra bu "ne pehriz bu ne lahana tursusu" demeyin.

Aklima gelmisken gecenlerde yine indirimden aldigim diger cici ayakkabilarimi da ekleyeyim, zira kardesim soruyordu unuttum resim eklemeyi :) Bunlarda inanilmaz rahatlar ve cok cici duruyorlar.

Iste cumartesi bilancomuz bu... bir dolgu, bir terlik, kavgasiz gurultusuz bir "Vivo City" gezmesi... ha birde unutuyordum kocamada uzun suredir istedigi cantayi aldik, acaba butun gun uslu uslu gezmesinin sebebi o olabilirmi...
A.

7 comments:

  1. canım geçmiş olsun.ikiniz de aldıklarınızı güle güle kullanın.ben de 2-3 gün önce 5 tane cafcaflı tişört aldım:))kendimi tutamadım bir tane de yaptım.yaptığımı ekleyeceğim.bi bakarsın:))öpüldün.
    talihsiz serüvenler dizisini de okudun ve izledin de mi?itiraf et.niye soruyorum.sevdiğimiz şeyler pek örtüşüyor.dikkatimi çekiyor.:))

    ReplyDelete
  2. Nihan sagol :)
    bekliyorum dort gozle bakalim sen neler almissin :)
    okumadim ama kardesim sagolsun biliyorum detaylari, cikan filimleri de izledim devamini bekliyorum merakla :)

    ReplyDelete
  3. Geçmiş olsun, diş fena çektirir adam. Cicileri de güle güle kullan, kocana bir şeyler alıp, gezdirmen gerekiyor demek, öğrenmiş oldun :)

    ReplyDelete
  4. Asli sagolasin :)
    Hakikaten onu da ogrenmis olduk bu vesileyle, bundan sonra her seferinde oncelikle ona birseyler alacagim :)

    ReplyDelete
  5. Canım geçmiş olsun.
    Dilerim şikayet kesilir de kanala çevirmez hakikaten ya.
    Sanma ki yalnızsın.
    Restini görüyorum ve arttırıyorum! :)
    4 yıl önce geçirdiğim kaza sonrası aldığım çok ağır hasardan sonra vücudumda oluşan sorunlardan çenemde oluşan travmayı farketmemişim.
    O travma bana 3(+1 i korumaya çalışıyorum) dişte diş eti çekilmesi... 4 dişte kanal tedavisi... Toplam 7 dişte dolgu olarak geri döndü.
    En son 2 hafta kadar önce hiç bir şekilde tedavisi mümkün olmayan bir çeşit çene kemiği-damak hastalığını (ilerlerse kanser oluyor ) engellemek adına sapasağlam dişim çekildi.
    İlk diş kaybım.
    Yerine 6 ay sonra implant yapacakmış.
    Bu arada diş eti çekilmesi olan dişlerin köklerindeki renk değişmesinden dolayı mineyi açıp estetik dolgu yapıldığını ve bunun ne derece ağır olduğunu da ekleyeyim :)
    Hali hazırda 2 adet çeneye gömülü ve yana doğru ilerleyen 20 lik dişe sahibim :)
    Hahhaaaa :)))))))
    4 yıl öncesine dek inci gibi doğal dişlere sahip olan ben, 4 yıldır diş hekimlerinden dışarı çıkamıyorum.
    Hala inci gibiler o ayrı :)
    Doğal rengini-yapısına dokundurmam.
    Ama dondurma yiyememek çok koyuyor be cicim.
    Çekicez bakalım 1 yıl kadar daha... sonra yiyebilecekmişim :)

    Eşinle kavga etmeme sebebin ;
    1- Çantası alındı :)
    2- Canın yandı.

    Erkekler bebek gibi. Bir minicik sus payı ile hakikaten susuyorlar. Hehehe
    Taktik bu. 'Hayatım senin şuna ihtiyacın yok muydu?' deyip kakalayacaksın ona yarar bişeyi... sonra başlayacaksın kendine yontmaya :)

    Terliğin pek bir kokoşmuş, bayıldım :)
    Ayakkabın da çok cici.
    Öptüm :)

    ReplyDelete
  6. Çok güzel cicilerin yahu, iyi günlerde giy. Bi keresinde ben aynı Türkiye'de yaşamıştım ve demiştim doktora, hocam çıkar bu dolguyu ve o sinirleri geri yerine koy diye... Ağrıdan sızıdan kabusu olmuştum adamın, sonra ne oldu? Paşa paşa ödedik tabii...

    İyi kal ve gel artık buralara, benim gelişim imkansızdan az daha fazla :(

    ReplyDelete
  7. Ella desene sende benim gibi saglam olanlar az grubundansin :( ben artik saglamlari sayiyorum sorunlularin sayisi fazla oldugundan kayitlar sasti :)
    Valla terliklerim pek kokos oldu, ama bundan sonra kokos olmaya karar verdim biraz :) yas otuz oldu ben hala gidip gidip babetten baska bisey almiyorum. burdaki hatunlari bir gorsen hepsi super kokos, kendimi feci hissetmeye basladim onlara bakinca :)))

    Sazan sagolasin ;) ay kendimi gormedik gibi hissettim aldigim herseyin resmini koymusum hahaha, napayim yeni actik herhalde blogumuzu ilk heves ne bulursam koyuyorum dimi ;)

    Ah bende istiyorum gelmeyide kader utansin ne diyim, nasilda attim sucu kaderin ustune halbuki benim gezentiligim :P
    "Imkansizdan az fazla" iyidir ;) imkansizdan iyidir, bak hala daha sansin var :)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails