Friday, June 11, 2010

Macera devam ediyor - Hala 2

Yine geldik bir cuma gunune, oh ne cok seviyorum su cumalari hele su andaki gibi gunun cogunlugu gitmis ve aksam ustu kahvemi yudumlarken, bir yandan da cuma yazisi yaziyorken degmeyin keyfime.
Haftayi neseli bitirmek ve haftasonuna eglenceli baslamak lazim, eh bundan dolayi "hala" ile olan maceramizin en can alici kismini anlatmak lazim. Bolum1 i kaciranlari buraya alalim.
Simdi gelelim meselenin en civcivli kismina...


Hatirlarsaniz ilk bolumde "hala" nin ne kadar misafir perver oldugundan ve bizi doyurmaya ne kadar merakli oldugundan bahsetmistim. O aksam ki Endonezya yemegi faciasindan sonra zar zor kendimize geldik. Ama ilk gordugumuz dairede gayet hosumuza gitti ve bize uygun geldigi icin tutmaya karar verdik. Hala bize evi tekrar gozden gecirmeyi, ev sahibiyle tanisip ekstradan pazarlik yapmayi ve tum sartlarimizi pesin pesin gorusmeyi tavsiye etti. Bunun uzerine ev sahibi ile bulusmaya gittik. Daha dogrusu once hala ile bulustuk metro istasyonunda.

Esim her zamanki gibi isten cikip gelecek, biz hepimiz istasyonda bulusacagiz plan bu. Ben sans eseri birkac dakika gec kaliyorum. Neden sans eseri dedigimi anlayacaksiniz az sonra. Gittigimde esimle hala birlikteydi, baktim bizimkisi alismis halanin konusmalarina onu dinliyor. Yanlarina yaklastim, merhaba falan derken hala elime bir bardak tutusturdu, icinde sicak beyaz birsey var bardagin. Aynisindan esimin elindede var. Ne bu dememe kalmadi ic bak gorursun dedi bana. Bu arada hala da diyorki senin bu kocanin rengi cok soluk iyi beslenemiyor ondan aldim diye. Ben her ne kadar "yok benim kocam sarisin oldugundan oyle, ben onu iyi besliyorum" falan desemde nafile... Hala hayatinda sarisin insan gormemis onun icin benimkini sagliksiz zannetti besliyor. Hadi o soluk benizlide bana neden aliyorsun o aldigindan, masallah kan fiskiriyor yanaklarimdan daha ne. Yok anam babam dedim ya hala insan beslemeye merakli diye, kurtulus yok icecegim.

Ictim... icmez olaydim... Allahim o nedir oyle, bildigin tavuk suyu aromali sut! Hemde sicak, hemde Singapurda bu sicakta! Ogurmemek icin zor tuttum kendimi, kadin gozumun icine bakiyor. Baktim benim adam yarilamis bardagi, dedim "napiyorsun sen nasil ictin onu?" "Napayim tutturdu iceceksin diye gozumun icine bakiyor mecbur iciyorum" demezmi. Aglayayimmi guleyimmi aglanacak halimize bilemedim. Bu arada o ictigimiz tavuk suyuna corba modeli seyin ne oldugunu anlamaya calisiyorum tabii... Megerse soya sutu imis! Icinde tavuk falan yok yani ama bildigin sicak tavuk suyu aromali sut.

Iki yudum aldim nezaketen, elimde tutuyorum hala bastiriyor "ic hadi niye icmiyorsun, bak bitir onu hemen" diye. Yok sicak biraz sogusun falan dedim ama dusunuyorum bir yandan ne sekil yapsam da doksem diye.
Duser gibi yapsam da elimden kaysa dokulse sut mesela? yok anam kesin ustumu basimi batiririm birde ben tavuklu sut kokarim, hem ev sahibiylede gorusecegiz. Kaldiki sut jumbo boy! yerde yuvarlansam dokulmez hepsi kalir bende bu sans varken.
Bir yere doksem? Kadin gozumun icine bakiyor ne dokmesi. Hem dedim ya kazanla diye, dok dok bitmez.

Neyse biz sutle beraber gittik baktigimiz daireye, ben elimde sut hala bana her bakisinda pipeti agzima goturup icermis gibi yapiyorum tabii! Ama her ne hikmetse bitmiyor bizim sut :) Bu arada kocacigim azim etti icti o sutu :)) Tam sitenin bahcesindeyiz bana dedi ki "birak suraya kenariya kimse gormez unutmus gibi yaparsin" diye. Bende ona uydum biraktim havuzun kenarina otlarin yanina. Sonra ev sahibiyle tanistik, evi yeniden gezdik bastan sona. Dediler "hadi inip bahcede oturalim konusalim sartlari" diye. Bahceye indik, cardaga oturduk ama ne goreyim! benim sut tam karsimizda durmuyormu!! Kabak gibi ortada kafayi cevirdigimiz anda goruluyor. Ay allahim ecel terleri doktum, H. ile karsilikli bakisiyoruz birbirimize ne yapsak diye. Ne kontrat var kafamda ne bisey, karsidaki sute odaklandim birtek gozum baska hicbirsey gormuyor. Yaklasik 1 saat kadar devam etti benim ecel teri dokusum, bilmem hala gordu bilmem gormedi, bence coktan gordu ama farkettirmedi. Oradan cikinca "aa ben sutumu unuttum, nerde acaba" numarasi yaptim bir yigin - vallahi benden korkulur!

Velhasil o gun o sutten kurtuldum ama hergun is donusu ayni kokuyu aliyorum istasyonda, soya sutu satan dukkanin onunden gecerken. Her seferinde esimle birbirimize diyoruz "sana sut alayimmi?" diye :) Isin garibi o dukkan insanlarla dolup tasiyor! Insanlar bardaklarla siselerle alip evlerine goturuyorlar o soya sutunu, sasilacak sey dogrusu.
A.

8 comments:

  1. A-Hcim şiirleri okudum mutlu mutlu.
    soya sütü ve halaya da bol bol güldüm.
    kahveni içerken aklına geleyim olur mu?
    sevgiler.

    ReplyDelete
  2. Nihancim sevindim begendigine ve guldugune. Bizde su anda anlatirken guluyoruz, komik bir ani olarak kaldi iste ;)

    ReplyDelete
  3. Bloguma bıraktığın için teşekküre geldim. Aradan geçen zaman dönüş için seni zorlamasın diye buradan seslenmek istedim.
    Sanırım sütü hiç sevmeyen ben soya sütlüsüne ne derim onu da bilmem.
    Görüşmek üzere teşekkürler ve sevgiler...

    ReplyDelete
  4. soya sütü hiç içmediğim için tadını bilemiyeceğim ama hala çok hoş bir insan olsa gerek gülümsetti yazınız beni sevgilerimle..

    ReplyDelete
  5. YAŞAMIN KIYISINDA
    severek izliyorum blogunu yada izliyordum mu demeliyim, tam yeni bulmusken kaybetmek oldu benimkisi, umarim yeni yazilarini okuma firsatim olur ;)
    bu arada soya sutu hakikaten feci birsey, hele birde sicaksa ama diyeyim :))

    ReplyDelete
  6. bilge
    emin ol hicbirsey kacirmiyorsun tadina bakmayarak, ama bildigin tavuksuyuna sut otesi yok :) hala kesinlikle cok matrak, bu ayin sonunda eve davet ettim bakalim bizi neler bekliyor gorecegiz :)
    sevgiler

    ReplyDelete
  7. Halanin size gelisiyle ilgili bir post da var mi varsa ben onu da okuyayim :) Cok guldum tesekkurler :)
    Bu hatir icin cig tavuk yenir olayi beni de cok zorluyor. Gerci sizinki tam tavuk araomali da olmus :)

    ReplyDelete
  8. Gulcin hala ile hikayemizin baslangici icin link vermisim yukarida yazida, oradan ulasabilirsin ;)

    ReplyDelete

Yorum birakan elleriniz dert gormesin ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails